Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszystko o czym ... Marzysz 08:24, 08 paź 2012

Do góry

Kasiu rabatki naprawdę wyglądaja bardzoładnie i zadbanie, ale ja chciałam sie dopytac o tego miskanta ze zdjęcia, wydaje mi sie że to miskant purple fall- zgadłam??
Mam pytanie odnośnie jego zimowania???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:13, 08 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Czy tak wygląda jesień w ogrodzie

Mogłabym sobie usiąść i patrzec tak mi sie podoba
Ogrodnik mimo woli 08:12, 08 paź 2012

Do góry
Witam Panie...... zamykając temat d odyskusji.. mnie fuszerki denerwują, ale jak nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.... Wszystko jest na liscie do poprawy w wolnym czasie ....... Zresztą z domem jest tak jak z ogrodem.. zawsze jest coś do zrobienia.... A panel prysznicowy padł nie tylko z winy producenta, ale również z winy jakości mojej wody... takiej ilści kamienia jak mam to nigdzie nie widziałam.... Woda zakamieniona na maksa.... jedno ugotowanie wody w czajniku i czajnik do odkamieniania...to samo z garnkami.. po jednym gotowaniu osad z kamienia w każdym garnku. Muszę zainstalowac sprzęt do odkamieniania wody, bo szlag mi trafi wszystko ...z teg opowodu kotłownia nie skończona, bo tam można tylko wcisnąć instalację bez robienia kompletnej demolki domu...... A instalacji nie ma kiedy zrobić bo nie ma czasu........ Nie da sie walczyć z życiem..trzeba się do niego dopasowac.....

A teraz zaczynamy nowy tydzień i byle do piątku......

Betysiu.. piję pierwszą kawusie razem z Tobą...... ale przed kompem..bo na zewnątrz zimno, mokro....... okropnie.....
Ogród w lesie 07:25, 08 paź 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Witam wszystkich jesiennie
Nie było mnie tutaj trochę i Aga pisała tylko o strasznie poważnych nasadzeniowych itp. sprawach, to tak żeby rozweselić jesiennie Was wszystkich uruchamiam konkurs "skojarzeniowy"

Poniżej dwa zdjęcia warzyw. Kto najpiękniej opisze z czym mu się kojarzą wygrywa kilo rzepy.
UWAGA! KONKURS DOZWOLONY OD LAT 18!
No to bęc
1.Dzisiejsza zdobycz Agi. Ale radocha była po wykopaniu!

No i do kompletu zdięcie nr.2. Takie jabłka rosną tylko w Kotlinie Kłodzkiej.

Nie wiem jak Wy, ale ja bez cienia wątpliwości widzę tu marchew i jabłko.
Tych, którzy posadzą mnie o publikację zdięć na niewłaśćiwym forum informuję, że autorem jest matka natura, ja zrobiłem tylko zdięcia.
Pozdrawiam wszystkich
Andrzej
P.S.Ciekawe co by wyszło z krzyżówki?

Agus czego ty tego w czwartek rano nie wykopala ???????
moja "depresyja" nie mialaby szans nawet zakielkowac.....

sciskam straszliwie mocno, dziekuje i no mus wydrukowac co by bylo na kolejna terapie.....
Mój jesienny ogród 07:12, 08 paź 2012

Do góry
Irenko, Wiktorio, Malwes, Anito, Aniu, Marto, dziękuje za pochwały, jeszcze tydzień może 10 dni i będzie po złotej jesieni, zostanie tylko Ambrowiec na placu boju, którego usilnie próbuje odkopać z gałęzi i ciągle coś mi przeszkadza. W sobotę zmieliłem kolejną wywrotkę i chyba jakiś drut mi się wkręcił z gałęziami. Mam nadzieję że noży mi nie stępił, bo w środę płaciłem już 5 dych za ostrzenie. Żeby się dostać do ambrowca mam do zmielenia jeszcze 4 wywrotki, całe szczęście że biedak czeka na odkopanir, jest jeszcze cały zielony, Irenko jak Twój.

Wiktorio i Anito, podziwiam Wasze zdolności, nie znając mnie a wszystko o mnie wiecie, nic się przed Wami nie ukryje.

Mój kawałek raju II 01:58, 08 paź 2012

Do góry
Idę spać dobranoc wszystkim odwiedzającym
Kolorowe owoce jesieni 00:58, 08 paź 2012

Do góry
Owoce cisu
Mój kawałek raju II 00:35, 08 paź 2012

Do góry
Gratuluję Monteverde

Mój kawałek raju II 00:31, 08 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Wybór roślin był duży i każdy mógł coś znaleźć dla siebie, szkoda,że nie było miscantów Afrika i JP II, miałam takie zamówienie, może będą w Renku z Anią się pożegnałam po 13.00, musiała wracać, a ja zaczęłam buszować, zdjęcia wstawiam b/ opisów, widać wszystko na zdjęciach, aha żurawki były od 10-16 zł, dużo jeżowek, rh, azalii, wrzosów, no czego dusza zapragnie oczywiście jak na patriotkę przystało największe zakupy zrobiłam w olsztyńskich stoiskach, zresztą mieli bardzo atrakcyjne ceny i duży wybór roślin np. te żurawki były po 5 zł

Jak ja Wam zazdroszczę takich miejsc zakupowych
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 00:29, 08 paź 2012

Do góry
Ogród Leny. 00:15, 08 paź 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Sylwia,dokładnie - tylko popatrz na to zdjecie:

Ta "przejrzystość" mocno mnie denerwuje...
Brak tu konkretnego ,gęstego żywopłotu jako tła dla reszty!!!
Muszę to zdecydowanie zmienic - a cisy zanim urosną to ja siwa będę.Przeniosę je na "podkłady kolejowe" i będzie git!
Plan jest ,wiec przez zimę będę siły magazynować i do ataku wiosną

Najszybciej to parawan z traw,sama widziałam co się robi z gigantem miskantem
Ogródek na trzy lata 00:01, 08 paź 2012

Do góry
Oj, Gosia , dziękuję. Na zdjęciach wszystko wygląda trochę inaczej niż w rzeczywistości. Ogródek wydaje się jakiś większy. Naprawdę jest maleńki. Nie umiem zrobić takich zdjęć, żeby wyglądał, jak prawdziwy. I takiego sprzętu też nie mam. Lubię swój ogródek i ja się w nim czuję dobrze, chociaż murek jest paskudny, płytki na tarasie brzydkie i nigdy bym takich nie wybrała z własnej woli, a w gazonach mam wysypany, o zgrozo, biały żwirek. Ale żwirku nie wyrzuciłam, mnie tu nie było a on już był, więc ma prawo stałego pobytu. Przyzwyczaiłam się do minusów, pogodziłam z ograniczeniami a cieszą mnie plusy.
Od marca do mrozów stale coś tutaj kwitnie. Nawet teraz, w październiku, wieczorami pachnie smagliczka i przylatują nietoperze do kobei.
Smutno by nam było siadać na tarasie i patrzeć tylko na murek. Co do potencjału, to bym się zgodziła, tu by mogło być bardzo ładnie, ale to już trochę innych środków potrzeba i remontu na początek.

Na kolejnych wynajmujących niestety nie ma co liczyć, widok tego co Amerykanie mają w ogródkach nie pozostawia złudzeń, więc chyba ogródka w tej postaci nie zostawię i przynajmniej część roślin zabiorę.

W bardzo niezwykłym miejscu byłam dzisiaj - spędziłam kilka godzin w ogrodzie botanicznym w Blanes. Nigdy wcześniej nie byłam w takim ogrodzie botanicznym, śródziemnomorskim. Nie znam nazw wielu roślin, które tam rosną, ale nie czytałam tabliczek. Szkoda tam czasu na poświęcanie uwagi tabliczkom.

nie wszystko co rośnie w ogrodzie botanicznym w Blanes jest egzotyczne:

ale jednak na ogół jest (to nie są malutkie jabłuszka ):

a to najpewniej Piękna i Bestia:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:57, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A to 'Limelight' - ma podobny kolor, a właściwie niewiele się różnią

Tutaj Phantom po lewej a Limelight po prawej

Widoki z salonu

A moja Limelight jeszcze do dziś jest całkowicie limonkowa ,myślałam że one nie zmieniają koloru.Ma jeszcze nowe malutkie pączki,może przesadzenie z ciasnej doniczki dało jej nowych sił.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:50, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ciekawe jak się będzie zimą sprawował Carex elata 'Aurea" ?

Hortensja paniculata "Phantom". Mogę powiedzieć, że zdała egzamin, polecam ją.

Karex w takiej asyście pewnie przetrwa a H Phantom posadziłam pod koniec lata i także jestem z niej zadowolona.
Zielony ... ogród 23:17, 07 paź 2012

Do góry

Cos niesamowitego! To zdjecie jest bardzo wymowne...
Jedna chwila i szkody w ogrodzie : ( Przykro i budzi sie respekt wobec natury)
Dziekuje Ci Iwonko za bardzo mile sowa skierowane do mnie, ucieszylas mnie...
Pozdrawiam serdecznie
Wszystko o czym ... Marzysz 23:02, 07 paź 2012

Do góry
I żeby Was już nie zanudzać, pokażę jeszcze tylko, że kańciki też już umiem, ale to oczywiście zasługa Ogrodowiska, pozdrawiam wszystkich cieplutko mimo jesiennych chłodów, Kasia

Tu, wzdłuż płotu sąsiada:

i z drugiej strony:

no, jeszcze parę razy i będzie super

W cieniu - zacieniona 22:59, 07 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dzisiaj sobie kupiłam...w szkółce po drodze na zacienioną.Takiego koloru nie miałam.
Ja tez nie jest śliczny, fajny zakup Bogusiu
Rajski ogród Ani 22:58, 07 paź 2012

Do góry
Jesienne róże w moim ogrodzie...

Mój kawałek raju II 22:52, 07 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Obejrzałam te Twoje gołąbki i taka mam tera chcicę na gołąbki, że nie wiem.....

Gratuluję 200!

To przyjeżdżaj mam cały gar: dzięki
Rododendronowy ogród II. 22:51, 07 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jak pięknie kwitną Ci jeszcze zawilce, a chryzantemy śliczne, też kiedyś takie miałam kilka lat, ale niestety wyginęły.
Róże boskie, ale róże zawsze piękne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies