Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 12:58, 09 gru 2012

Juzia, ja w powiadomienia już nie wchodzę, bo po kilku dniach mojej nieobecności mam w jednym wątku do nadrobienia 60-80 postów i tak w kilku wątkach, więc nie nadążam, a u Ciebie jestem częśto, ale nie zawsze coś napiszę
Aniu, byłam teraz z dzieciakami na dworze i próbowałam odgadnąć, gdzie mogłam sypnąć torf, wychodzą mi z dwie trawy, ale pewności nie mam, bo teraz przykrył wszystko śnieg, ale skombinuję w razie czego wiecej gałązek świerkowych i poprzykrywam dodatkowo.

Zaraz wgram kilka zdjęć
monteverde 13:07, 09 gru 2012

Też tak robiłam i nic się nie stało na wierzch ziemi nasyp Ewelinko
Welka 13:19, 09 gru 2012

Aniu, później spróbuję wyjść bez dzieci, to posprawdzam dokładniej i dosypię ziemi.

Welka 13:22, 09 gru 2012

Hortensja dębolistna i pierisy

limka

pinky winky

magical candle
jagoda99 04:53, 10 gru 2012

Czesc
Wianek na drzwiach sliczny no i te ozdoby podziwiam bbbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaarrrrrrrrrdzo ladne
czluski swiateczne przesylam
zuza12 10:46, 10 gru 2012

Witaj Ewelinko.
Piekne te Twoje ozdoby.
Zobaczyłam na jednym z Twoich zimowych zdjęć jukę. Byłoby dobrze, gdybyś związała ją sznurkiem. Ja pierwszego roku pozostawiłam moje tak jak ty i częściowo mi wymarzły. Potem jedna z sąsiadek poradziła mi abym je na zimę związywała, bo ten środek jest wrażliwy, zwłaszcza jak zamoknie a potem przemarznie. I teraz co roku związujemy juki sznurkiem i zawsze nam pięknie kwitną.
grembosia 10:55, 10 gru 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Od dwóch dni walczymy z awariami, najpierw popsuł się laptop, potem w mojej cudownej wsi jacyś żartownisie poprzecinali kable i pół wsi nie miało internetu i telefonu, na szczęście Urząd Gminy też i dlatego szybko wzięli się za naprawę.
Bożenko, u mnie jest troszkę śniegu, może z 5 cm, więc tragedii nie ma, ale też wolę święta ze śniegiem, jakiś taki nastrój inny
Elizko, aniołki wyszły tak sobie, większość do malowania przejęła Kinia i całe są na przykład w jednym kolorze, najbardziej jestem zadowolona z reniferków.
Aniu, wtedy było z -3, dziś w nocy koło -8/9. Na ostatni zdjęciu pieris, już go otuliłam, bo podobno wrażliwiec z niego.
Zuza, do finału się zbliżamy, pomalowałyśmy figurki z masy solnej (ale jutro idę do szkoły i ze szkolnymi dzieciakami będę robiła, wiec może jeszcze coś dołożę), wianek na drzwi zrobiony, stroik do domu też, zrobiłam małego lampiona. Został do zrobienia duży lampion i do małego poprawienia jest stroik, który dostałam od szkolnych dzieci.

Efekty może nie powalają z nóg i widzę niedociągnięcia, ale naprawdę mnie cieszą

Ale to urocze
Welka 15:59, 10 gru 2012

Witam!
Odnalazłam dwie trawy przysypane torfem, niestety ostatnie wiaderko z kompostem przemarzło, bo z pośpiechu zostawiłam je na dworze i dochodzi do siebie teraz w garażu, więc obsypię rośliny jutro. Może jeszcze mi się przypomni co podsypywałam torfem.
Jagodo, Grembosiu - dzięki za odwiedzinki i pochwały.
Welka 16:06, 10 gru 2012

zuza12 napisał(a)
Witaj Ewelinko.
Piekne te Twoje ozdoby.
Zobaczyłam na jednym z Twoich zimowych zdjęć jukę. Byłoby dobrze, gdybyś związała ją sznurkiem. Ja pierwszego roku pozostawiłam moje tak jak ty i częściowo mi wymarzły. Potem jedna z sąsiadek poradziła mi abym je na zimę związywała, bo ten środek jest wrażliwy, zwłaszcza jak zamoknie a potem przemarznie. I teraz co roku związujemy juki sznurkiem i zawsze nam pięknie kwitną.

Witaj Zuza!
Bardzo sobie cenię, jak inni podpowiadają co robić na zimę z roślinami, ale akurat o juki się nie boje. To już chyba 3 zima tej ze zdjecia, w pierwszą zimę związałam i wiosną wszystkie liście zrobiły sie okropne i większośc ucięłam. Sąsiadka i moja mama nigdy nie wiązały i kwitły im rewelacyjnie, wiec w ostatnią zimę tez nie związywałam i nic jej nie było (w sumie u mnie w Gietrz. nikt nie wiąże i nic się z nimi nie dzieje). Poza tym ona w tym roku kwitła, ma z 9 odrostów, więc swoje zadanie już spełniła A jak przemarznie to wezmę sobię odnóżkę od rodziców, bo mają ich mnóstwo. Ale jak kiedys coś jeszcze zauważysz to prosze pisz, bo często nawet nie wiem co robię źle (tak jak z tym przeklętym torfem).
Na dowód, że ładnie kwitła dla Ciebie zdjęcie z lipca (sprzed walki z koniczyną w trawniku i po zalaniu rabat)

Milka 16:07, 10 gru 2012

Śliczne wianki i ozdoby
pozdrawiam