Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 22:55, 06 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Faktycznie owoce cisa zawsze mnie zachwycały

Szkoda Aniu, że trujące, bo wyglądają apetycznie
Aniu w takim razie zapraszam na gołąbki, jeszcze gorące
a może jutro na żeberka w miodzie, właśnie się macerują

W ogródku Ani 22:46, 06 paź 2012

Do góry

zakwitła stokezja

pokarm dla wróbelków, których u mnie zawsze pełno.

kwitnący rdest

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:45, 06 paź 2012

Do góry
Ho ho, ale mam u Ciebie Marzenko zaległości. Przegapiłam nawet 800-tkę Ale już nadrabiam i gratuluję serdecznie. Pozostawiam toskańską hortensję

i zapraszam do odwiedzenia mojego nowego wątku z szerszą relacją, jeśli Cię to zainteresuje:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2415-pod-sloncem-toskanii?page=1#post_1

Buziaki pełne słońca
Zielona odskocznia 22:43, 06 paź 2012

Do góry
Marzy mi się wrzosowisko jak w Ogrodzie z lustrem. Próbowalam troche podpatrzeć i stworzyć własne. W marzeniach wygladało trochę lepiej, no ale może na drugi rok jak roślinki podrosna to może wypieknieje.
Ta brązowa trawka (turzyca włoścista) to mi sie podoba najbardziej. Moja mam jak ja zobaczyła to się zapytała po co uschnietą trawe kupuję.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 22:41, 06 paź 2012

Do góry
...a tu jeszcze za czasów gdy projektowałem sobie domki Wtedy jeszcze chciałem studiować architekturę i urbanistykę ale wybrałem jednak architekturę krajobrazu, bo w tym w pełni będę mógł się mam nadzieję realizować... to po prostu kocham

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:28, 06 paź 2012

Do góry
Kochani, dzięki serdeczne za odwiedziny i cieszymy się, że zainteresował Was nasz wątek toskański. Zapraszam do obejrzenia szerszej relacji w poniższym wątku:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2415-pod-sloncem-toskanii

A to mój nowy awatarek z bliska Latte przy zachodzie słońca w Pienzy.

Było bosko

Ogród średniowieczny i nie tylko 22:26, 06 paź 2012

Do góry
Chodzi mi o taką łezkę na trawniku między alejką w kwiatki a rabatką już istniejącą przy krawędzi

Rajski ogród Ani 22:25, 06 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Ale foty !!! piękna sceneria .... chętnie bym z Tobą pospacerowała ... Uwielbiam ale nie praktykuję już , bo nikt ze mną nie chce buuu .... pozdrawiam
a sama boisz się, może jak sąsiadka by się z tobą wybrała, fajnie było tak właściwie bez celu połazić po lesie, więcej wyciągałam aparat jak znalazłam grzybków

Ogródek na trzy lata 22:18, 06 paź 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
Mieszkamy w drewnianym domku. A w tym domku na ścianach same niespodzianki. Wystarczy troszkę poleżeć i poprzyglądać się, a tam na każdej deseczce inna buźka.
Niektóre są szeroko roześmiane:

inne zalotnie uśmiechnięte:

jeszcze inne są po prostu zadowolone:

a ten wygląda jak ten sepleniący z "Epoki lodowcowej":

mamy też poważne stworzonka, jak liski:

albo sarenki:

ha ha od dzieciństwa się w to bawię a ostatnio córka się dąsa bo zdarłam olejną farbę z drzwi łazienki, a ona na tej farbie z zacieków widziała stworzonka : )

Pod słońcem Toskanii 22:18, 06 paź 2012

Do góry

Z wieży dzwonnicy katedry S.M. del Fiore najpiękniejsza panorama miasta.

Świetny widok na miasto jest również z Ogrodów Boboli.

No i na koniec my dwoje

Dziękujemy za odwiedzenie naszego wątku toskańskiego Mamy nadzieję, że nasza relacja kogoś zainspiruje lub zachęci do podróży do słonecznej Italii

Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do odwiedzenia naszego wątku podstawowego:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska

Anita i Watz
Ogród na 300 metrach kwadratowych 22:10, 06 paź 2012

Do góry
EwaG napisał(a)
Fajnie, że się wam te zdjęcia podobają. Mam ich całe cykle, ale to chyba byłoby zbyt monotonne.
Mój grujecznik zrzucił już liście. Zdaje mię, że te kilka co pozostały na drzewie są różowe. Opadłe pachną lekko herbatnikami.

co do monotonii to gdybyś dała nam to ocenić.... ; )

A co do grujecznika pytanie... jakimi herbatnikami? Bebe z karbowanym ząbkiem? To musi być przyjemne...
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 22:07, 06 paź 2012

Do góry

To by było na tyle Samouk więc szału nie ma Nie dawno odkryłem, że portrety też mi jakoś tam idą...
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 22:05, 06 paź 2012

Do góry
No talenty wielkie Skoro sami artyści to mnie też nie mogło zabraknąć ahh ta skromność...

Mój kawałek raju II 22:05, 06 paź 2012

Do góry
Juuuuż 200 stron? Raaaany - nie pędź tak

Mój kawałek raju II 22:03, 06 paź 2012

Do góry
Spóźnione ale szczere gratulacje na 200 -ą stronkę (chociaż już 201)

Ogród na 300 metrach kwadratowych 22:00, 06 paź 2012

Do góry
Fajnie, że się wam te zdjęcia podobają. Mam ich całe cykle, ale to chyba byłoby zbyt monotonne.
Mój grujecznik zrzucił już liście. Zdaje mię, że te kilka co pozostały na drzewie są różowe. Opadłe pachną lekko herbatnikami.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:56, 06 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
i jeszcze raz bambusy ) fajne miejsce do wypoczynku

a tu .... bukszpanowe bonsai wspaniałe!

A ja sadziłam ,że bukszpanowe sa tylko bryły.
Człowiek się całe życie uczy i głupi umiera
Ogródkowy chaos u monitki 21:56, 06 paź 2012

Do góry
Moniko, i ja się przyłączam do życzeń urodzinowych.
Niech Ci spełnią wszystkie marzenia....nie tylko te ogrodowe oczywiście

Ogrodnik mimo woli 21:56, 06 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu masz śliczne nasadzenia na rabatkach, co Ty kombinujesz? za każdym zakrętem coś nowego i pięknego mnie się u Ciebie bardzo podobało, a Bonica śliczna, to jest krzaczasta rabatówka

Aniu dziękuję za miłe słowa Mi ogólnie też sie podoba.... ale zawsze może być lepiej... no i nie wszystko sie podoba..... ale ja z tyc hco lubią mieć co robić, wiec się nei martwię tym tak bardzo....
Nie mam pomysłu gdzie za rok posadzić dalie... bo wtykam gdzie popadnie... i to są błedne miejsca... a szkoda, bo to fajne kfiatuchy...
Pod słońcem Toskanii 21:53, 06 paź 2012

Do góry
A ponieważ miała to być romantyczna podróż we dwoje, bez asysty dzieci, to sporo czasu spędziliśmy również w pięknej Florencji, którą już dość dobrze znamy i bardzo lubimy.

Przy okazji pokażę kilka fotek ze stolicy Toskanii, która również tonie w zieleni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies