Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

annawu 23:49, 28 lis 2012

Witaj Aniu bardzo piękny i orginalny stworzyłaś ten ogród. Tylko spacerować i podziwiać.
Pozdrawiam
akanta 23:51, 28 lis 2012

halina_zawitkowska napisał(a)
Witaj Akanto ale sobie pospacerowałam po twoim pięknym ogrodzie przeszłam przez wiosnę lato i jesien coś wspaniałego duży naturalny i taki cieplutki jak jego właścicielka.Fajnie że jesteś z tymi kamieniami to mi się lepiej zrobiło.Ja mam już mały ogródek aleroboty dużo bo nareszcie skończone budowy .przekładanie nitki gazowej itp. Wracam do kamieni .Moj M się śmieje że jak nie przesadzam coś w ogrodzie to podlewam a jak nie mam co robić to kamienie noszę. Dlatego dobrze że nie jestem sama z nosezniem i zbieraniem kamieni.Pozdrawiam serdecznie i cieplutko.

Miło mi,że mnie odwiedziłaś.Te moje klimaty...Gratuluję zakończenia budowy.My kobiety musimy ciągle coś zdobić już chyba taka nasza rola.Budujemy,poprawiamy ,zmieniamy ciągle w biegu a robota zawsze jakaś czeka bo wymyślamy coś nowego.Moje kamienie leżały przed domkiem w ziemi i tak pozarastaly trawą,że ich nie było prawie widać.Koncepcja się zmieniła więc trzeba je wydobyć na nowo,jeszcze na wiosnę sporo zostało.Panowie nas nigdy nie zrozumieją - po co tak ciągle zmieniać przecież dobrze było.! ..prawda? Pozdrawiam i zapraszam na dalsze pogaduchy.
akanta 23:58, 28 lis 2012

annawu napisał(a)
Witaj Aniu bardzo piękny i orginalny stworzyłaś ten ogród. Tylko spacerować i podziwiać.
Pozdrawiam

Dziękuję moja imienniczko ,tworzę nadal to dzieło mojego życia.Choć często mnie pod górkę życie prowadzi to uparcie dążę do celu.Ostatnie lata pozwoliły mi nieco o niego zadbać i oby tak dalej .Zapraszam na spacerki jeśli masz ochotę.Pozdrawiam.
akanta 00:11, 29 lis 2012

Gabriela napisał(a)

Wrzucę trochę wspomnień na poprawienie nastroju przed snem.

Szukam tu na ogrodowisku takich zdjęć o tej porze roku.
Czy na ostatnim jest wieczornik damski? Jak Ci rośnie?

O ! Jak miło Weroniko,że wpadłaś.Tak to wieczornik.Rośnie w wielkie kępy ok.metra.Cały w kwiatach na głównej i bocznych gałązkach o i ładnie pachnie.Nawet korzeń przezimował jak u malwy i rozkrzewił się już od dołu.Tu oparł się o malwę.Mam zamiar włączyć go do ogrodu traw .Tam będą tylko tonacje różu ,fiol. i bieli.Wygląda jak ładny chwast więc do traw będzie pasował.Tu pokazałam niewielką część mojego miejskiego ogródka.Ziemia jest tu lepsza-czarna,dobrze przepuszczalna więc działa jako rozsadnik.
annawu 00:19, 29 lis 2012

akanta napisał(a)

Pozdrawiam

Dziękuję moja imienniczko ,tworzę nadal to dzieło mojego życia.Choć często mnie pod górkę życie prowadzi to uparcie dążę do celu.Ostatnie lata pozwoliły mi nieco o niego zadbać i oby tak dalej .Zapraszam na spacerki jeśli masz ochotę.Pozdrawiam.

Napewno wszystkie ogrodniczki mają cel stworzyć ogród swioch marzeń, co roku sadzimy, dosadzamy, przesadzmy i nadal nie jest tak jak by się chciało.
Na spacerek jeszcze przyjdę
akanta 00:24, 29 lis 2012

Te piwonie czekają już na wiosenne przesiedlenie do ogrodu podmiejskiego.

BarbaraM 14:18, 29 lis 2012

Aż miło popatrzeć i pospacerować u Ciebie.
Pięknie.
Dla nacieszenia oczu przesyłam Ci trzmielinę oskrzydloną jesienią.

akanta 16:28, 29 lis 2012

BarbaraM napisał(a)
Aż miło popatrzeć i pospacerować u Ciebie.
Pięknie.
Dla nacieszenia oczu przesyłam Ci trzmielinę oskrzydloną jesienią.

.

Barbaro bardzo dziękuje ,piękny okaz -faktycznie oczy mi się ucieszyły i to bardzo.Trochę mniejszą około dwudziestoletnią widuję u znajomej.W tym roku też stanęła w ogniu ale w ubiegłym jeszcze zielone liście opadły.A zimą trochę podmarzła ,było sporo czyszczenia.Ale myślę ,że warto ją mieć .Dałaś mi do pomyślenia gdzie bym mogła ją wcisnąć.
akanta 16:52, 29 lis 2012

annawu napisał(a)

Pozdrawiam

Napewno wszystkie ogrodniczki mają cel stworzyć ogród swioch marzeń, co roku sadzimy, dosadzamy, przesadzmy i nadal nie jest tak jak by się chciało.
Na spacerek jeszcze przyjdę

Zapraszam,a ja z rewizytą do ciebie.
BarbaraM 17:24, 29 lis 2012

Cieszę się Aniu że się zaraziłaś trzmieliną.
Ja takiej dużej jak na zdjęciu nie mam.
Ale mniejszą - owszem.
Może spodoba Ci się jeszcze ta roślinka?...
Też by u Ciebie pasowała.

To kalina "St.Keverne"
Pięknie się układają gałązki.
Pozdrawiam serdecznie.Basia