Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na trzy lata 14:26, 15 paź 2012

Do góry
Hatifnaty, właśnie! Nie mogłam sobie przypomnieć tej nazwy ostatnio (czy to już skleroza?), chociaż to a propos czego innego było, nie kobei.

Agapanty w takiej dużej masie chyba tylko tam widziałam i rzeczywiście są bardzo ładne. I takie "na miejscu", pasujące. Bo w takiej donicowej wersji to mnie tak nie zachwycają.
Nie są takie ogromne, to tylko złudzenie, tam są różnice poziomów i schodki. Chociaż może są większe niż u nas w donicach, tego już dokładnie nie pamiętam. Tu trochę widać jakiej są wielkości:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:26, 15 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Uśmiechy od ucha do ucha, więc spotkanko udane, pracowite, a potwór dla mnie niezidentyfikowany, ale dobrze, że dałyście radę go okiełznać, bo z potworami bywa różnie

Tak naprawdę przy tej trawie VERTIGO napracował się M. Marzenki i ona sama, my tylko frajdę miałyśmy

a tu dowód, że nasi M. pracowali i Tytus płci męskiej też asystował
i dziewczyny...bojowe postawy...no co by tu jeszcze?

a to trafiło do mojej piwnicy, dla nas na następny rok

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:21, 15 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia 14:20, 15 paź 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Nadrabiam nieobecności. Tyle się u Ciebie nowego dzieje.

Przy pomocy oskarka kopie dół w dawnym korycie górskiego strumienia:

A to zdjęcie przypomniało mi, że mój przedogródek w podobny sposób zagospodarowywałam.
Ech, wspomnienia.

Pszczelarnia napisał(a)
.... I 'Nevadę' koło gruszy (i kompostownika, i miskanta chyba - jeszcze myślę co jej dać).

A rozważałaś towarzystwo jej sportu Marguerite Hilling'.

Horror normalnie.
Co tam będzie w dole ...?
Ogród średniowieczny i nie tylko 14:17, 15 paź 2012

Do góry
Dzisiaj rabata została posypana kompostem i czeka na nasadzenia.

Jak jeszcze sił starczy to dołożę kompostu więcej bo obrodził na kompostowniku

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 14:15, 15 paź 2012

Do góry
Dzisiaj przekładałem kompost na nową pryzmę. Przez całe lato rzucałem na stertę wszystko co w ogrodzie zbywało, chwasty, trawę i gałęzie, dzisiaj postanowiłem zrobić z tego pryzmę i okazało się że na spodzie już całkiem przyzwoity kompost się pojawił. Część więc poszłą na przyzmę a część czeka na wykorzystanie. Trawy nie suszyłem wcześniej, ale ją przekładałem chwastami i
wszystkim co było. Skrzynka,którą widać jest do przesiewania kompostu - pomysł z Ogrodowiska.
Kolorowe rabaty 14:14, 15 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Czarujesz....oj,czarujesz...piękne te pomponiki.

Powiem ci Bogusia,że im bliżej wykopywania tym zakwitły większe niż te pierwsze.
Ale już wykopuję ,zaczynam od czerwonych .

Tak patrzyłam wcześniej na to zdjęcie i zobaczyłam,jak różowa dalia całuje pomarańczową inne się splotły na pożegnanie one" czują "co się święci
Cieszę się,że zaglądasz
Wydaje mi się,ze dalie dopiero zaczynają porządnie wyglądać,wcześniej miały słoneczko,więdły i szybko przekwitały...teraz kwiaty utrzymują się znacznie dłużej.

Tak tylko mróz już trącił czerwone ,a te tutaj dostały niektóre po liściach i nie wiem wyciągać czy nie .
Muszę obserwować czujnie pogodę .W sumie to bulwa tak zaraz nie przemarznieMieczyki wyciągam,jeszcze mi kilka zostało bo nie mam jak się dobrać przez białe dalie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:09, 15 paź 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 14:08, 15 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Powiem ci Bogusia,że im bliżej wykopywania tym zakwitły większe niż te pierwsze.

Tak patrzyłam wcześniej na to zdjęcie i zobaczyłam,jak różowa dalia całuje pomarańczową inne się splotły na pożegnanie one" czują "co się święci
Cieszę się,że zaglądasz
Wydaje mi się,ze dalie dopiero zaczynają porządnie wyglądać,wcześniej miały słoneczko,więdły i szybko przekwitały...teraz kwiaty utrzymują się znacznie dłużej.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:05, 15 paź 2012

Do góry
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 14:03, 15 paź 2012

Do góry
Witaj Betysiu po weekendzie.
Nie wiem czy Ty również masz takie wrarzenie, że w weekend czas biegnie szybciej. Mój był pracowity, ale za to dzisiaj wracam do domu bez pośpiechu, bo nie czeka już na mnie głodomor. Poddam sie po południu po raz pierwszy błogiemu lenistwu. Chociaż zaraz mam wyrzuty sumienia i myślę co teraz robi moje dziecię. Chyba ja bedę to przeżywać gorzej niz on. Mój mąż znalazł sposób na to i powiedział chłopcom: Mama powinna jak najszybciej zająć się wnukami to da Wam spokój.
Oby nie wzieli sobie tego do serca i zrobili mi takiego prezentu przedwcześnie.

Na początek tygodnia dla Ciebie sympatyczny zwierzaczek z naszego ogrodu.

Kolorowe rabaty 14:02, 15 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Cieszę się,że zaglądasz
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:00, 15 paź 2012

Do góry
Moje kochane dziewczynki!
Dziękuję za pamięć.
Trochę podziałałam w ogrodzie, ale udało mi się zrealizować tylko część planu
Resztę zostawiam sobie już na wiosnę.

Posadziłam ostatnio drzewa, które będą tłem ogrodu, a wypełnienia typu: żórawki, kule i obwódki bukszpanowe, ostrokrzewy itd. dosadzę wiosną.

W Galowicach kupiłam dwa świerki serbskie kopane i dwie thuje plicaty.
Kupiłam jeszcze pięknego serba szczepionego, który ma ponoć powolny i kolumnowy wzrost.

Od Kulasa mam buka "Rohan Obelisk" i klon jesionolistny "Flamingo" - obydwa będę trochę przycinać.
Czaiłam się jeszcze na wiśnię "Amanogawa" ale poszukam dopiero wiosną.

Ach, kupiłam jeszcze wiąz Werdei, ale malutki.

TOTALNIE zakochałam się w trawach, zwłaszcza w rozplenicach i w przyszłym sezonie mam zamiar się nimi "obkupić"
Na razie kilka resztek trawkowych wsadziłam za murek, ale tam planuję przez zimę wymyślić jakieś fajne nasadzenia.

No i zrobiłam murek oporowy.
Ale nie bardzo mi się podoba, bo pan namówił mnie na niewidoczną fugę (cofniętą) a ja chyba dodam jasnoszarą jednak
I wysypałam "placyk" żwirem, którego kupiłam zbyt mało i czekam na resztę.

Wiosną zamierzam kupić dwa leżaczki podobne do tych Danusinych i leżeć sobie w słoneczku pod szumiącymi brzózkami.

Kolorowe rabaty 13:57, 15 paź 2012

Do góry
Znowu na wsi 13:53, 15 paź 2012

Do góry
Często podglądam... ...pozdrawiam.
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 13:52, 15 paź 2012

Do góry

Ten bardzo ładny.
Walczę z ogrodem :) 13:51, 15 paź 2012

Do góry
Cały las posadziliście !!!! I to jeszcze nie wszystko?

trawy też ładne
I ciekawy patent na nornice.
W cieniu - zacieniona 13:49, 15 paź 2012

Do góry
Niezawodna,biała,niska dalia ...kwitnie u mnie już od trzech lat[przechowuję bulwę}.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:46, 15 paź 2012

Do góry
I cyklameny, które są kwaiatmi jesiennymi i niewiele osób o tym wie

Taaa.... cyklameny kwiatki jesienne i pasujące do kaloszy
W Gąszczu u Tess 13:44, 15 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Kochani, serdecznie dziękuję za odwiedziny

Tessi, jeszcze powiem, że widząc to zdjęcie, lżej mi się zrobiło. Myślałam, że to "moje" doniczki.

Pszczółka chce sobie zagrać w kulki ...
No tak jak patrzę na to i pomyślę gdzie wcisnę tulipany to już mi mdło ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies