Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 21:50, 06 paź 2012

Do góry
Dzisiaj od południa zaczęło znowu padać i pada z przerwami, nazbierałam znowu trochę orzechów i na podcieniu obsadzałam donice chryzantemami, kordyliny z begonii zmieniły towarzystwo na wrzosy chryzantemy maja kolor ecru

największy krzak pomarańczowej trafił pod kapliczkę
petunie zmarniały to zastąpiłam je białą begonią
cis jest cały obsypany owockami, są śliczne

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:49, 06 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Słoneczka dzisiaj życzę po tym nocnym wianiu

Słoneczko dotarło - wiatr też Ale wczoraj też mocno wiało - no i ulewa niezła była - przynajmniej nie muszę podlewać
Kubusiowo 21:48, 06 paź 2012

Do góry
mam

Kubusiowo 21:48, 06 paź 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Dziękuję jeszcze raz głosującym i zaglądającym

Wściekła jestem...... tort nie wyszedł.... Masa nieładnie się układa, pikowanie o kant tyłka potłuc No nic... jest jak jest i nic nie zrobię....

Czyś Ty zwariowała???? To jest cudny tort - przepiękny, popłakałabym się ze wzruszenia gdyby ktoś dla mnie taki zrobił. Gosiu jest wspaniały! Zapewniam Cię. I jeszcze ta moja słabość do fioletów...

Gośka piękny ten tort i pikowania i wszystko inne-cudo. zakładaj cukiernię bo tort niesamowity jeden i drugi
Ogród nad Rozlewiskiem 21:41, 06 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Byłam nad Rozlewiskiem prawie trzy dni
Każdy był inny, choć wszystkie ciepłe.
Zdjęcia które zrobiłam, fantastycznie pokazują tę zmienność

Ale dziś tylko jedno, na dobranoc

Bardzo pięknie światło. A czy za płotem szumi kukurydza?
ogrodoweimpresjejolki 21:39, 06 paź 2012

Do góry
Kochani, dziękuje Wam wszystkim razem i każdemu z osobna

W moim życiu w tej chwili mam wielką radość i wielkie zmartwienie i z powodu tego zmartwienia nie będę tu bywać na razie.

Kiedyś do Was wrócę ...

Ogrodnik mimo woli 21:37, 06 paź 2012

Do góry
Elizo3....... pocieszasz mnie....... Szwarc mydło zostawię, ale te powidło chyba usunę....... ale pomysłu nie ma, czasu nie mam, rabata na uboczu, wiec znając zycie przeleci kolejny rok i bedzie jak jest....... Dziś M wpadł na kolejny pomysł demolki w oogrodzie..... wiec znó będą inne pilne rzeczy.. a bylinówka bedzie radzić sobie sama..... a że d oprzeróbki to nic w niej nie boię... nawet nie piele......... Za to ilu siewek sie dochowałam.....

I jakieś takie foto..
Pod słońcem Toskanii 21:32, 06 paź 2012

Do góry
Nie byłabym sobą, gdybym odmówiła sobie przyjemności odwiedzenia miasta ogrodników - Pistoia, gdzie są dosłownie kilometry szkółek ( przy drodze prowadzącej z Florencji w kierunku Lucci).

Odwiedziłam jedno z większych centrów ogrodniczych.

Oczywiście na samym oglądaniu się nie skończyło. Przywiozłam 2 spore stożki bukszpanów, miniaturowego granata na pniu, oliwkę szczepioną na pniu oraz duże podświetlane donice. Pokażę w moim podstawowym wątku

Ania i róże i cała reszta :) 21:27, 06 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A może uładzić kształty, będzie lepiej, a już na pewno bez "ośmiornicy"

Na środku zegar słoneczny, albo rabatka otoczona parterem bukszpanowym stożek z obwódką, jakiś detal.

Danusiu, podoba mi się to .
Ale w ten sposób muszę usunąc rośliny z jeża?
Czy je zostawic i znowu zmienic kształt rabaty?

Spróbuję zrobic jutro zdjecie z góry może komórką, wówczas obejmę całośc tego mojego przedniego ogródka.
Ogrodnik mimo woli 21:24, 06 paź 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Aniu, daj w przybliżeniu różę Bonikę. Szukam teraz wysokiej różowej bezproblemowej mam nadzieję, ze roże nam nie zmarzną przez zimę Kwitła dawa razy?

Bonica ... kwitnie cały czas Jak głupia..... i bez opamiętania.... ale to niska róża..... tzn ma być niska.. u mnie najwyższe pędy siegaja pasa......
Foto z dziś......

A t o z 6 lipca....

I tak cały czas......
Ogrodnik mimo woli 21:24, 06 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Piękne jeżówki, ale kolekcja... wszystkie urodziwe i pomyśleć, że kiedyś nie zwróciłabym na nie uwagi...

Może nie do każdego ogrodu pasują, ale ... to żelazny repertuar do ogrodu..... długo kwitna i nawet jak przekwitna to koszycczko ozdobne zimą.. ma to znaczenie na rabatach bylinowych, gdzie robi sie pusto....
Ale jeszcze jest pełno....... mój wsiowy ogród........ nawet nie weim z któej strony go ugryźć do przemeblowania..... busz, dżungla i szwarc mydło i powidło......

Tak, jeżówki trzeba kupić, bo będą idealne na mojej rabacie po oknem, a twoja wiejska ma swój urok i jest taka naturalna, nie wszystko musi być takie poukładane, jedna rabata może być spontaniczna
Kubusiowo 21:22, 06 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Przyznaję, że w pierwszej chwili pomyślałam, że to atrapa.
Wielkie brawa . Ale nadal zastanawiam się nad 'perełkami'.
Pod słońcem Toskanii 21:21, 06 paź 2012

Do góry
I to za co również uwielbiam Włochy Dolci, pizza, pasta.... mniam Wyborne wina np. Brunello di Montalcino lub , pyszne sery, np. pecorino z Pienzy, no i oczywiście znakomita kawa w każdej nawet najmniejszej kafejce.

A kawa wypita w tak pięknych okolicznościach przyrody, to coś niezapomnianego

Ania i róże i cała reszta :) 21:21, 06 paź 2012

Do góry
A może uładzić kształty, będzie lepiej, a już na pewno bez "ośmiornicy"

Na środku zegar słoneczny, albo rabatka otoczona parterem bukszpanowym stożek z obwódką, jakiś detal.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:18, 06 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
[

tu gdzie zbazpieczona metasekwoja, będa ukłądane kamienie tak M. wymyślił

Uffff. ... bo w pierwszej chwili pomyślałam sobie, a kto tu trawnik będzei kosił....... i przypomniałam sobie jak latałam z nozyczkami na kolanach....... Boziu chroń od trakich pomysłów.... a tych ci było dostatek.... czytam do tyłu... głupia metoda....
Mam nadzieję, że z nogą w porządku.. i widzę wrzoski....... koła żurawkowe miodzio........
Ogródkowy chaos u monitki 21:18, 06 paź 2012

Do góry
Ja też znajdę wrzosika dla Ciebie, najlepszego :**

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:16, 06 paź 2012

Do góry

Jakie piękne, delikatne perłowe kłosy, z przyjemnością wspominam odwiedziny w Twoim spokojnym, leśnym ogrodzie, który tak pracowicie pielęgnujecie... Pozdrawiam serdecznie
Ogród w Jaszczowie 21:14, 06 paź 2012

Do góry
Jeszcze taki

Ogród w budowie - nieustającej 21:14, 06 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
U Ciebie jeszcze też tyle kolorów widać i lawenda o której ja na razie marzę. Uwielbiam fiolet w ogrodzie.A ogród bardzo duży do zagospodarowania. Pozdrawiam jesiennie

Witaj Urszulo, ogród duży, więc i zagospodarowywanie musi potrwać.
Ostatnio bardzo podobają mi się trawy i myślę o nich intensywnie na przyszłą wiosnę. Skąd wiedziałaś, dziękuję za prezencik w postaci trawki.
Pod słońcem Toskanii 21:13, 06 paź 2012

Do góry
Nawet jadąc samochodem nie można się nudzić, bo po drodze mija się takie widoki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies