Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:39, 01 lut 2016

anabuko1 napisał(a)
Widzę dziewczyny mają swoje swoje wspólne tereny
U mnie dziś zimowo.Mrozik lekki i mały śnieżek z powrotem przyprószył trawki i co nieco na budynkach
Cóz koniec wiosny,Dalej Zima i dobrze
M
Pozdróweczki zostawiam

Aniu to pogoda Cię nie rozpieszcza. U mnie tak sobie, ale bez śniegu

Byłam dzisiaj w CO, ale cebul lilii jeszcze nie mieli. Pewnie jak będą to coś dokupię. Mieli dużo cebul begonii i amarylisów.

Oczywiście hiacynty kupiłam. Tym razem w kolorze karminowym. W tym roku jestem nastawiona na niebieskie, ale karminowych jeszcze nie miałam
MirellaB 15:44, 01 lut 2016

Karol99 napisał(a)

U mnie na szczęście już też, trochę cieplej się zrobiło.

Karolu, ale wiesz, że to chwilowe pewnie, bo "idzie luty podkuj buty"

Dzisiaj na róże patrzyłam i wypuszczają Nie martwię się tym, bo zawsze tak jest, a potem jeszcze mrozy, a im nic się nie dzieje
MirellaB 15:48, 01 lut 2016

Makao_J napisał(a)

No widzisz jak masz dobrze. Ja w sumie nie wiem czy u mnie by rosły bez zimowania w domu. Ale jest szansa że w tym roku wypróbuję. Ona są piękne i kwietną całe lato. Zakochałam się w nich w ubiegłym roku. I w tym na pewno kupię do donic na froncie. Tam jest sporo cienia tylko wietrznie.

Aniu, spróbować zawsze można Jak nie przetrwają zimy w gruncie, to już będziesz wiedziała, że u Ciebie tylko ogrodowe w donicach

Dopiero teraz jak tak podziwiacie moje hortensje to nabrałam do nich jeszcze większej miłości. O każdym krzaku to bym mogła całą historię opowiedzieć. One tak wiele dla mnie znaczą, pamiątki
MirellaB 15:49, 01 lut 2016

Agatek napisał(a)
Macham Mirelko

Fajnie, że zaglądasz

I ja do Ciebie macham
MirellaB 15:55, 01 lut 2016

W tym roku została we mnie zaszczepiona miłość do lilli
I to wszystko za sprawą dziewczyny, na której wątek weszłam przypadkiem
To dzięki Ani "Moja działka na dębowym lesie" pokochałam te kwiaty
Ania w piękny sposób przedstawia ich urodę
W ogrodzie mam tylko lilie św.Józefa, oczywiście pamiątkowe z mojego rodzinnego domu
Wczoraj zamówiłam kilka odmian lilii i liczę, że latem będę się cieszyła ich urokiem
Makao_J 16:02, 01 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Aniu, spróbować zawsze można Jak nie przetrwają zimy w gruncie, to już będziesz wiedziała, że u Ciebie tylko ogrodowe w donicach

Dopiero teraz jak tak podziwiacie moje hortensje to nabrałam do nich jeszcze większej miłości. O każdym krzaku to bym mogła całą historię opowiedzieć. One tak wiele dla mnie znaczą, pamiątki

Powiem Ci że te pamiątki dane od serca najbardziej cieszą oko. Ja mam takie ale domowe i zawsze rodzina męża nie może pojąć dlaczego one u mnie rosną tak ładnie a u nich wcale albo kiepsko.

Powiedz mi w jakim kierunku geograficznym je posadziłaś?
polinka 17:29, 01 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Asiu Ty z Swarzędza do Poznania, a ja odwrotnie
W Poznaniu mieszkaliśmy na Górczynie, wybudowaliśmy się na wiosce, dom w Poznaniu sprzedaliśmy i się przeprowadziliśmy Fajnie tu jest

W CO na ul.Kirkora jestem często np. dzisiaj byłam, w szkółce o której piszesz też często bywam

Jutro do Jucci się wybieram

Zatęskniłam za Juccą...ale jeszcze chwila i ja do niej zajrzę
Może zrobisz kilka fotek? Tam pewnie będzie kolorowy zawrót głowy
Dominika11 17:39, 01 lut 2016

MirellaB napisał(a)
W tym roku została we mnie zaszczepiona miłość do lilli
I to wszystko za sprawą dziewczyny, na której wątek weszłam przypadkiem
To dzięki Ani "Moja działka na dębowym lesie" pokochałam te kwiaty
Ania w piękny sposób przedstawia ich urodę
W ogrodzie mam tylko lilie św.Józefa, oczywiście pamiątkowe z mojego rodzinnego domu
Wczoraj zamówiłam kilka odmian lilii i liczę, że latem będę się cieszyła ich urokiem
to fakt u niej te lilie są the best - ja też dzięki niej postanowiłam trochę swoje lilie "rozbudować"

zerknij do mnie i powiedz która wersja lepsza ???
Agatek 18:52, 01 lut 2016

Mirelka jak zawsze sentymentalna
darowane zawsze ładniej rosną
MirellaB 18:56, 01 lut 2016

Przeniesione od Beatki do wykorzystania u mnie

https://pl.pinterest.com/pin/529876712385821531/

https://pl.pinterest.com/pin/529876712383063373/