Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 13:21, 02 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Poczytaj na stronie 271, Ania mi opisała, zadałam m.in.to samo pytanie

MirellaB napisał(a)
Aniu kupiłam wczoraj lilie. Na początek 7 sztuk Moja mama też kupiła
To fajny początek już kolekcji liliowej jest zamówiony.A siedem to ponoć szczęśliwa liczba
Wysyłka za 30 dni dopiero

To na ryzyko większych mrozów , nie wysyłają w lutym.Tylko od marca zaczynają
Kuba 13:22, 02 lut 2016

Wspaniałe trytomy, uwielbiam je, ale u mnie teraz po zimie to obraz nędzy i rozpaczy, dlatego wiosną im mówię że to ich ostatni rok a latem wyglądają tak pięknie że daję im kolejną i kolejną szansę
anabuko1 13:24, 02 lut 2016

kamila66 napisał(a)

Ja siałam Trytomę w tamtym roku, miała tylko liście, zgodnie z tym co było napisane na opakowaniu powinna zakwitnąć w tym roku.

Tak właśnie z nasion jest,że rośliny muszą podrosną w listki,Ale z kwiatami to już rzadko im się udaje w tym samym roku
To co jest napisane na opakowaniach, to trzeba zawsze patrzeć przez palce..Nikt może nie kupiłby nasion,dyby napisali,że zakwitnie dopiero w drugim,albo w 3 roku, prawda ???
margaretka3 13:25, 02 lut 2016

Te cudne narcyze nabyłam w jesieni.
Ja wróciłam do wielu kwiatów, które były w ogródku, jaki pamiętam z dzieciństwa. Tylko że... wtedy to ja ich nie lubiłam
anabuko1 13:29, 02 lut 2016

Anusia napisał(a)
Piękne lilie, jeszcze do posiadania ich nie dojrzałam. Nie wiem kiedy to nastąpi ale za to Trytoma w zeszłym roku mnie oczarowała. Mus ją mieć. Pozdrawiam cieplutko!

A ja od początku,co roku jakąś kupowałam lilię.Tylko na początku miałam tylko dwie małe rabaty do kwiatów. które na przyszły rok powiększyłam o 100%.
A potem po kolei, kawałek trawnika znikał i nowa rabata.I nowe roślinki.a teraz od 3 lat tylko upycham gdzie się da.chociaż w tamtym roku jeszcze nowa rabatę rozrobiłam
Trytyomy są piękne.I na wiosnę tanie zawsze są w biedronkach.
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko
anabuko1 13:30, 02 lut 2016

ryska napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję Aniu za te zdjęcia. U mnie akurat brakuje konkretnie tych narcyzów a je pamiętam najbardziej. Do tego stopnia, ze czuję teraz ich zapach

To narcyzki Actea.Ja też je lubię i ten ich fantastyczny zapach.Żadne narcyzki tak nie pachnę i tak nie przypominają dzieciństwa.
margaretka3 13:31, 02 lut 2016

Aniu, a kupowałaś trytomy w B. w większej ilość? Trafiaja się różne kolory, czy tylko w jednym?
anabuko1 13:36, 02 lut 2016

Kuba napisał(a)
Wspaniałe trytomy, uwielbiam je, ale u mnie teraz po zimie to obraz nędzy i rozpaczy, dlatego wiosną im mówię że to ich ostatni rok a latem wyglądają tak pięknie że daję im kolejną i kolejną szansę

Po zimie dużo roślin wyglądają bardzo nieciekawie, brzydko.

Ale z wiosna się regenerują i pięknieją. i cieszą
A czasami później odbijają.
Ja mam kielichowca, który przez 3 lata i podmarza, i nie zakwit.
Odbija,I znowu czekam,że może na drugi rok pokaże kwiatuchy
Dominika11 13:39, 02 lut 2016

mam nadzieje, że twoje słowa sie sprawdzą, bo faktycznie moje też nieciekawie wyglądają - a tuje to już wogóle są smutne
anabuko1 13:44, 02 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Te cudne narcyze nabyłam w jesieni.
Ja wróciłam do wielu kwiatów, które były w ogródku, jaki pamiętam z dzieciństwa. Tylko że... wtedy to ja ich nie lubiłam

Ja zawsze lubiłam kwiaty.Nawet jak jakiś mi się poddał, to od sąsiadki,( jako małe dziecko)wkładałam rączke przez oczko w siatce i sobie takiego kwiatucha zerwałam
Normalnie buchałam , co??
Mam piwonię, która była w naszym ogródku . a która babcia posadziła ze swojego od mamy.Czyli,Korzonki z dalekich rodzinnych korzeni rodzinnych
I mam do niej duży sentyment
Ale wtedy tego nie rozumiałam.I tylko brałam czubek kwiatka
margaretka3 napisał(a)
Aniu, a kupowałaś trytomy w B. w większej ilość? Trafiaja się różne kolory, czy tylko w jednym?

W biedronce kupowałam chyba 3 razy.I mam dwie odmiany.
Także trafiają się różne.
Ale najwięcej i najczęściej to jest ta co po-zakazałam na zdjęciach u siebie
A w opakowaniach chyba bywały po dwie
W tym roku chyba ze dwa opakowania muszę kupić.I zapewne jeszcze inne mi się przylepia do rączek