Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Celina 22:02, 12 kwi 2012

Zacytuję klasyka,"musiałam się cofnąć do tyłu" rabata z wrzoścami (?) prima sort!
Gardenarium 22:13, 12 kwi 2012

Zbyszku, jak fajnie, że też miałeś gości. No i rabatka wg najlepszych wzorców, nie po jednym tylko grupami Cieszę się, że szybciutko podchwyciłeś ważne sprawy odnośnie obsadzeń.

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 22:23, 12 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Zbyszku, jak fajnie, że też miałeś gości. No i rabatka wg najlepszych wzorców, nie po jednym tylko grupami Cieszę się, że szybciutko podchwyciłeś ważne sprawy odnośnie obsadzeń.

Danusiu dzięki . Dzisiaj skowronek idzie do wyrka ale jutro pokażę część rabatki z trawami !!! Już się boję. .
zbigniew_gazda 22:30, 12 kwi 2012

Marto , Weroniko , Irenko , Haniu , Celinko - dziękuję .
Tak jak wyżej pisałem - jutro wstawię wariacje na temat traw albo inaczej - z trawami w roli głównej.
Ogromnie jestem ciekawy co na to powiecie.
Irenko - nie wiem czy w tym roku będzie w ruchu "Zbyszkowy kwietnik " . Jak będzie to z roślinami letnimi . W jednym roku był z samymi begoniami różnej maści.
Milka 22:35, 12 kwi 2012

Z begoniami był cudny teraz nawet trawy można dołożyc czekam na fotki, jak skończona będzie praca
Sebek 22:51, 12 kwi 2012

Bardzo fajne spotkanie mieliście
zbigniew_gazda 17:31, 13 kwi 2012

Wczoraj zmajstrowałem początek następnej rabatki z trawami w roli głównej . To ta rabatka za placykiem
która jak na razie kończy się na piwonii drzewiastej .

Roślinki są kosmicznej wielkości i prawie ich nie widać . Na rabatce rośnie śliwowiśnia o różowych kwiatach . Patrząc na trzecie zdjęcie : wzdłuż krawędzi rabatki posadzone 5 szt trawy Carex ornithopoda Variegata ( kępy wysokości 20 cm ) . Pomiędzy nimi a tujami posadziłem rozchodnik okazały ( 7 szt ) który będzie tłem dla Carex i utworzy dużą plamę . Pomiędzy drzewkiem a krawędzią rabatki jest posadzony Miskant Variegatus który ma osłaniać siedzącego na ławeczce na placyku Zbyszka.
Pomiędzy placykiem a Miskantem myślę posadzić bordowe żurawki z 6 szt . I to by było na tyle. Powiedzcie czy to się trzyma kupy i czy tak może być ?

Trawa Carex

Rozchodnik okazały.
Milka 17:38, 13 kwi 2012

Zbyszku, jak najbardziej podoba mi sie projekt i to zasłanianie Zbyszka przez miskanta teraz roślinki młode, ale za 2 miesiące, będzie dżungla! Jednak te narzędzia do kancików są świetne, ogród i rabaty od razu wyglądają schludnie i porządnie
zbigniew_gazda 18:17, 13 kwi 2012

Dzięki Irenko. Sam jestem ciekawy jak to szybko wystartuje. Będę pokazywał po jakimś czasie.
zbigniew_gazda 18:41, 13 kwi 2012

Wiosna nieśmiało startuje . W naszym rejonie później niż pokazujecie na Waszych fotkach.

Rabatka różana z ketmią która wyrosła na poważne drzewo.

No i czy zakwitnie śliwowiśnia po ostatnich przymrozkach ?