Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:59, 20 paź 2012

Do góry
Tak by się mniej więcej prezetowało z ewentualnymi topiarami .....

a tak z bukiem Dawyck Gold

na zdjęciach są umiejscowione wyrośnięte brzozy oraz wiśnia Umbraculifera .....
Mój mały raj na ziemi :) 19:59, 20 paź 2012

Do góry
wierzba wykopana !

zawiezienie jej do koleżanki na taczce graniczyło z cudem ! uchichrałyśmy się po pachy, bo parasol się kołysał, a my musiałyśmy wyglądać przezabawnie

Fredek na swoim miejscu!
tu widać, że na drugim planie szczepiona kalina całkiem nie pasuje ! więc ...łopata poszła w ruch

po wsadzeniu buka wzięłam się za kanciki Benley'em od Danusi

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:55, 20 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja też chętnie obejrzę ogródkowe kolorki.

Bogdzi z powodu anginy też należy się terapia..... więc dozujemy kolorowe tabletki w postaci fotek

Zaczyna kwitnąc goryczka jesienna.... czyli tabletka niebieska..

Tabletka różowa..

Tabletka czerwona

Puste pole z wysepką kwiatową 19:52, 20 paź 2012

Do góry
Po poprzymrozkowych porządkach...

No, nie obyło się bez paru roszad... I cypelek zrobił się dłuższy... Te białe chryzantemki nabyłam w Practikerze po niecałe 2 zł, ale chyba to będą jednorazówki... Póki co, są jak światełka w ogrodzie...
Chciałabym umieć tak jak Danusia, pokazywać ogród w milionach różnych odsłon, ale ja tak nie umiem... W kółko Macieju to samo, idem per idem...
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:51, 20 paź 2012

Do góry
I ptice.. byle jakie, bo wszystko dziś cykałam aparatem zwanym kamera-idioten.. ... ale ptaki są oswojone.. i nie boją się tak bardzo...

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:49, 20 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Aniu jak kolory dziś będziesz oglądać to cyknij ich trochę dla nas ... bo mi w tym tygodniu dwa razy życie psychiczne te Twoje kolory uratowały )) ... i ptaszki ... też ratowały bo w starciu z głupotą powszechną i ignorancją byłabym padła ... a tak jestem ... żyję ... i czekam na kolory ... alejkę ... terapię ... buziak

Konstancjo dla Ciebie wszystko....
Najpierw alejka w jedną i drugą stronę spacer.... dla rozruszania kości.. nic tak nie poprawia nastroju jak spacer i odrobina ruchu...

Teraz terapia..... kolorem.....
czerwony co jeszcze nie jest tym czerwonym dla tego klonu

I żółto-zielony (fajnie żółty leci od środka)

Ptaszki w następnym poście.. bo znam regulamin i wiem że tylko 4 foty na post...

To właśnie tu 19:43, 20 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja przyszłam sie przywitać I przy okazji zerknąć co ciekawego i unikalnego pokazujesz Bo bylinowych ogródków to tu za wiele nie ma

Ja też Cię witam :

Najniższy z posiadanych aster wrzosolistny 'Snow Flurry'. Bardzo wytrzymała, niska, zadarniająca roślina.
Jedna sadzonka zajmuje ponad 1 m powierzchni.

Tegoroczny nabytek aster herveyi.

I jeszcze jeden niebieski.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:43, 20 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Dzięki Aniu Piękny okaz, zachwycił mnie, a jak szybko rośnie? z tego co widzę to ma bardziej kolumnowy pokrój?

Pokrój beczki ma, albo bardziej wrzeciona.. ... a górę już tnę... a rośnie... niezbyt szybko ale i nie wolno... jest fajny....... liście rosną nawet z gałęzi.... zrobiłam dzisiaj foto z bliska...

I foto z kwietnia... widać jak go przycinam..

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 19:36, 20 paź 2012

Do góry
Wróciłam do domku i mam chwilkę dla siebie i ogrodowiska więc wkleję kilka fotek z moimi wypocinami w ogródku

wsadzone miskanty olbrzymie lub inaczej trzcina chińska ma utworzyć coś w rodzaju parawanu latem
po obu stronach rynny

a taras zadeptany psimi łapkami biegającymi po porannej rosie i moich rabatkach

kilka bylin na rabatach i nie tylko

skarpetki dla wierzby z goździków

czosnki w kolejce do posadzenia

posadzony bluszcz na płotku przy pompie(a na płocie suszy się obcięty miskant do wazonu)

no i trochę kancików niektóre lekko koślawe), żeby z przyjściem wiosny było łatwiej ogarnąć trawkę

Pozdrawiam wszystkich ogrodowiczan i życzę miłej niedzieli
O....! 19:36, 20 paź 2012

Do góry

Strasznie mi się spodobał ten słup porośnięty winobluszczem... choćby spodnie dzwony pozdrawiam
p.s. ogród przepiękny, będę tu stałym bywalcem

Nasz przydomowy ogródek 19:31, 20 paź 2012

Do góry

Zdecydowanie ładniej temu jałowcowi w obecnej formie jestem tu po raz pierwszy i nie żałuję pozdrawiam bardzo
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:30, 20 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

czytam o doorenbos...., oglądam zdjęcia.... Ona strasznie wielgachna rośnie, tutaj zdjęcie ze szkółki Kurowskich

Obawiam się, że może być za dużym drzewem na moją małą działkę....

Posadź od strony sąsiada tego od drewutni, tak aby do Ciebie nie zaglądali

Ja mam wersję doorenbos long trunk

Ps, horti zachwycjące a nigra na lewno przeżyje !!

Marzenko, to byłby dobry pomysł ) ale niestety od ich strony musi być coś innego - wysokiego ale szczupłego lub ażurowego żeby mi za bardzo działki nie zacieniało mamy już doświadczenie w tym zakresie, bo jak kupowaliśmy działkę, to na działce sąsiadów rosła wielgachna brzoza i wielgachny świerk (dzisiaj już ich nie ma) a u nas jeszcze 2 stare orzechy (też ich już nie ma) i dzięki tym wszystkim drzewom, nasza południowa działka wyglądała w maju ok. godz. 16.00 tak....- jak dla mnie za ciemno

I właśnie dlatego muszę się dobrze zastanowić co i gdzie mam posadzić nie mówię, że brzozy nie będzie jest piękna chcemy mieć drzewa, ale rozsądne
Mówisz, że Nigra przeżyje? będę szczęśliwa
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:20, 20 paź 2012

Do góry
Kukam tutaj po szychcie umordowany
A tu naszej Miłej Imieniny O! Rany !
Życzę Wszystkiego co Najlepsze na Świecie
A od wiosny niech ruszają nasadzone kwiecie.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:13, 20 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Patrzę i podziwiam,zapas drewna na zimę.....,chociaż kominka jeszcze nie ma...
Cis w przechowalni,.............chociaż jeszcze dookoła prace budowlane trwają.....
Szykowanie miejsca na nowe działania,....chociaż wiosna dopiero za pół roku.....
To się nazywało kiedyś .....zapobiegliwość i starania.....

Niech Wam ta zapobiegliwość towarzyszy w życiu na okrągło,a niespodzianki Was nie zaskoczą.

Pozdrawiam właścicieli przyszłego pięknego miejsca na ziemi.Trzymam kciuki za realizację.

Droga Haniu! wielkie dzięki, że zaglądasz i wspierasz! łatwo nie jest, ale przy takim wsparciu i dobrych myślach i życzeniach - musi się udać za życzenia nie dziękuję przesyłam serdeczne uściski i pozdrowienia oraz przepięknie pachnące kwiatuszki kaliny angielskiej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:07, 20 paź 2012

Do góry
Kurcze muszę dołożyć bo tu takie wypas róże,a moje cynie takie skromne ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:03, 20 paź 2012

Do góry
Irenko, morza radości, rzeki miłości i oceanu szczęścia Ci życzę

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 19:03, 20 paź 2012

Do góry
Sławko, ja też tak myślę W tym roku jest idealna pogoda dla tej magii kolorów, u mnie nie było przymrozków, coraz chłodniejsze noce i ciepłe dni. Efekt to funkie w zupełnie nowej odsłonie Na przykład maleńka Frosted Mouse Ears, zupełnie inna niż latem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:00, 20 paź 2012

Do góry
Irenko, wszystkiego czego zapragniesz, a głównie zdrówka !

pozdrawiam i życzę miłego imieninowego wieczoru
Wichrowe wzgórze 19:00, 20 paź 2012

Do góry
Aniu, Ewo, AniuDS, Vivo, dziękuję Wam za odwiedziny Taka złota i płonąca na czerwono jesień to cud natury - gdy jest tak pięknie, ciepło i słonecznie, to nawet lubię tę porę roku. Drzewa liściaste wyglądają teraz nadzwyczajnie, zwłaszcza takie stare i potężne drzewa. Nadziwić się im nie mogę jakie mają wspaniałe barwy. U mnie w ogrodzie też ładnie, jesiennie, choć ostatnie mrozy nieco roślin "skosiły" m.in. wszystkie hosty i większość piwonii - te wyglądają teraz nieciekawie.
W większości różom mróz nocny nie zaszkodził - jedynie nabrały intensywniejszych barw, jednak tam, gdzie zimniejsze miejsca w ogrodzie, róże straciły już wygląd i zbrązowiały. Trzeba się cieszyć ostatnimi ciepłymi dniami, bo ponoć za tydzień ... zima !!

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:57, 20 paź 2012

Do góry
Są też i inne kolory

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies