Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:38, 01 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Bożenko gdzie zamawiasz lilie?

W Lilypolu.
malgorzata_s... 13:43, 01 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Śnieg? Podobno był na południu, u nas nie było go. Przylaszczek mam dosc dużo ale tylko ta jedna pokazała kawałek koloru ale i to cieszy.

Owszem, był a nawet jest. Pada deszcz na przemian że śniegiem. Po górach głównie śnieg więc pobieliło troszkę. W nocy zero. Cebulowe wystawiły kiełki ale kwiatka jeszcze nie zauważyłam. Pozdrówka
Bogdzia 19:32, 01 lut 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Owszem, był a nawet jest. Pada deszcz na przemian że śniegiem. Po górach głównie śnieg więc pobieliło troszkę. W nocy zero. Cebulowe wystawiły kiełki ale kwiatka jeszcze nie zauważyłam. Pozdrówka

U mnie wszystko wczesne kiełkuje ale musiałam dzis troszke okryc bo zimno sie zrobiło . Deszczu i śniegu bym chciała bo jak nie spadnie trzeba bedzie podlac rh.
Basilikum 20:11, 01 lut 2016

a ja bym sie z Toba checia podzielila tym dzisiejszym deszczem, starczylo by dla nas dwoch.
hanka_andrus 21:33, 01 lut 2016

U mnie znowu polewa, mżawka dość gęsta! Niech leci do Ciebie! Ja już mam dość wody.
Pszczelarnia 10:56, 02 lut 2016

To już, już!

Ja się w dalie "obkupiłam" . A tu i tam czytam, że Ty jeszcze piwonie masz na uwadze.

We Wroc. widziałam już całe poletko kwitnących ranników. Cudny widok, nigdy ich w takiej masie w nie widziałam. Bardzo musiały się rozrosnąć, bo nie sądzę, żeby ktoś tyle ich tam posadził.
Bogdzia 19:31, 02 lut 2016

Haniu Izo, doleciało trochę ,ledwie kapało ale uzbierało się 1,3litra na metr kwadratowy, dobre i to.
Bogdzia 19:33, 02 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)
To już, już!

Ja się w dalie "obkupiłam" . A tu i tam czytam, że Ty jeszcze piwonie masz na uwadze.

We Wroc. widziałam już całe poletko kwitnących ranników. Cudny widok, nigdy ich w takiej masie w nie widziałam. Bardzo musiały się rozrosnąć, bo nie sądzę, żeby ktoś tyle ich tam posadził.

Dalie piękne rośliny ale ja juz ich nie mam . Trudne jest przechowywanie i eMa trudno do sadzenia i wykopywania namówic a i miejsca brak. Piwonii też nie mam gdzie sadzic ale jakąś piękną jedną czy dwie mam ochotę kupic.No i zamówiłam juz lilie i róże .
roma2 19:39, 02 lut 2016

U mnie, mimo deszczyku co jakiś czas, sucho. Dziura która ma być stawem i od czterech lat pełniutka (zazwyczaj o tej porze wyglądało jakby miała się wylać), jak latem tego roku wyschła, tak sucha jest. Latem nawet się cieszyłam, bo wybierałam z dna cuchnące ślicznie dobro łopatką do kompostownika. Ale dziura (co ma być stawem ), ciągle pusta!
Bogdzia 19:50, 02 lut 2016

roma2 napisał(a)
U mnie, mimo deszczyku co jakiś czas, sucho. Dziura która ma być stawem i od czterech lat pełniutka (zazwyczaj o tej porze wyglądało jakby miała się wylać), jak latem tego roku wyschła, tak sucha jest. Latem nawet się cieszyłam, bo wybierałam z dna cuchnące ślicznie dobro łopatką do kompostownika. Ale dziura (co ma być stawem ), ciągle pusta!

U mnie też bardzo sucho dlatego z kazdej kropli deszczu sie cieszę ale to wszystko za mało a naturalne sadzawki we wsi jak wyschły latem to jak u Ciebie nadal suche.