Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogrodnik mimo woli 14:30, 16 kwi 2012

Do góry
Marta, dla Ciebie foto....... przyciąć tę dalię by się zagęściła, czy niech tak się buja jak chce??? Jak ciąć to jak i w którym miejscu? A może tego się nie przycina...... Ty fachowiec od jednorocznych pomagaj, bo ja pojęcia nie mam..... Foto kiespkie bo telefonem...

A co do powyższego o młodzieży i nauczycielach...też bym takiego wyrzuciła za drzwi! A po dyskusji zrobiłabym to samo co Marta...... ten sam wniosek mi się nasunął przy czytaniu.

Ulubione wątki mam pooznaczane i dodane do obserwowanych... jakbym miała przeglądać te setki, to chyba bym dostała obłędu. Wytypowałam sobie wątki ciekawe z powodów znanych tylko sobie I tak w tym też sie ledwo łapię. Wchodzę czasami z tych wątków do kogoś tam..... bo jest coś intrygującego. Ale czytanie wszystkiego by mi zajęło 24 godziny na dobę.....i nie byłoby czasu na odpowiedzi. Z założenia nie zaglądam i pomijam wątki o projektowaniu, bo ja się na tym nie znam Siedzę tu z powodów towarzyskich ....dla ludzi. A jak fajny człowiek idzie w parze z fajnym ogrodem..to już wogle cud-miód-malina.... albo obserwuję jak coś sie zmienia to też c-m-m.
Ale hasło "nie wiem co mam zrobić, chcę mieć ładnie i zróbcie za mnie"....... pomijam z definicji. Odpowiem starym sloganem "chwyćmy się, a zrobicie" (czy jakoś tak to było). Można pomóc czy coś zasugerować, ale nie można odwalić za kogoś całej roboty...jak tak, to trzeba wynająć firmę projektową np. Danusi.... ona z tego żyje i nie powinno się jej odbierać przysłowiowego chleba. Można pomóc, można zasugerować..... nie każdego stac na projekt...ale wkład własny musi być i już. I znów ruszyłam jakiś drażliwy temat W końcu jestem tu towarzysko Wiec poruszamy różne tematy
Kubusiowo 12:39, 16 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Jola hehhehe my tylko dla siebie te warzywa Ja wiem, że to wygląda na ogromny warzywnik ale z tego będzie na niego wydzielona jedynie niewielka cześć

Bogda hehehhe

Ania musieliśmy skorzystaz z pomocy bo nawet we trójkę nie dalibysmy rady tego przekopać

Ania teraz przeorał, bronować będzie w tym tygodniu Także przyjadę na prawie gotowe grządki Brzózek posadziliśmy na razie 11. Ale po każdej stronie będzie 31 Te brzozy są wykopane z naszej działki - z tej części co nie jest ogrodzona.

Justyna nie wiem czy będę zrywać darń w tym roku. Chciałam sobie unaocznić projekt a tu masz wersję kartkową

Kasia i Asiu no właśnie nie wiem czy te rabaty nie są zbyt duże.....

Marzenko będzie na górce. Pielenia będzie niestety

Justyna a ja jakoś lubię tę darń zrywać Może dlatego, że od razu widać ładny kształt rabat
ładnie to wygląda, tym bardziej ,że ja widziałam działkę w realu po lewej stronie kartki jest jezioro a po prawej samotniaładnie będzie szybko zrobicie
Ogródkowy chaos u monitki 12:15, 16 kwi 2012

Do góry
Aniu bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Cieszę się że projekt się podoba jeżeli go zrealizuję to chyba zdecyduję się na ekranik z bukszpana. Po pierwsze tańszy ( wczorajsza wizyta w szkółce i ceny jakie tam zobaczyłam trochę ścieły mnie z nóg) a poza tym rozplenica za drzewem będzie wtedy widoczna.
Ogród Sylwii od początku :) 10:18, 16 kwi 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Z każdego zdjęcia, możesz wykukać coś dla siebie ,bo oczywiście Twój projekt jest inny.

Lena ogromne dzięęęęęęęęki ..... bomba ...... dzisiaj siedzę do późna i myślę o wnętrzu i zewnętrznym wyglądzie wiaty oraz o możliwościach ....ha i wymiarami będzie odpowiednia do takiego wnętrza .... myślę o tym ostatnim zdjęciu Chyba już wiem jak to będzie wyglądało ..... Ale mi podsunęłaś pomysła ..... dziękuję bardzo , bardzo, bardzo
Ostrokrzew poszukuje dobrego towarzystwa :) 10:06, 16 kwi 2012

Do góry
Danusiu, Domi,

bardzo dziękuję za wskazówki i zdjęcia. Danusiu, ten jasnozielony ostrokrzew jest piękny. Domi, kiścienie też robią na mnie pozytywne wrażenie.
Teraz nie pozostaje mi nic innego jak stworzyć projekt. Jest to dla mnie nie małe wyzwanie, biorąc pod uwagę moją ograniczoną wyobraźnię przestrzenno-ogrodową
Ale jak tylko powstanie jakiś twór to podzielę się nim z Wami.

Pozdrawiam ciepło
Ogród Sylwii od początku :) 09:56, 16 kwi 2012

Do góry
Z każdego zdjęcia, możesz wykukać coś dla siebie ,bo oczywiście Twój projekt jest inny.

Kubusiowo 08:36, 16 kwi 2012

Do góry
Jola hehhehe my tylko dla siebie te warzywa Ja wiem, że to wygląda na ogromny warzywnik ale z tego będzie na niego wydzielona jedynie niewielka cześć

Bogda hehehhe

Ania musieliśmy skorzystaz z pomocy bo nawet we trójkę nie dalibysmy rady tego przekopać

Ania teraz przeorał, bronować będzie w tym tygodniu Także przyjadę na prawie gotowe grządki Brzózek posadziliśmy na razie 11. Ale po każdej stronie będzie 31 Te brzozy są wykopane z naszej działki - z tej części co nie jest ogrodzona.

Justyna nie wiem czy będę zrywać darń w tym roku. Chciałam sobie unaocznić projekt a tu masz wersję kartkową

Kasia i Asiu no właśnie nie wiem czy te rabaty nie są zbyt duże.....

Marzenko będzie na górce. Pielenia będzie niestety

Justyna a ja jakoś lubię tę darń zrywać Może dlatego, że od razu widać ładny kształt rabat
Ogródkowy chaos u monitki 19:26, 15 kwi 2012

Do góry
Ostatni projekt, dla mnie bardzo udany
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:18, 15 kwi 2012

Do góry
A ten projekt nie miał zmiany, pamiętacie coś tam było z tym odbiciem lustrzanym...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:16, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Chyba zgadłem z tą piątką - paczajcie na projekt - jest 5 narysowane
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nie-tylko-bukszpanowy

Sebek na projekcie są widoczne 3 duże kulki i 2 małe czy o to chodzi?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:13, 15 kwi 2012

Do góry
Chyba zgadłem z tą piątką - paczajcie na projekt - jest 5 narysowane
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nie-tylko-bukszpanowy
Ogród Sylwii od początku :) 14:50, 15 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Czy ja widzę tu jakiś zimowy ogród/oranżerię? Tyle pięknych oszkleń - super!
Wodospad tez mi się bardzo podoba - jak to technicznie rozwiązać? Widziałam na jakimś filmiku u Mai, że Danusia też ma taką wodną ścianę - świetne to jest! Może kiedyś pomyślę, jak już wszystko co najważniejsze porobię
Projekt fajny!
Ja też się głowię...

Kombinuję sobie, fajna zabawa ..... co do wodospadu to podczytuję i podpytuję pozdrawiam i miłego głowienia
Ogród Sylwii od początku :) 14:25, 15 kwi 2012

Do góry
Czy ja widzę tu jakiś zimowy ogród/oranżerię? Tyle pięknych oszkleń - super!
Wodospad tez mi się bardzo podoba - jak to technicznie rozwiązać? Widziałam na jakimś filmiku u Mai, że Danusia też ma taką wodną ścianę - świetne to jest! Może kiedyś pomyślę, jak już wszystko co najważniejsze porobię
Projekt fajny!
Ja też się głowię...
Ogródkowy chaos u monitki 22:19, 14 kwi 2012

Do góry
Nika a o której się wybierasz? bo małżonek jutro jedzie na targi motorowe a ja samotna będę więc rozważam czy nie pojechać. Pamiętaj że jutro jest krócej czynne.
Cieszę się że ci sie projekt podoba Ja już tak mam że zawsze drąże temat aż do bólu, rozważam za i przeciw. Taka typowa waga ze mnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:40, 13 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Gratuluje 200-tki!!!!!
Aniu jak wystartujesz z relizacją projektu Danusi to do tysiączka dotrzesz w tydzień
ale się uśmiałam pomimo tego że nastrój mam wisielczy... jak ja ten projekt w dwa lata zrealizuje to będzie dobrze W tydzień to i Danusia czarodziejka by chyba nie dała rady...
Nasz przydomowy ogródek 17:38, 13 kwi 2012

Do góry
Zbyszku, jak najbardziej podoba mi sie projekt i to zasłanianie Zbyszka przez miskanta teraz roślinki młode, ale za 2 miesiące, będzie dżungla! Jednak te narzędzia do kancików są świetne, ogród i rabaty od razu wyglądają schludnie i porządnie
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:53, 13 kwi 2012

Do góry
Właśnie z bukszpanami mam problem, bo muszę je wsadzić jutro i nie wiem jaką dokładnie ziemię powinnam im zafundować. Pod Cisy z tego co czytałam u Danusi, powinna być ziemia ogrodowa a nie pod iglaki, a pod bukszpany? Jutro powinniśmy opanować plan nasadzeń właśnie z Cisa, runianki jap. i bukszpanów, więc relacja będzie wieczorkiem w sobotę. Chyba, że pododa nam nie dopisze.

Proszę o pomoc w doborze ziemi

Popołudniu wrzucę wreszcie fotki z prac brukarskich, które dziś rano się skończyły wreszcie, oraz fotki z prac nawodienia ogrodu, które właśnie dziś się zaczynają . Fajnie, że jak narazie wszystkie prace się zazębiają.

Aaaa, właśnie. Dziś jeszcze robimy wykopy pod oświetlenie ogrodowe. W kilku miejscach będziemy mieć podświetlenie od dołu (tam gdzie rzeźby i trawy a kilka klasycznie, na nodze. Oby mój projekt ostlenia się udał.

Gonię, gonię, bo czas ucieka. Koło 25 kwietnia mam mieć już trawę z hydrosiewu (dla zainteresowanych prześlę fotki). Wybraliśmy ostatecznie inną firmę i jak narazie prace są w porządku, no i zupełnie inna jakość nasion proponowanych do hydrosiewu.
Mój skromny ogródeczek ... 09:56, 13 kwi 2012

Do góry
Ale ladne te pierwiosnki z ostatniej fotki! Cuda po prostu

Co do ksztaltu rabat - sluchac Danusi. Super projekt Ci wrzucila! Pogrupuj rosliny i sadz takie same grupami, jak masz duze sadzonki dziel je na mniejsze i sadz niedaleko siebie - zrobi sie porzadek
pozdrawiam!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:14, 13 kwi 2012

Do góry
Aniu, gratulacje 200!!! I żeby projekt Danusi stał się jak najszybciej piękną realizacją!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:06, 12 kwi 2012

Do góry
Gratuluję 200 - a jak zaczniesz realizować projekt to i za chwilę 300, 400 będzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies