Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

wiunia 23:51, 06 lis 2012

Dziewczyny jestescie cudowne!!!
Pszczelarnia 23:59, 06 lis 2012

Ireno, wrzuć zdjęcie dyskutowanych gazonów.
Ten ambrowiec z żurawkami - to jest idealne połączenie, jak dla mnie.
Milka 08:03, 07 lis 2012

Martek napisał(a)
Już nie będę powtarzać postów.Jest coś co nas usprawiedliwia.Kiedy ustawiamy ostrość na przykład ,na
ptaka czy kwiat po drodze aparat wychwytuje inne elementy i zaczyna na nie ustawiać ostrość,a często głupieje.
Też dał mi m do ręki instrukcję,ale za mało czasu przebywam w toalecie ))))))))))))))))))))))

no proszę, to chyba najlepsze miejsce na lektury i naukę!
Milka 08:04, 07 lis 2012

Moniika napisał(a)

a te zdjęcia dedykuję Bożence czyli Bogdzi...to wróble chyba.. na wyspie berberysowej

Dzięki za tą dedykację. Masz rację to wróbelki. Dobrze im na tej wyspie berberysowej . Jest co jeśc i żaden drapieżnik nie jest groźny.Taki mały wróbelkowy raj.
A Ty widzę coraz więcej zdjec ptaszkom robisz. Tak trzymaj.

Sliczne ptaszyny ! I jesienne klimaty u Ciebie Irenko jak zwykle cieplejsze niż gdzie indziej ciepłem własnym wszystko osładzasz ! pozdrawiam serdecznie m

Moniko, dzięki i pozdrawiam serdecznie
Kindzia 08:04, 07 lis 2012

irena_milek napisał(a)

Już nie będę powtarzać postów.Jest coś co nas usprawiedliwia.Kiedy ustawiamy ostrość na przykład ,na
ptaka czy kwiat po drodze aparat wychwytuje inne elementy i zaczyna na nie ustawiać ostrość,a często głupieje.
Też dał mi m do ręki instrukcję,ale za mało czasu przebywam w toalecie ))))))))))))))))))))))

Matko! Zlitujcie się, ja w pracy jestem, a śmieję się w głos
Milka 08:06, 07 lis 2012

Gardenarium napisał(a)

Ja w kwestii formalnej widełek poszukiwanych w budzie.

Ostatnio wrzuciłam sekator do kontenera ze śmieciami, innym razem do worka z chwastami i potem do kosza... a do czego wrzucasz chwasty? Może poszło wszystko na kompost? Poszukaj w kompoście...tylko gdzie on jest? Zapomniałam

Danusiu, to ja widzę, ze twoje poszukiwania pewnie nie mniej śmieszne były jak moje..kompostownika nie ma, więc widzisz nie mogłaś sobie nawet przypomnieć...chwasty wywalam na ognisko, podsychają i wtedy palimy; liczę, że się odnajdą, ale kiedy?? dlatego chciałam drugie zakupić i plewienie jeszcze zaliczyć, ale towar niedostępny

jak się znajdą odtrąbię, ciekawe gdzie? ostatni moment kiedy je widziałam, to jak ci pokazywałam na pergoli i koniec, dalej mgła!...chyba, że ty pamiętasz?

Na pergoli to pokazywałaś mi inne narzędzia chyba, o... te kwiatkowe,

Poszłąś potem chyba tam do kanciapy. Tam na lewo za Zygmunta

Widełki zamówiłam i inne (nowości) też.

w kanciapie sprawdzałam, nie ma; ale najważniejsze, że zamówiłaś, kupię nowe no i ciekawa jestem, jakie inne jeszcze nowinki ściągnęłaś...podpowiem domownikom, gdzie dla mnie szukać prezentów
Milka 08:07, 07 lis 2012

eee_taam napisał(a)
Irenko ja nie pobładziłam

tylko ostatnio jak tu się przechadzałam to zostałam w tamtym watku

poprostu radośnie galopujesz ) a ci co tu są zbyt rzadko to niestety sie gubią

to zapraszam częściej fajnie to brzmi...galopujesz
Milka 08:27, 07 lis 2012

Konstancja30 napisał(a)

jeżeli chodzi o foto i o aparaty to pozwólcie "miszcz" siem wypowie ... polecam w pochmurny dzień włączyć opcję "pochmurny dzień" ewentualnie "żarówka" potem sobie zapomniec a potem w irytacji machać małżowi przed nosem tym "złomem" co robi "niebiewskie" !!! zdjęcia nie wiadomo czemu !!! ... przerobiłam taką akcję skleroza i złom już 2 razy i za każdym razem byłam bardziej zaskoczona, że aż tak !!! można zapomnieć ))

miszczu, ty foty stosowne zrób, gdzie ten palec przyłożyć!!...a żarówka, to lampa?
zatem czekam, na dalszy ciąg instrukcji, bo mi syn nie wybaczy, jak o jego aparacie powiem złom!!

"żarówka" to opcja wykorzystywana w czasie robienia zdjęć przy sztucznym świetle ... on ma dar robienia ich wówczas tak jak widzimy ... problem w tym, że jak się jej nie wyłączy to zdjęcia robione w świetle dziennym wyjdą na niebiewsko ... okropność ...

zdjęcia obiektów w ruchu no cóż albo automat w opcji "zwierzęta i dzieci" ... albo statyw - zasadzenie się na miejsce i czekanie na to, że ptaszek usiądzie tam gdzie mamy wycelowany obiektyw ... ustawiony cudnie naturalnie ... pewnie Klamber coś więcej umiałby powiedzieć ... ja po poczytaniu guru tj. Scotta Kelby'ego wiem, że cudu nie ma ... jak się chce zrobić zdjęcie chwili to trzeba skorzystać z automatycznego programu z wyłączeniem flesza ... to jedyna szansa na szybkie co nieco w dobrej jakości ...

Irenko polecam "Sekrety mistrza fotografii cyfrowej 195 ujęć Scotta Kelby'ego" ... i nawet dla laika zrobienie zdjęcia nie profesjonalnego ale potrafiącego zadowolić jest proste ... konkursu siem może nie wygra ale kilka prostych rad ...

np fotografując kwiaty ... spacerując po ogrodzie oglądamy je z góry ... chcąc na fotografii uzyskać coś co nas zaskoczy musimy ... klapnąć na kolana i zrobić zdjęcie z boku ... od dołu ... ... nasza słynna "perspektywa żaby"

Izuś, perspektywa żaby, boskie! zabiorę się do lektury, przyjmę tę pozycję i zobaczymy jak mi pójdzie, jeśli choć w połowie, jak tobie...będzie dobrze
Milka 08:28, 07 lis 2012

Kindzia napisał(a)

Matko! Zlitujcie się, ja w pracy jestem, a śmieję się w głos

przy tej pogodzie śmiech ci dobrze zrobi, o ile współpracownicy nie zaczną podejrzliwie łypac na ciebie Kasiu
Milka 08:29, 07 lis 2012

Tess napisał(a)
Irenko, ale się u Ciebie dzieje
Uśmiałam się do łez z:
moherowego berecika (w którym Ci bardzo do twarzy, ale po co ja to piszę - Tobie jest we wszystkim dobrze)
poszukiwaniu narzędzia w psiej budzie (mina piesków musiała być bezcenna)

A Irenka z piłą mechaniczną mnie nawet nie zdziwiła. Przecież Irenka z tych, co to gdzie diabeł nie może tam babę pośle Dla Irenki nie ma rzeczy niemożliwych

Tereniu, ale mnie podbudowałaś...no jak nie ma rzeczy niemożliwych, to wszystkie moje zamierzenia zrealizuję!!