Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

bogumila 19:41, 20 gru 2012

Mala_Mi 19:49, 20 gru 2012

Ludzie..... znów pluję na monitor, a gdzieś zgubiłam szmatkę do czyszczenia tego ustrojstwa .....
eliza3 19:53, 20 gru 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Hejka! Pozdrawiam wszystkich ornitologów amatorów i tych na wyższym poziomie wtajemniczenia. Pragnę poinformować, że kogut z mojej zagrody zwany przez nas Horhe albo George - senior został wczoraj zaatakowany przez jastrzębia. Kogut został uratowany, ale pozbawiono go piór i ma teraz gołą klatę, jak nie przymierzając Agent Tomek przed akcją. Co robić? Jak chronić domowy drób przed drapieżnikami?

Jest mi bardzo przykro z powodu koguta, ale tak to opisałaś, a mnie poniosła wyobraźnia, że się śmieję jak głupi do sera... agent Tomek przed akcją biedny George...
agniecha973 21:55, 20 gru 2012

Mało ostatnio czasu na forum, wpadnę to tu to tam i tyle mnie widziano. Odpowiadam zbiorczo.
Uzdolniona muzycznie nie jestem (albo o tym jeszcze nie wiem ),ale te ptaki wydawały tak charakterystyczny dźwięk, że zapamiętałam. Poza tym były nade mną 3 razy, więc była powtórka i utrwalanie w pamięci. Szukanie odgłosu... w pewnym momencie wydaje się, że wszystko brzmi tak samo i jest niezła kołomyja. Ja tak do końca nie jestem pewna, że to ten dźwięk, ale starałam się.

Aga z grabiami, toż to niebezpiecznie się u Was zrobiło na podwórzu. Nie mam pojęcia co z tym fantem począć. Może jakaś woliera, ale dla kur... hmm... Jastrząb pewnie będzie próbował kolejny raz skoro wyczuł, że tu coś można zdobyć. Słyszałam kiedyś o Yorku porwanym z podwórka przez jakieś ptaszysko, to dopiero musiała być akcja!
Zeta 21:59, 20 gru 2012

No sorki ale jakoś i mnie poniosło ........ i śmiać się chce....
Dzidka 22:00, 20 gru 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Hejka! Pozdrawiam wszystkich ornitologów amatorów i tych na wyższym poziomie wtajemniczenia. Pragnę poinformować, że kogut z mojej zagrody zwany przez nas Horhe albo George - senior został wczoraj zaatakowany przez jastrzębia. Kogut został uratowany, ale pozbawiono go piór i ma teraz gołą klatę, jak nie przymierzając Agent Tomek przed akcją. Co robić? Jak chronić domowy drób przed drapieżnikami?

Pamiętasz film : Ostatnie takie trio ?
agniecha973 22:15, 20 gru 2012

Popełniłam pierniczki, ale nie wiem czy znajdę czas na udekorowanie. Miałam dziś lukrować, ale coś mnie łamie i nie da rady
Najpierw z kolorowymi szybkami

Z przepisu Gabrysi

I Katarzynki. Te mus oblać czekoladą.

agniecha973 22:21, 20 gru 2012

Grubosz kwitnie w najlepsze.

Tak wygląda w całości (proszę wybaczyć, ale nie pozbierałam suchych listków z parapetu przed pstryknięciem )

magnolia 23:18, 20 gru 2012

Aga, jesteś tytanem pracy- 3 rodzaje pierników?

Ja jakoś ogarnąć się nie mogę- dziś jeszcze zrobiłam wypad prezentowy, zajeło mi to pół dnia.Teraz w sklepach jest koszmarnie. Wczoraj chciałam umyć szybę w kuchni, skończyłam po 4 godzinach, bo przy okazji pomalowałam kuchnię. Wciąż robię jakieś skręty, nie trzymam się założeń.
Jutro muszę jeszcze pojechać po zakupy spożywcze, aż mi słabo na tą myśl.

Ptasznie było u Ciebie ostatnio-bardzo ciekawych masz gości.
Rench 15:59, 21 gru 2012

Życzenia Świąteczne