Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 09:04, 30 sty 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Aniu, obejrzałam hosty i lilie i wogóle cały ogród, jestem zachwycona na pewno powiększę kolekcję host, mam tylko 23 odmiany, oczywiście lilie już mam na liście zakupowej,bo mam tylko kilka u siebie w tym dwie białe drzewiaste, które są u mnie pierwszy rok,pięknie kwitły,ale jedną niestety złamał mi wiatr
PS. ładnego koteczka wypatrzyłam w Twoim ogrodzie a ja kociara jestem

Jest mi bardzo miło czytając takie sympatyczne słowa, i pochwalki.
Każdy tworzy taki ogród i sadzi takie roślinki, które najbardziej lubi, które sprawiają mu radość
Hosty warto mieść w ogrodzie.
co roku sa piękniejsze, okazalsze.
Trudno ich w ogrodzie nie zauważyć
Ale z tych złamanych lilii cebule zostały, rosły.
oj szkoda,ąle czasami rożne niespodzianki w ogrodach też mamy
W tym roku ci wynagrodzą swoimi kwitnieniami.A jak za duże porosną, to je podwiąż do czegoś,
Ja do jakiś patyczków, takich do ich połowy łodygi to niektórym robię .
O i moja Fiona ci sie spodobała.
To fajnie.
Ja tez lubię koty
To dla ciebie moja księżniczka , jak się przygląda w lusterku.Jak prawdziwa kobietka,ciekawe co ona tam myśli
-Lustereczko, powiedz, przecie,,kto jest najpiękniejszy na świecie?Fiona ???

ciekawe kto kogo pilnuje.Ale towarzystwo sobie znalazła
Moja działka na Dębowym Lesie 08:54, 30 sty 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

O, to połączenie bardzo mi się podoba Chyba dosadzę lilie do hortensji

Lilie praktycznie można dosadzić do wszystkiego.
A jak przekwitną, przyciąć nisko.I puste łodygi nie psują ładego widoku
olga80 napisał(a)
liliami czarujesz tak,że i ja powiększę swoją kolekcję

Oj, Warto, warto
Moja działka na Dębowym Lesie 08:50, 30 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne masz Aniu lilie i jak dużo gatunków. U mnie orientalne natychmiast by wymarzły wiec ich nie kupuję.

Ja kiedyś więcej kupowałam i sadziłam orientalnych.
Ale też mi część wymarzła.
Teraz to tylko czasami jakaś sobie kupię.
Ale kilka mam i od 3 lat zimują dobrze nawet
A u mnie zima- czytaj czasami fala mrozów bywa tez duża.
Jak to na wschodzie , może nie tak jak na północnym wschodzie ale też czasami przyrozi fest!!!
Moja działka na Dębowym Lesie 08:46, 30 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
piękna

AnnaCh napisał(a)
Aniu, Ty takie śliczności pokazujesz, że oczu oderwać nie można

Bo lilie takie są, piękne, dostojne.
A najważniejsze,że wszędzie można je dodać, zmieścić
Do raju daleko - u Ewy 19:52, 29 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam zobaczyć jakie lilie zamówiłaś, a tu nic...Dawaj nazwy!!! Pamiętaj dołek wykop 3x głębszy niż ma cebula, do dołka na dno trochę piachu, żeby drenaż miały i trochę granulowanego obornika. Na to warstwa Twojej ziemi, pomieszaj, cebulę wsadź, zakop i po 6 tygodniach...cudnym kwiatem się cieszyć będziesz

Awatarek masz śliczny

Rododendronowy ogród II. 19:18, 29 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A ja myślę...kupować-nie kupować...nie mam gdzie posadzić Plan oszczędnościowy też musi być... oj ciężki los ogrodnika .... takiego co lubi kupować Dlatego mnie Gardenia też nie pociąga.
I tak codziennie tam zaglądam i się bije z myślami .. kupić po jednej nie ma sensu...
U mnie śniegu już nie ma zupełnie.. wiosna to a nie zima.

Ja tez nie mam gdzie sadzic ale lilie juz zamówiłam , głównie martagony. Chyba jeszcze róze zamówie jakies niskie takie na brzeg rabaty i powojniki i na tym koniec , no chyba ze jakąs cudna piwonie.U mnie też śniegu nie ma.Ziemia zmarznieta jak skała.Macham Aniu.
Do raju daleko - u Ewy 18:58, 29 sty 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kasiu, dziękuję Ci bardzo za te wszystkie informacje Kupowałam lilie tak, żeby sadzić po 3 obok siebie jednego rodzaju, żeby utworzyć takie większe krzaczki. Jaką odległość byś proponowała?
Moje zamówienie:
Lilia Spring Pink - 6 cebul
Lilia Lollypop - 9 cebul
Lilia Lavon - 9 cebul

Proponują je sadzić między marcem a majem, a Ty uważasz, że jaki termin najlepszy?

Wszystkie piękne!!! Jak w kupie chcesz, po trzy, to bym wykopała większy dołek, te 3 cebule co 10 cm w jednym i dalej

Ja wiosną w kwietniu, w drugiej połowie sadzę, jeżeli Twoje przyjdą wcześniej, to naderwij im woreczki, zawiń w zwykłą gazetę razem z tym woreczkiem z torfem, potem do tekturowego pudełka i do...lodówki. Ja już różnie próbowałam z takimi za wcześnie przyleciałymi cebulami, sadziłam nawet do donic, ale wtedy się bardzo wyciągną, są rachityczne i psinco z tego wyjdzie w pierwszym roku.Dwa lata temu, jak wiosenne święta w zimie się znalazły, w lodówce przetrzymałam 60 cebul...w połowie marca przyszły...a zima miała nawrót wtedy i nie dało się w kwietniu wyjść na ogród do sadzenia...Dopiero na początku maja sadziłam. Kwitły pięknie wszystkie
Ogród z łezką II 18:42, 29 sty 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu dzięki serdeczne. U mnie w tej chwili też piękne słoneczko. Jutro moje chłopaki mają bale więc pogoda się przyda bo jak pada to jest kiepsko. Andrzej ma studniówkę a Jasiek bal gimnazjalny i oczywiście znając moje szczęście to mają w jednym czasie. Młody wprawdzie zapowiedział żebym się do niego nie wybierała to sprawę oglądania poloneza mam wyjaśnioną- będę na studniówce. I jako rodzic udzielający się i organizujący studniówkę troszkę sobie na niej posiedzę.

Przecież musisz mieć więcej niż 3 lilie!!!

Och, to jutro masz imprezowy dzień!!!
Ja raczej na spokojnie, leniwie...po harówie w pracy, a przed ciągiem dalszym, muszę odsapnąć trochę...
Do raju daleko - u Ewy 14:52, 29 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam zobaczyć jakie lilie zamówiłaś, a tu nic...Dawaj nazwy!!! Pamiętaj dołek wykop 3x głębszy niż ma cebula, do dołka na dno trochę piachu, żeby drenaż miały i trochę granulowanego obornika. Na to warstwa Twojej ziemi, pomieszaj, cebulę wsadź, zakop i po 6 tygodniach...cudnym kwiatem się cieszyć będziesz

Awatarek masz śliczny

Kasiu, dziękuję Ci bardzo za te wszystkie informacje Kupowałam lilie tak, żeby sadzić po 3 obok siebie jednego rodzaju, żeby utworzyć takie większe krzaczki. Jaką odległość byś proponowała?
Moje zamówienie:
Lilia Spring Pink - 6 cebul
Lilia Lollypop - 9 cebul
Lilia Lavon - 9 cebul

Proponują je sadzić między marcem a majem, a Ty uważasz, że jaki termin najlepszy?
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:12, 29 sty 2016

Do góry
Pokochałam lilie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:48, 29 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie masz zaklepane Małgosiu, napisałam u siebie.

Moje róże plewię siedząc na tyłku...nawet taką podkładkę sobie kupiłam Tylko tam mogę plewić w ten sposób, mam je wzdłuż dojazdu do garażu, a tam wybrukowane, to w dupsko nie ciągnie wilgoć

Kasiu ja gdybym tak siadła na tyłku to ta wystająca część ciała z przodu by mi przeszkadzała w plewieniu niestety- szkoda że nie można tego brzucha tak odciosać. Ja jak plewię czy coś innego robię w ogrodzie to się schylam i to w dodatku na prostych nogach co jest zabójcze dla kręgosłupa ale tak się nauczyłam . Na kolanach też nie mogę bo one też powinny być do wymiany. No cóż radzę sobie jak mogę- poboli to postękam i do przodu.
Do raju daleko - u Ewy 09:14, 29 sty 2016

Do góry

Awatarek masz śliczny
Moja działka na Dębowym Lesie 09:05, 29 sty 2016

Do góry
Matko i córko!!! Kobieto!!! Ale mnie kusisz liliami!!! I ten nowy sklep, którego nie znam zupełnie...Nie mogę teraz kupować lilii, dopiero w przyszłym roku. Jak będę widziała gdzie sadzić mogę. Bo "liliowe" rabaty mam przerabiane...

Masz przecudnej urody lilie!!!!!!

Pozdrówka
Ogród z łezką II 08:59, 29 sty 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, wczoraj zamówiłam lilie Chciałabym, aby tak pięknie rosły jak u Ciebie

I prawidłowo zrobiłaś Będą rosły, nie martw się. Tylko pamiętaj, że w pierwszym roku jeszcze nie są takie okazałe! Żebyś się nie zniechęciła przypadkiem...
Ogród z łezką II 08:58, 29 sty 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Toż ja wiem, że Ty w pracy się nie lenisz, ale ogród za chwilkę się zbudzi i musisz być gotowa.

Lilie zasadzę dla Ciebie, cobyś nie mówiła, że nie jestem reformowalna. Ostróżki też posadzę

Do rozpoczęcia sezonu jeszcze nie dojrzałam...
Każdy powód jest dobry żeby sadzić piękne kwiatki

Ostróżki tyż?????????
Ogród z łezką II 08:55, 29 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Też uwielbiam lilie, w poprzednim ogrodzie miałam jakieś giganty 1,5m. ale niestety bez zapachu. Teraz kupuję cięte do wazonu aby choć trochę poczuć tą urzekającą woń.

Pozdrawiam Kasiu

Bo już starsze były, to sobie rosły do nieba. Mam jedną taką gigantyczną. na ponad 2 metry rośnie. Muszą ją palikować, bo wiatr...
Swoje tnę do wazonu. Dwa tygodnie taka świeża w domu cieszy
Ogród z łezką II 08:52, 29 sty 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ja uważam,że każdy ogród z liliami jest dużo piękniejszy.
Ja mam ich juz sporo.a i tak co roku kilka dokupię
pozdrowionka

Pewnie, że tak Bardzo lubię lilie. Chociaż nie wszystkie jednakowo Tygrysie do mnie nie przemawiają, martagony też nie. I nie przepadam za pomarańczowymi...
Moja działka na Dębowym Lesie 08:37, 29 sty 2016

Do góry
Aniu,kupiłam lilie i mam zamiar posadzić w doniczkach ,ale gdzieś u Ciebie chyba wyczytałam że nie jest to za dobrze .w zaszłym roki zzarły mi cebule nornice a były takie piękne ???????I drugoe pytanie czy masz jakieś niskie hosty do cienia ????
Moja działka na Dębowym Lesie 07:54, 29 sty 2016

Do góry
Lilie cudne Czy jak tak wszystkie zakwitną unosi się ich zapach w powietrzu?
Ogród z łezką II 06:39, 29 sty 2016

Do góry
Kasiu, wczoraj zamówiłam lilie Chciałabym, aby tak pięknie rosły jak u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies