Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ania i róże i cała reszta :) 23:23, 08 paź 2012

Do góry
Ania a nie myślałas, żeby te róże ze żwirowej opaski przesadzic a w ich miejsce wsadzić np.: miskanty Gracillimus lub Morning Lighty? Byłyby takim delikatnym tłem dla róż....
Przywrotniki mozna dać ale jako zielone akcenty.... one rosną duże zobacz: (przy nich kocimiętka....)

zielonastrefa 23:18, 08 paź 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
To chyba gracimillus. Na pewno nie morning light - nigdzie w okolicy nie mogę go upolować. Moje są dużo większe. Są zielone i mają białawy paseczek przez środek liścia. Jeszcze nie kwitły, ale powiem szczerze, że wolę je bez kwiatów, takie zielone jak teraz są. Ja też je kocham. Do szaleństwa
To jeszce Ci Milenko coś wkleję - na dobranoc...

Dla mnie bomba

Cuuuuuuudne mój Gracillimus przemarzł tej zimy w 50% byłam załamana. Tak bardzo o niego dbałam, podlewałam przy każdej okazji, że nadrobił to przemarznięcie i jeszcze przyrósł drugie tyle za każdym razem jak koło niego przechodzę to muszę go smyrnąć ręką
Pszczelarnia 23:17, 08 paź 2012

Do góry
Dzikie wino - bluszcze:

A miało być tak pięknie.... 23:16, 08 paź 2012

Do góry
I Już gotowy

X - Róże,
Xp - Róża pnąca
Rh -Rhododendron
O - Omorika
S - Sosna czarna

Numerki to miejsca rabatowe które muszę zagospodarować..
Kolorowe owoce jesieni 23:14, 08 paź 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Marto, to jest śnieguliczka Symphoricarpos x doorenbosii 'Kordes' o rózowo-purpurowych owocach. Bardzo dekoracyjna i często sadzona na miejskich rabatach

Ogród Ginger 23:13, 08 paź 2012

Do góry
Ginger napisał(a)

Miodzio

Piękne miskanty, jeśli możesz to napisz, gdzie je kupowałaś, może będę miała niedaleko?
pozdrawiam

Kasiu silberfeder-a kupowałam przez internet , ale nie polecam tej formy zakupu bo to co otrzymałam w paczce pozostawiło wiele do życzenia.

wypatrzyłam go dzisiaj u Żurka, chociaż jak zapytałam czy mają Morning Light, to powiedzieli, ze nie, a ja sobie dokładnie przejrzałam wszystkie trawy i miskancik morning się znalazł
Moja największa pasja - ogród 23:09, 08 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jeszcze pokaże na dobranoc ogród wrześniowy, zdjęcia zrobiłam ostatnio, jak była cudownie piękna pogoda

Masz rację zlikwiduj to drewniane obrzeże. Masz bardzo dużo lawendy (aż zazdroszczę ) brakuje w tej rabacie żółtych i kolorowych akcentów.
Bo to masz chyba południową rabatę??
To trawy by wytrzymały, hakone by ożywiła. Red baron jesienią by zdobił, bordowe żurawki, żółte żurawki byłyby śliczne ale nie wiem czy miejsce dla nich.
Fajnie masz bo do takiej rabaty zarośniętej niewiele wystarczy żeby ją upiększyć. A i trawy mi się przypomniały te co Danusia ostatnio namiętnie sadzi: Stipa tenuissima.

Nie pogniewasz się że się porządziłam na Twojej rabacie? Chciałabym mieć już tak dużo roślin, a ja dopiero w powijakach. Ostatnio rządziłam się na rabacie u Irenki Miłek. Pomarzyć zawsze można.

Kochana możesz rządzić u mnie, ja się cieszę, bardzo lubię, jak ktoś mi poddaje nowe, fajne pomysły na aranżacje

Ta rabata ostatnio już przeszła lifting, ma nową wiśnię Umbraculifera, dostanie na wiosnę żurawki, wczoraj dosadziłam miskanta stipę na wiosnę, bo boję się, że mi ją zima wykończy
tak, że mamy podobne pomysły super
Kolorowy ogród na piasku 23:07, 08 paź 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

A ja pośród tylu niezwykłych widoków z tego delikatnego, romantycznego ogrodu wracam do tych " koronkowych" ujęć.... bardzo wdzięczne.

Weroniko mnie też zachwyciła rutewka swoją delikatnością.. taka niepozorna roślinka a cieszy....
Zapraszam
Pszczelarnia 23:06, 08 paź 2012

Do góry
Metaliczny róż Phantom'a - o niej pisała Danusia, że podobna do 'Limelight'. Mnie się wydaje, że ma luźniej ułożone kwiatki w gronach.

Sad w tym roku wywiązał się ze swojej roli: śliwek, jabłek gruszek, wiśni mieliśmy do woli.
W przyszłym roku drzewka dostaną nasturcje dookoła (vide: zdj. Danusi z Holandii):

A na drzewie czekają kolejne:

zielonastrefa 23:06, 08 paź 2012

Do góry
To chyba gracimillus. Na pewno nie morning light - nigdzie w okolicy nie mogę go upolować. Moje są dużo większe. Są zielone i mają białawy paseczek przez środek liścia. Jeszcze nie kwitły, ale powiem szczerze, że wolę je bez kwiatów, takie zielone jak teraz są. Ja też je kocham. Do szaleństwa
To jeszce Ci Milenko coś wkleję - na dobranoc...

Dla mnie bomba
Kwiatki i rabatki u Elizy 23:05, 08 paź 2012

Do góry
Gratulacje pierwszej 100

Kwiatki i rabatki u Elizy 23:03, 08 paź 2012

Do góry
Gratulacje stuknęła pierwsza setka Elu

Kwiatki i rabatki u Elizy 23:02, 08 paź 2012

Do góry
Gratuluję pierwszej setki

Ania i róże i cała reszta :) 22:59, 08 paź 2012

Do góry
Na koniec dzisiejszego dnia jeszcze - obiecałam się pochwalic werbenkami, zamówiłam 6 sadzonek, ta jest najładniejsza

Tutaj też rosną bladawce, pomieszane z hortensjami. Tylko ostatnia zima bardzo zweryfikowała wysokośc tych róż .

I hortensjowo - wrzosowa rabatka
Kolorowy ogród na piasku 22:58, 08 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

serce mi zadrżało...

Mi tak samo - to ma być październik?

Moje również... to już małe trzęsienie ziemi

Byłam, sprawdziłam ..... całe szczęście skarpa cała, nie ma żadnej dziury po tym trzęsieniu ziemi
Wszystko o czym ... Marzysz 22:55, 08 paź 2012

Do góry
Jeszcze jedno, fajnie tak przenieść się w czasie

rok później

początki były trudne, to mój warzywniak wiosna 2011

i lato 2012 (sama nie wierzę, że tak było hahaha)

Wichrowe wzgórze 22:55, 08 paź 2012

Do góry
Monic napisał(a)

Sliczna jesień u Ciebie.

To jest jedna z nowszych rabat? Ta przy daglezji, tak? Jakaś bardziej ogrodowiskowa niz pozostałe się wydaje.
Rajski ogród Ani 22:54, 08 paź 2012

Do góry
Ukryte

Rajski ogród Ani 22:53, 08 paź 2012

Do góry
Jesienne witaminki

Kolorowy ogród na piasku 22:52, 08 paź 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
wpadłam dopytac o pregorzana, ale obejrzałam oczywiście koniec lata wspaniałe kolory. Czy ta różowa róza z tysiącem kwiatów to jest The Fairy? I widze, że masz tez kłosownika, a to chyba rzadka w Polsce roslina, bo u nikogo innego nie widziałam. Bedę częściej wpadac bo znowu odkryłam ogród pełen róż Szkoda tylko, że jednak nieodwołalnie na jakiś czas trzeba będzie sie z tymi pieknymi obrazkami pożegnać.
a ja mam pytanie o ten przegorzan - kiedy go siałaś i jak - prosto do gruntu, zasypywałas ziemia czy na wierzchu powinny leżeć? no nic na ten temat nie wiem

Agato, tak drobniutka róża to The Fairy, ona bardzo późno rozpoczyna pierwsze kwitnienie i w związku z tym drugie też późno, cieszy oczy jesienią jeśli jest ładna pogoda jak do tej pory.

Kłosowce mam w dwóch kolorach, nie wiem dlaczego jest to rzadka roślina u nas, bo jest zupełnie bezproblemowa i bardzo długo zdobi ogród. Sama rozsiewa się, niektóre siewki zostawiam i kwitną jeszcze o tej porze.

Przegorzan siałam wiosną do skrzyneczki, taka była instrukcja na opakowaniu, ale ma on dużo samosiewów więc chyba można wysiać go też jesienią.

Zapraszam, wpadaj.. dla Ciebie Agastache białe i przegorzan

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies