Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Joanka 14:15, 15 kwi 2012

Robię dokładnie to samo co Sebek
Syla 14:19, 15 kwi 2012

Kaisia napisał(a)
Już wygląda ciekawie, a co dopiero jak dopieścisz ostatecznie, czyli z tego co się domyslam ściana wodna z tyłu będzie obłożona kamieniem ? Ta wersja wygląda nowocześnie, a zarazem ma w sobie trochę klasycznego spokoju.
Zobaczymy następne, bo podejrzewam że masz jeszcze kilka pomysłów nad którymi się zastanawiasz.

Upiekszone roślinami na pewno bedzie zachwycać.

Chcę wiatę dopasować do przyszłego wyglądu domu ....... który będzie nawiązywał do nowoczesnej formy .....Pomyślałam również , że i może z wodospadem muszę trochę pokombinować ..... Pokażę jak będzie kiedyś wyglądał mój dom od strony ogrodu .....

Syla 14:23, 15 kwi 2012

Sebek napisał(a)
Cudne te wiosenne zdjęcia

Ale fajnie zapowiadają sie tulipanki

Zapowiadają się na żółto - blado chyba !!! a co ja potem mam z nimi zrobić ??? i co zrobić z przekwitniętymi krokusami , którym zostały tylko piękne zielone listki ???

A odpowiadając na pytanie - przekwitłe kwiatostany oberwij, a liście zostaw - niech same zaschną.
Z tulipanami to samo - tylko trzeba po kwitnieniu je ogłowić, aby się nie wysilały na nasiona - ale to dopiero w maju się robi

Będę działać jak napisałeś ,,,, dzięki
arcobaleno 14:25, 15 kwi 2012

Czy ja widzę tu jakiś zimowy ogród/oranżerię? Tyle pięknych oszkleń - super!
Wodospad tez mi się bardzo podoba - jak to technicznie rozwiązać? Widziałam na jakimś filmiku u Mai, że Danusia też ma taką wodną ścianę - świetne to jest! Może kiedyś pomyślę, jak już wszystko co najważniejsze porobię
Projekt fajny!
Ja też się głowię...
Syla 14:48, 15 kwi 2012

dopasowuję wiatę do przyszłego wyglądu domu ....

1.

2.

kolorami to nigdy się odpowiednio nie zagra ......
dalej kombinuję aby nie przesadzić .... to drugie znacznie lepsze .....
Syla 14:50, 15 kwi 2012

arcobaleno napisał(a)
Czy ja widzę tu jakiś zimowy ogród/oranżerię? Tyle pięknych oszkleń - super!
Wodospad tez mi się bardzo podoba - jak to technicznie rozwiązać? Widziałam na jakimś filmiku u Mai, że Danusia też ma taką wodną ścianę - świetne to jest! Może kiedyś pomyślę, jak już wszystko co najważniejsze porobię
Projekt fajny!
Ja też się głowię...

Kombinuję sobie, fajna zabawa ..... co do wodospadu to podczytuję i podpytuję pozdrawiam i miłego głowienia
an_tre 14:52, 15 kwi 2012

Syla widzę, że masz wenę twórczą ciekawe te kombinacje Pozdrawiam Ania
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Kaisia 15:01, 15 kwi 2012

Sylwio masz rację druga wersja znacznie lepsza, z czego planujesz zrobić obramowanie samego wodospadu ?, widzę ze jest w kolorze szarym jak kamień, naprawdę fajnie to wygląda.
Syla 15:37, 15 kwi 2012

Kaisia napisał(a)
Sylwio masz rację druga wersja znacznie lepsza, z czego planujesz zrobić obramowanie samego wodospadu ?, widzę ze jest w kolorze szarym jak kamień, naprawdę fajnie to wygląda.

Jeszcze nie umiem odpowiedzieć ... natomiast wzoruję się na wodospadzie Marzenki .... Czyli będą prawdopodobnie z tyłu za wodospadem gabiony z kamieniem, który mam na ogrodzeniu z przodu domu. Ten sam gabion pojawi się jeszcze w jednej części ogrodu ale bez wody Ten sam kamień pójdzie na murki w dwa miejsca . Przy ogrodach zimowych planuję mury wybetonowane (na kształt wielkich donic) oklejone kamieniem, który znajdzie się na również na froncie domu oraz garażu i wiacie .....
Syla 15:39, 15 kwi 2012

an_tre napisał(a)
Syla widzę, że masz wenę twórczą ciekawe te kombinacje Pozdrawiam Ania

Dzięki Ania , że wstąpiłaś ..... muszę coś wreszcie postanowić bo czas do działań się zbliża a ja daleko w ..... lesie pozdrawiam