Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Knedle ze śliwką - wklejamy nasze wypróbowane przepisy... 13:30, 08 paź 2012

Do góry
Jesień....pyszne śliwki węgierki...i knedle.Prawdziwe smaki jesieni.Jakie ciasto robicie do knedli?
Knedle ze śliwką - wklejamy nasze wypróbowane przepisy... 13:27, 08 paź 2012

Do góry
Kubusiowo 13:12, 08 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Dziękuję jeszcze raz głosującym i zaglądającym

Wściekła jestem...... tort nie wyszedł.... Masa nieładnie się układa, pikowanie o kant tyłka potłuc No nic... jest jak jest i nic nie zrobię....

Nieee...no Gosia.. nie wyszedł!... Ten drugi z góry koralik o 0,0000000005555 mm za daleko jest!.. popsiuło cały efekt!..

aaaa... no i te kwiatki... prosto z bukietu

Nic tylko wziąć i na kolano!....

Jak ja bardzo chciałabym taki nieładny tort zrobić...
Ogród do odświeżenia 13:11, 08 paź 2012

Do góry
Żeby tak smutno nie było u mnie tej jesieni to trochę kolorków wrzucam

i samosiejki z ubiegłego roku, szkoda było wyrwać....

.

i młody winobluszcz zaczyna się przebarwiać...

Ogródek na trzy lata 13:04, 08 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
a co to za owocki te żółte?, Ewa a mam pytanie czemu przez 3 lata nie pomalowałaś tego murku, czy nie mogłaś czy nie chciałaś, on w końcu nie jest duży? bo nie chodzi mi o odpadniętą farbę lecz raczej o kolor

Owoce były z tego drzewa, a co to za palma dokładnie nie wiem, bo nie poszukałam tabliczki z podpisem:

Kolor, na jaki pomalowano murek, to kolor tutejszej ziemi oraz różowego piaskowca, z jakiego budowano w tym rejonie od stuleci. Można go zobaczyć wszędzie, począwszy od obory sąsiadów a skończywszy na katedrach cesarskich w Wormacji i Trewirze. Być może dlatego, ktoś ten kolor kiedyś wybrał. Ale niewykluczone tez, że farba była akurat w promocji
Malowanie muru z którego odpada tynk nie ma sensu. W kolejnym roku i tak odpadłyby kolejne kawałki tynku, i czy odpadną z nową farbą, czy tylko ze starą to już nie ma większego znaczenia. Najpierw trzeba by murek odnowić. Lubię naszego Pana Wynajmującego, to uroczy człowiek, ale bywa przesadnie oszczędny. W zeszłym roku zwolnił ekipę, która remontowała taras, bo wymienili więcej płytek niż on zaznaczył, a wymieli bo chcieli zrobić porządnie i wymienić wszystkie, które i tak by odpadły. Nie zamierzam robić czegoś, co powinien zrobić właściciel. Poza tym mur otacza tarasy wszystkich domów w szeregu i stanowi całość, pomalowanie jednej części na inny kolor wprowadziłoby chaos, czyli to co mamy w zabudowie w Polsce, i czego bardzo nie lubię. O wiele lepiej wygląda, kiedy cały mur jest w jednym kolorze, choćby nienajpiękniejszym, niż gdyby każda część była w innym.
Lecę w kulki... 12:39, 08 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Cudne spotkanie
a jakie wiązy Aniu?

wracam do Twojego pytania...
Ano wiązy capredowni...do tego miejsca....

i do jeszcze innego....
...chociaż wiązy nie do mojego ogródka...to radochę miałam wielką z zakupów i wycieczki...
Czy komuś to coś przypomina...

a może to....

ale to...to już na pewno....

Udało mi się namówić bratową na zakup dwóch wiązów...,a dla mnie jabłonka...rajska jabłonka
Wiązy stoją przywiązane do kontenera na śmieci.....więc fotek nie będzie....mało reprezentacyjne miejsce....ale jak trafią do dołków....pokażę
Ogród średniowieczny i nie tylko 12:34, 08 paź 2012

Do góry
Wracając do altanki, tak by to mogło wyglądać w realu, dzisiaj zrobiłem zdjęcia i wstawiłem altankę
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:29, 08 paź 2012

Do góry
dziś wstąpiłam do sklepu ogrodniczego tak tylko nacieszyć oko. Gdy dostrzegłam na płocie wyprzedaż, zaraz pognałam coś wybrać. I kupiłam 3 sztuki: 2 trzmieliny szczepione na pniu i derenia....chyba kousa....ale ręki bym uciąć nie dała
Wiem, że miałam nie kupować be zastanowienia. Trzmieliny i tak miałam kupić, ale derenia nie wiem gdzie wsadzić

może tu?

pas pod murem do przeróbki się nadaje, więc proszę nie zwracać uwagi na chwaściory . Tam pójdą trzmieliny.
Moja największa pasja - ogród 12:20, 08 paź 2012

Do góry
Ymma napisał(a)

Jeszcze pokaże na dobranoc ogród wrześniowy, zdjęcia zrobiłam ostatnio, jak była cudownie piękna pogoda

Masz rację zlikwiduj to drewniane obrzeże. Masz bardzo dużo lawendy (aż zazdroszczę ) brakuje w tej rabacie żółtych i kolorowych akcentów.
Bo to masz chyba południową rabatę??
To trawy by wytrzymały, hakone by ożywiła. Red baron jesienią by zdobił, bordowe żurawki, żółte żurawki byłyby śliczne ale nie wiem czy miejsce dla nich.
Fajnie masz bo do takiej rabaty zarośniętej niewiele wystarczy żeby ją upiększyć. A i trawy mi się przypomniały te co Danusia ostatnio namiętnie sadzi: Stipa tenuissima.

Nie pogniewasz się że się porządziłam na Twojej rabacie? Chciałabym mieć już tak dużo roślin, a ja dopiero w powijakach. Ostatnio rządziłam się na rabacie u Irenki Miłek. Pomarzyć zawsze można.
Zielony galimatias 12:17, 08 paź 2012

Do góry
Ev pytałas o róże i lawendę... u mnie jest Bonica i lawenda

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:02, 08 paź 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Irenko, spóźniłam się na tysiąc, spóźniłam się na nowe otwarcie, ale lecę z wiosennym kwieciem, będzie na później Buziaki

Agatko, nic nie szkodzi, tu jest totalny luz bardzo urocze wiosenne ujęcie, ooby u mnie tak było wiosną
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 12:01, 08 paź 2012

Do góry
Vita,a czemu wątpisz ,że to żurawie ???))))))))))))))))Pytam poważnie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:38, 08 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

....zachwyciły mnie astry...piękne
Pozdrawiam jesiennie....

Astry czekają na wsadzenie, muszę się zorganizować, za późno wracam do domu, ciemno jest.
Czy ktoś ma górniczą czapkę z latarka do pracy w nocy?

...ja ostatnio zaopatrzyłam się w czołówkę...latarka na czoło...prawie jak górnik.....POLECAM...
Sprawdza się rewelacyjnie.....jak mnie noc złapie...podlewam w niej...sadzę..., liście zbieram....
Na początku sąsiedzi byli.......zaskoczeni błyskiem światła przemieszczającym się w ciemności....
...przyzwyczali się....
Ogród Ginger 11:38, 08 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Miodzio

Piękne miskanty, jeśli możesz to napisz, gdzie je kupowałaś, może będę miała niedaleko?
pozdrawiam

Kasiu silberfeder-a kupowałam przez internet , ale nie polecam tej formy zakupu bo to co otrzymałam w paczce pozostawiło wiele do życzenia.
Ogród Sylwii od początku :) 11:32, 08 paź 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 11:29, 08 paź 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 11:27, 08 paź 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 11:25, 08 paź 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 11:22, 08 paź 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 11:20, 08 paź 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies