Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:05, 31 sty 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dzisiaj rano za oknem ujrzałam śnieg, a już tak ładnie ziemia obsychała po roztopach.
Czaję sie na widok pękających pąków przylaszczki. Na Twoim zdjęciu coś tam już prześwituje. pozdrawiam Bogdziu, miłego popołudnia życzę )

Śnieg? Podobno był na południu, u nas nie było go. Przylaszczek mam dosc dużo ale tylko ta jedna pokazała kawałek koloru ale i to cieszy.
Justyna 19:16, 31 sty 2016

Ale łany! Cudnie cebulowe wyglądają w takiej masie Od razu przypomina mi się Keukenhof.
Dobrze, że zajrzałam, bo przeczytałam o martagonach w korzystniej cenie. Czaję się na nie od lat. Jak zamawiałam niedawno w L. nie mieli ich w ofercie, widać musieli dorzucić. W katalogu, który przychodzi do domu, też ich nie było.
Pozdrawiam serdecznie Bogdziu
Bogdzia 19:26, 31 sty 2016

Justyna napisał(a)
Ale łany! Cudnie cebulowe wyglądają w takiej masie Od razu przypomina mi się Keukenhof.
Dobrze, że zajrzałam, bo przeczytałam o martagonach w korzystniej cenie. Czaję się na nie od lat. Jak zamawiałam niedawno w L. nie mieli ich w ofercie, widać musieli dorzucić. W katalogu, który przychodzi do domu, też ich nie było.
Pozdrawiam serdecznie Bogdziu

Tak masz rację na poczatku w ofercie i w katalogu ich nie było no i w tym roku cena o polowę niższa. Ja zamówiłam 4 gatunki po 3 cebulki bo trochę juz mam wiec te których nie mam i trochę cebul innych lilii i juz załuję ze za mało ale nie mam gdzie sadzic i z tymi juz będzie kłopot.Macham Justynko.
Justyna 19:35, 31 sty 2016

Skuszę się Cena faktycznie korzystna. Ciekawe skąd taka różnica? Cebule opisują jako duże.
W poprzednim zamówieniu wzięłam OT i Regale.
Bogdzia 19:47, 31 sty 2016

Justyna napisał(a)
Skuszę się Cena faktycznie korzystna. Ciekawe skąd taka różnica? Cebule opisują jako duże.
W poprzednim zamówieniu wzięłam OT i Regale.

Tak cebule mają byc duże ,tym bardziej warto kupic. Myślę ze i oni gdzies kupili po dobrej cenie więc i tak sprzedaja. Mnie sie jeszcze marza biale, są w Pi+Ma ale drogie i chyba poczekam az w L będą mieli a co rok jest lepiej.
Urszulla 19:50, 31 sty 2016

Bogdziu, widać u Ciebie oznaki wiosnyaż miło zapachniało ziemią jak pokazałaś rannikiu mnie halny więc nawet nie wyszłam do ogrodu.
Ale pocieszające że zakończyłam maraton w pracy i teraz już będzie normalniej
hanka_andrus 07:57, 01 lut 2016

Nacieszyłam się, że już niedługo czas okienno - parapetowy się skończy i zamieni się na czas ogródkowy. Patrząc na Twoje fotki myśl, że i u mnie coś kiełkuje raduje serce.
Witam pierwszego dnia w lutym. Czas oczekiwania zmniejsza się wyraźnie. Pozdrawiam
Madzenka 08:10, 01 lut 2016

Bożenko gdzie zamawiasz lilie?
Bogdzia 11:37, 01 lut 2016

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, widać u Ciebie oznaki wiosnyaż miło zapachniało ziemią jak pokazałaś rannikiu mnie halny więc nawet nie wyszłam do ogrodu.
Ale pocieszające że zakończyłam maraton w pracy i teraz już będzie normalniej

Miło słyszec że bedziesz miała lżej tym bardziej że zaraz robota w ogrodzie.
Bogdzia 11:38, 01 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Nacieszyłam się, że już niedługo czas okienno - parapetowy się skończy i zamieni się na czas ogródkowy. Patrząc na Twoje fotki myśl, że i u mnie coś kiełkuje raduje serce.
Witam pierwszego dnia w lutym. Czas oczekiwania zmniejsza się wyraźnie. Pozdrawiam

Haniu u Ciebie jest tak samo a może nawet juz więcej wyrosły bo zawsze u Ciebie były wcześniej. Ciesze sie jak dziecko .