Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródkowy chaos u monitki 21:30, 07 paź 2012

Do góry
Spóźnione, ale wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:29, 07 paź 2012

Do góry
Czy to nie jest jakaś turzyca? Proszę o podpowiedź, bo bardzo mi się podoba
Mexico City 21:29, 07 paź 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Wow Bogusiu, cudowną podróż wirtualną po Meksyku odbyłam dziś w ten pochmurny, deszczowy dzień.
Dzięki Twojemu wątkowi. Bardzo Ci dziękuję. Ogromne wrażenie wywarła na mnie Twoja relacja.
Już od dawna marzymy o takiej podróży do Meksyku. A jaką porę roku najbardziej polecasz?

Buziaki słoneczne
Dla mnie najznośniejszą porą jest styczeń i czerwiec - nie jest wtedy zbyt upalnie {do zwiedzania}...w Acapulco jest ciągle lato,wiec można szybko się przemieścić.Lipiec to już dla mnie za gorąco.Pozdrawiam.
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:28, 07 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Masz rację, jakby tak popatrzeć z boku to wyglądało to nieco dziwnie, ale sąsiadka już przywykła do tego, że biegam z aparatem, nawet sama się zaraziła, więc jak widać jest to choroba zakaźna, ale cieszę się , że jest nas tak dużo, bo ogród w obiektywie wygląda inaczej... piękniej

Moje znajome też zaczynają swoim kwiatom zdjęcia robic, na pamiatkę .
A ja dzisiaj byłam najlepsza..
Przewieszona przez barierkę balkonową, z parasolem w jednej łapie i z wielkim aparatem w drugiej.. pstrykająca foty z góry ile wlezie..
Mieszkam przy głównej drodze, atrakcja była

To musiał być widok To było duże wyzwanie, ale czego się nie robi, aby ogród był piękniejszy... u Ciebie przecież rewolucja ogrodowa się szykuje, podglądam oczywiście...
Nigdy nie mów nigdy 21:25, 07 paź 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
podobaja mi sie te róże a najbardziej ta ostatnia

Ta dwukolorowa słabo pachnie
Mexico City 21:24, 07 paź 2012

Do góry
malwes napisał(a)
Wow...dopiero dotarłam do tego wątku, ależ to była podroż, dziękuję Bogusiu....wow raz jeszcze
Ogródkowy chaos u monitki 21:22, 07 paź 2012

Do góry
Ewciu bardzo dziękuję za życzenia i zdjęcie - jest prześliczne. Uwielbiam zieleń pecherznicy, bo to chyba ona? a tutaj mieni się wileloma odcieniami.

Na dzisiaj zaplanowaliśmy sobie wypad do lasu. Na szczęscie pogoda pozwoliła Nie mówiliśmy nic młodszej córce bo wiadomo jak to jest nakręci się i nawet jak będzie deszcz to będzie marudziła żeby jechać Powiedzieliśmy jej po przebudzeniu i powiem Wam że jej reakcja była fantastyczna. Od razu zaczeła planować co zabierzemy, oczywiście herbata w termosie i ciastka to podstawa każdego grzybiarza Potem odwieźliśmy starszą na jazdę konną a my udaliśmy się do pobliskiego lasu. Niestety grzybów jak na lekarstwo ale chociaż pospacerowaliśmy trochę w przemiłej scenerii.

Młoda miała niedosyt i juz nam zapowiedziała kolejna wyprawę do lasu mam nadzieję że tym razem grzybów będzie więcej

A tu moje wrzosiki śliczne niestety jeszcze nie posadzone...

Nigdy nie mów nigdy 21:21, 07 paź 2012

Do góry
Powojniki wczesne też jeszcze chcą

Berberysy jeszcze nie przebarwione

ale trzmielinki zaczynają różowieć

Resztę pokazywania zostawię na jutro. Chcę zobaczyć jak u Was.
Wszystko o czym ... Marzysz 21:21, 07 paź 2012

Do góry
i jeszcze takie

Nigdy nie mów nigdy 21:20, 07 paź 2012

Do góry
podobaja mi sie te róże a najbardziej ta ostatnia

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:19, 07 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Masz rację, jakby tak popatrzeć z boku to wyglądało to nieco dziwnie, ale sąsiadka już przywykła do tego, że biegam z aparatem, nawet sama się zaraziła, więc jak widać jest to choroba zakaźna, ale cieszę się , że jest nas tak dużo, bo ogród w obiektywie wygląda inaczej... piękniej

Moje znajome też zaczynają swoim kwiatom zdjęcia robic, na pamiatkę .
A ja dzisiaj byłam najlepsza..
Przewieszona przez barierkę balkonową, z parasolem w jednej łapie i z wielkim aparatem w drugiej.. pstrykająca foty z góry ile wlezie..
Mieszkam przy głównej drodze, atrakcja była
Nigdy nie mów nigdy 21:16, 07 paź 2012

Do góry
I już relacja
W piątek zdążyłam wyplewić wzdłuż siatki za różami. To niezagospodarowana działka i rośnie na niej wszystko czego nie chcę. Czyli osty, pokrzywy i inne chwaściska. Jak osty kwitną, to serce mnie boli, bo wiąże się to z pięknymi okazami na wszystkich rabatkach. Nie lubię ostów...i mleczy. Kto wyrywał to dziadostwo, to wie dlaczego
Sobota była bardzo wietrzna i cieplutka. Róże stoją grzecznie i jak na razie żadne wiatry im nie straszne.
Kwitną jeszcze pięknie

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:16, 07 paź 2012

Do góry
Jaki tu spokój.....nananana.....nic się nie dzieje......nananana......

Heeeeeloooooł - jest tam kto??? Fotki poproszę
Wszystko o czym ... Marzysz 21:15, 07 paź 2012

Do góry
Witam drogich gości, bardzo nam miło.
A dzisiaj jest tak:

Nasz las w jesiennych już barwach

A tutaj efekt naszej pracy, takie różne widoczki:

W cieniu - zacieniona 21:11, 07 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu młode purchaweczki są b. smaczne tą michę zabieram do snu coby mnie się przyśniły
a Ty kotlety de volaille robisz z grzybami? ja z masłem , pietruszka i sokiem z cytryny ładna jesień na zacienionej pozdrawiam
Z masełkiem też robię.Smaczne są z leśnymi grzybami,bardziej aromatyczne niż z pieczarkami.Doprawiam mocno pieprzem, solą,dodaję trochę tartej bułki,podsmażoną cebulkę,rozpuszczone masło i żółty ser starty na grubej tarce.Purchawki zbierała u mnie znajoma kilka lat temu,ale mnie nie poczęstowała.Nie mam odwagi żeby coś z nimi zrobić.Nie wyrzucam ich...są takie malownicze.
Zielona odskocznia 21:04, 07 paź 2012

Do góry
Hogata napisał(a)
Marzy mi się wrzosowisko jak w Ogrodzie z lustrem. Próbowalam troche podpatrzeć i stworzyć własne. W marzeniach wygladało trochę lepiej, no ale może na drugi rok jak roślinki podrosna to może wypieknieje.
Ta brązowa trawka (turzyca włoścista) to mi sie podoba najbardziej. Moja mam jak ja zobaczyła to się zapytała po co uschnietą trawe kupuję.

ha ha ha - moja dokładnie tak samo zareagowala, a później kazała mi ją podlewać to moze wypuści zilone żdźbła
W cieniu - zacieniona 20:57, 07 paź 2012

Do góry
Bogusiu młode purchaweczki są b. smaczne tą michę zabieram do snu coby mnie się przyśniły
a Ty kotlety de volaille robisz z grzybami? ja z masłem , pietruszka i sokiem z cytryny ładna jesień na zacienionej pozdrawiam
Zielona odskocznia 20:56, 07 paź 2012

Do góry
Pokaże dalej co mam w ogrodzie. Studnia zrobiona przez mojego M. Rośnie za nia bez, uwielbiam jego zapach. A przed studnia posadzona jest tymczasowo Katalpa i to nie jedna, a dwie (tej drugiej nie widać na zdjęciu). Jeszcze nie wiem gdzie zostaną posadzone. Jak je kupowałam to miałam pomysł na nie, a w rzeczywistości wyszło inaczej i teraz nie wiem co z nimi zrobić.

Moja chtyzantema z aksamitkami

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:55, 07 paź 2012

Do góry
Słoneczna końcówka września została przeze mnie wykorzystana na uzupełnieniu wrzosowiska
tak było:

przymiarka:

i posadzone

Odiśka pilnowała, żeby nikt mi nie przeszkadzał

Mój ogród 20:54, 07 paź 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
I pośród tych liści, kwitnie róża, ta miniaturka, która już nie jest miniaturką. Jest po prostu oblepiona kwiatami.

przepiękna róża, nie do wiary, że tak kwitnie w październiku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies