Emuś zachęcony wykonaniem skrzyń warzywnych zrobił mi jeszcze jedną skrzynię podłużną na rozsadnik i ukorzenianie badyli...już wetknięte zostały patyczki hortensji...Ustawiliśmy z tyłu patio, tam jest cień więc ziemia nie będzie przesychać.
Magnolie są dużymi drzewami. Dziś bym kupiła kolumnowy rosnące, a tak muszę ciąć co roku. Ale mi się też podobają. A brunerki się chętnie wysiewają,zostaw kwiatki aż uschną i wysypią nasiona
Czekam jeszcze na takie pierwiosnki, mają urocze kwiatki. Liście trochę jak róża.
W lutym je przesadzałam z innego miejsca i chcę żeby przed bukszpanami stworzyły poletko.
Udało mi się wczoraj, na koniec, dnia przenieść hortensje dębolistne. Bardzo im dokuczyły ostatnie przymrozki więc są marne, ale liczę że w nowym miejscu się im spodoba. Cały rok kompostowałam tam różne resztki z ogrodu i słomę. Kombinuję jakie trawy im dać do towarzystwa i tak mnie naszło, że może elata w tym miejscu będzie lepiej rosła niż tam gdzie jest obecnie się męczy lub istnieje wariant brązowych traw, które zabrałabym spod buka.
Zdjęcia marne bo tych hortensji prawie nie widać.
Zdrowie jest, jakie jest. Wczoraj musiałam kosić, dobrze że syn dokończył bo już nie dawałam rady. Ale też trochę przedogródla ogarnęłam. Przyjęła mi się również lawenda z zeszłorocznych sadzonek, więc muszę ją przesadzić jako cd tej przy murku.
Latem na obrzeżu mam hortensje i trawy.
A brunerki mi się z Tobą kojarzą bo u Ciebie wypatrzyłam i specjalnie do Bochni pojechałam. Przy tej okazji trasa była bogata w kontakty towarzyskie
Ta biało zielona jest ładniejsza później gdy ma duże liście. Ale wolno przyrasta więc nie mogłam jej jeszcze w zeszłym roku podzielić.
Domek dla owadów od kilku dni oblegany, muszę koniecznie go powiększyć, bo wolnych miejsc brakuje trudno było je uchwycić, ale jak w ulu, aż miło dla uszu
Piękne szafirki, bardzo lubię takie kolorki, w ogóle wszystko pięknie rusza.
Wczoraj udało mi się podziałać w ogrodzie, w końcu bez deszczu . Dziś ciężko się ruszać , ale satysfakcja jest.
Miłej niedzieli.
Zakup dziękuje .
U mnie też się zdarzają takie rozbieżności we wzroście i kwitnieniu. Trochę to wkurzające .
Amanogawa nie dziękuje by nie zapeszyć .
Kalaminty jestem bardzo ciekawa. A za alert w sprawie amsonii dziękuję. Czyli u mnie mogę jej oczekiwać za 2 tygodnie .
Amanogawa dziękuje. A kalaminta mam nadzieję, że spełni oczekiwania .
Nie było pogody na grzebanie to były zakupy .
Tam raczej słońce. Masz pod ręką jakąś fotę swojej?