Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:10, 02 paź 2012

Do góry
Marzenko - i kolejnych seteczek. Ale zasuwasz z tym swoim wątkiem. Pozdrawiam ciepło i słonecznie i zdjęcie for ju...

Pająki w Polsce - nie bójmy się ich :) 12:07, 02 paź 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Aniu, nie namawiam abyście polubiły pająki...tak sobie tylko pomyślałam, ze może warto trochę 'oswoić' tę tematykę właśnie w związku z ich prawie nagminnym nielubieniem a także wieloma stereotypami dotyczącymi tych stawonogów...
a są to zwierzęta bardzo często towarzyszące nam/naszym roślinom w ogrodzie, będące nieodłącznym i ważnym ogniwem w naturalnym środowisku a także bywające w naszych domach...tak więc będziemy je spotykać ciągle...
...mnie zupełnie nie przeszkadzają i nie czuję do nich niechęci ani wstrętu...
podziwiam natomiast często ich misterne pajęczyny, które potrafią dość szybko zrekonstruować po zniszczeniu...

a tu pająk kwietnik na mojej ręce...

Skóra stanęła mi sztorc od tego widoku .Próbowałam kiedys przełamac strach ,nie udało mi sie Wziełam jedynie myszkę do ręki no i szczura ale takiego domowego hi.To było ogromne osiagnięcie .Na moich tujach jest bardzo duzo pająków ,tam mogą sobie wić gniazdka byle nie w domu.Kiedys siedziałam na kanapie ,cisza jak makiem zasiał nagle słysze cos jakby tupanie bardzo głosne Co jest mysle sobie ,,rozejrzałam sie wokół i co widze Ogromny czarny gruby i kosmaty pająk Zesztywniałam ze strachu i patrzyłam gdzie on zamierza pójśc ,on chyba tez zesztywniał na mój widok bo się zatrzymał Nigdy nie zabiłabym pająka,,, jak zresztą niczego co zyje oprócz muchy i komara .Na szczęście mąz zastawil mu drogę kartonem i wyniósl na dwór .Dla kogos kto nie ma fobii pewnie są piękne,pożyteczne z pewnością i potrzebne jak wszystko co nas otacza zwane zyciem .Póki co wolę je omijac
Grembosiowo 11:54, 02 paź 2012

Do góry
grembosia napisał(a)
Mąż znowu zrobił mi miłą niespodziankę. Za pół ceny w Praktikerze w Hamburgu kupił mi takie oto cudeńka:
Były jeszcze dwie kulki, ale poszły do donic przy drzwiach. Poprzednie liche wyglądały coraz gorzej i musiałam je wsadzić do ziemi. W międzyczasie mąż kupił jeszcze jedną bidulkę do kompletu i wszystkie trzy są już zadołowane, ale to nie jest ich miejsce docelowe, jeżeli przeżyją, bo wyglądają niezbyt ciekawie.
Teraz widać różnicę, soczysta zdrowa zieleń i przysuszone biedaki.

Niespodzianka wspaniała !!!!!!!!!!!!! Ja również mam sporo roślin z niemiec A bukszpany szczególnie ładnie się przyjeły
Te lekko zasuszone napewno odbiją Na wiosnę wystarczy przyciąć i odżyją nie wiadomo kiedy
pozdrawiam
Moje roślinki 11:46, 02 paź 2012

Do góry
Witam Maju, widzę, że przygotowania do zimy w pełni. Mimo to jest jeszcze szansa na rozkoszowanie się jesięnnym słońcem, bo przeciez jesień dopiero się zaczyna, prawda?
Życzę pięknych i słonecznych jesiennych dni!

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:41, 02 paź 2012

Do góry
Teraz Yucca
Urosła w ciągu tego sezonu naprawdę sporo, tzn. robi się z niej kuleczka I dobrze, bo to mnie bardzo cieszy............ kupiłam ją z paroma dosłownie liśćmi
Polubiłam ją strasznie, tymbardziej że jest na wejściu Chciałam żeby się poszerzyła i udało się
Zasługa to wilgoci od ciurkadełka, czy może mojej presji......ciągle ją dotykam i sprawdzam czy jakieś listki są w środku Nie nawoziłam, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia co one jedzą

Zdjęcia wiosna 2012 (wsadzona do gruntu , krótko przed przymrozkami w 2011)

Zdjęcia wrzesień 2012

Jest różnica prawda Te zdjęcia dla pocieszenia wszystkich, którzy właśnie sadzą przed zimą te wszystkie "maleństwa" Za rok o tej porze będą najprawdopodobniej wyglądały już tak jak moje
A co dopiero za pare LAT
pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 11:29, 02 paź 2012

Do góry
U Ciebie jeszcze też tyle kolorów widać i lawenda o której ja na razie marzę. Uwielbiam fiolet w ogrodzie.A ogród bardzo duży do zagospodarowania. Pozdrawiam jesiennie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:25, 02 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

i wcale nie w blasku

cudna fota!!!!

To mój Maciuś zrobił )

ze statywem chyba, co? genialne zdjęcie !
barwa wielkie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:22, 02 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

i wcale nie w blasku

cudna fota!!!!

To mój Maciuś zrobił )
Ogród Sylwii od początku :) 11:20, 02 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Z jesiennymi pozdrowieniami .......

Sylwia już od kilku miesięcy poszukują nazwy tych trzech stożków, co to jest? piekne, a ogród ? cudo ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:20, 02 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Odgrzebałam, bo przypomniałam sobie, że tych ślicznosci nie pochwaliłam.
Cudną masz tą biżuterię ogrodową... No cudną.

Klatka prześliczna. I latarenki też.
Gdzie zdobyłas te śliczności?

A księżyc w pełni też obfociłam, bo przecudny był

Oj dziekuję Teresko, namiary wysłałam Ci na PW
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:06, 02 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

i wcale nie w blasku

cudna fota!!!!
ogrodoweimpresjejolki 11:01, 02 paź 2012

Do góry
Dary jesieni dla Was
W wolnej chwili zrobię nową aranżacje na balkonie, a teraz tak ad hoc ...

Teresko, konewki kupowane w różnych miejscach (Ikea, ogrodniczy, kwiaciarnie, ...)
Czasami odstraszają ceną, ale ...

Aniu, wiele lat temu było trudno z tym podzielaniem pasji, ale teraz
M. Ogrodowisko podgląda i tylko patrzeć jak założy swój wątek pod tytułem: "Mój udział w pracach na działce Jotki"
Ogród Sylwii od początku :) 10:42, 02 paź 2012

Do góry
Z jesiennymi pozdrowieniami .......

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 10:41, 02 paź 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)

Cudne to zdjęcie
Ogród Sylwii od początku :) 10:40, 02 paź 2012

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:38, 02 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Odgrzebałam, bo przypomniałam sobie, że tych ślicznosci nie pochwaliłam.
Cudną masz tę biżuterię ogrodową... No cudną.

Klatka prześliczna. I latarenki też.
Gdzie zdobyłas te śliczności?

A księżyc w pełni też obfociłam, bo przecudny był
Ogród Sylwii od początku :) 10:37, 02 paź 2012

Do góry

żurawka Kassandra ...

żywopłoty bukszpanowe cieszą moje oczy dobrą kondycją .....

Ogród Bogusława 10:35, 02 paź 2012

Do góry
Witaj nie zachęcam do drutowania takich drzewek ponieważ one dość szybko rosną i jest niebezpieczeństwo że drut mocno wciśnie się w gałązki, zrobię zdjęcie to Ci pokażę, mam taką 5 igielną ok 6 letnią, latem nie zaglądałem i jeszcze 2 mc. i by jej nie było drut mocno wbił się w gałązki, dobrze że udało się go odplątać, można to robić ale musisz stale pilnować, uszczykując nowe odrosty, najlepiej zimą, bo one strasznie dużo mają żywicy(płaczą)

Ta ma mieć 4 poziome okrągłe piętra. za 2 / 3 lata będzie gotowa.
Ogród Sylwii od początku :) 10:34, 02 paź 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 10:31, 02 paź 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies