Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 10:34, 09 lis 2012

Do góry
I jeszcze parę zdjęć plenerowych. Ziemia jest tam piaszczysta i nieurodzajna. Jak to się kiedyś mówiło. Piaski, laski i karaski.
Laski

Piaski.

Nie wiem czy pływają tu karaski, ale żaby na pewno są. Takich oczek wodnych, naturalnych stawików, naliczyłam w okolicy chyba sześć.

Ten klon nie ma już liści. Mła dodała mu urody.
Mój ogród 10:32, 09 lis 2012

Do góry
W ogrodzie jak wiadomo coraz bardziej pusto i szaro. Dobrze, że są iglaki, które były moją pierwszą ogrodową fascynacją, są naprawdę już spore właściwie bezobsługowe. Rosną i na razie żadnych problemów z nimi nie mam. U mnie jest z natury gleba kwaśna więc myślę, że odpowiada moim iglakom.

Gałązki wierzby Iwy, ładnie się przebarwiły na prawie bordowy kolor.

A niektóre żurawki, żeby nie liście to to bym nie pomyślała, ze jest jesień, całkiem jeszcze ładnie wyglądają.
Ta żurawka nn, rośnie w półcieniu i już została podzielona. Wcześniej rosła na słońcu i liście jej się przypalałay. Przenosiny dobrze jej zrobiły.

A ta te z nn, ma ładne bordowe listki i do tego kryzowane.

Brunera od Szmita, na wiosnę ją podzielę. Żałuję, że nie zrobiłam tego od razu. Będą z niej trzy brunerki. Oczywiście jak dobrze przezimuje.

Jedziemy w sobotę, kupiłam Dolomit, posypię warzywniak.

ogrodoweimpresjejolki 10:22, 09 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Jolus witaj kochana moja....troszke mnie nie bylo ale rower juz odkurzony i...jestem slonce moje!!!!!
....plany, rzecz swieta...pomagaja w chwilach zwatpienia, dodaja energii i mamy na co czekac...wtedy czas szybciej mija!!!!
cudownego, slonecznego weekendu Jolus!!!!!!

Betysiu, tak się zastanawiam, czy w naszych rowerach opon nie trzeba zmienić na zimowe

Na razie załapuję się na jazdę samochodem z moim M. Przy tych opadających listkach na rowerze czasami trudno - uważaj kochana

Jolus jak pedze do Ciebie to zadne liscie mi nie grozne....
...na zimowe mowisz?!!!!!!
...oj jeszcze nie czas, wiec wpadne niebawem.....
caluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ogrodoweimpresjejolki 10:20, 09 lis 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Yyy... muszę swoje kopczyki różane rozgarnąć fajny grubosz Jakoś domowe kwiatki mnie nie kręcą... jakieś mam, nawet sporo... ale to nie to kiedy będzie wiosna w końcu???

Karola, ja zauważyłam, że jak kończy się sezon ogrodowy, to bardziej kocham doniczkowe

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:18, 09 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Betysiu,miałaś czas zajrzeć,i kilka słów miłych napisać, nie tylko u mnie!Ale każdemu!
Dobroć i szlachetność u Ciebie aż kipi! I za to Cie utulam!

Hanus....dziekuje kochana i czuje sie niezmiernie cieplo i czule utulana.....dziekuje!
ogrodoweimpresjejolki 10:16, 09 lis 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Jolus witaj kochana moja....troszke mnie nie bylo ale rower juz odkurzony i...jestem slonce moje!!!!!
....plany, rzecz swieta...pomagaja w chwilach zwatpienia, dodaja energii i mamy na co czekac...wtedy czas szybciej mija!!!!
cudownego, slonecznego weekendu Jolus!!!!!!

Betysiu, tak się zastanawiam, czy w naszych rowerach opon nie trzeba zmienić na zimowe

Na razie załapuję się na jazdę samochodem z moim M. Przy tych opadających listkach na rowerze czasami trudno - uważaj kochana

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:15, 09 lis 2012

Do góry
Betysiu,miałaś czas zajrzeć,i kilka słów miłych napisać, nie tylko u mnie!Ale każdemu!
Dobroć i szlachetność u Ciebie aż kipi! I za to Cie utulam!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:49, 09 lis 2012

Do góry

dam jeszcze takie zdjęcie , tu widać niedaleko jest altana i prąd jest , więc pociągnięcie kabli to nie problem ,zresztą cały ogród jest podświetlony, a w tym lasku to ciemno jak w d...
reflektorków latem nie będzie widać bo pod sosnami są hosty .
To żółte to modrzewie ,fajnie teraz wyglądają .
Mąż wszystkie prace tech . w ogrodzie sam robił : budowa altany oświetlenie , wszystkie murki oporowe ,a musisz wiedzieć że różnica terenu w naszym ogrod . to 7m .Więc schodów , murków ci u nas dostatek .
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:39, 09 lis 2012

Do góry
Berberys NN

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:36, 09 lis 2012

Do góry
Tawuła

lawenda

nn rozchodnik jakiś czy coś?

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:25, 09 lis 2012

Do góry
Obiecane fotki (z lekkim
Ostatnia fotka gazanii błyszczącej przed wyrwaniem -

Juka- w tym roku nie kwitła ...pewnie za rok...
poobcinać te suche liście przed czy po zimie?

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:19, 09 lis 2012

Do góry
Piękny masz widok! To żółte to modrzewie?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:07, 09 lis 2012

Do góry
Hej Karola .
Robisz jeszcze coś w ogrodzie ?
Ja mam przymusowe siedzenie w domu (grypa ) , nudno jak diabli , i z tych nudów wymyśliłam żeby ten fragm. ogrodu , który pokazałam u Ciebie na 600 str. lasek (całe 120 drzew ) podświetlić .
Pomysł wcieliłam w życie i dziś na all. zamówiłam parę reflektorków , no i lasek będzie podświetlony od dołu .

i co Ty na taki mój pomysł ?
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:03, 09 lis 2012

Do góry
Niesamowite, jak kolor włosów potrafi zmienić kobietę !!!
Też Cię wolę jako blondi
Łąka kwietna w Packwood House

Nigdy nie mów nigdy 07:55, 09 lis 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Trawy miotlaste po lewej przesadzić stąd. Przed hortensjami dać hosty.
Nie wiem czemu chcesz zachować w tym miejscu klony..... Będziesz miała za dużo drzew na tak małej przestrzeni...... trzeba je rozłożyć jakoś....

Ślicznościowo Ci to wyszło, ale 5 limek tam nie wejdzie, teraz tak, ale jak urosną...widziałam u Anuli jedną w rogu i jest ogromniasta. Trzy będzie dosyć
Danusia mówiła, żeby przed limki dać carexy Evergold.
To miejsce po prawej, gdzie teraz są hosty, to jedyne, w którym je nie przypala słońce.
Nie wiem co zrobić z klonami...
Jak myślisz Gosiu, jak wysoko szczepioną Nigrę kupić?

Dzięki
Kolorowe rabaty 01:05, 09 lis 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 00:25, 09 lis 2012

Do góry

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 00:13, 09 lis 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Dynia przerobiona Wyszło 20 słoików w zalewie słodko-kwaśnej.
Prosty przepis: 1 litr wody, 1 szkl. octu,2 szkl. cukru, kilka goździków. Dynię gotować w zalewie niecałe 5 min i do słoików

Andziula smakowite przetwory a puree z dyni robisz? albo zupę krem z curry i imbirem?
Kolorowe rabaty 23:51, 08 lis 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 23:38, 08 lis 2012

Do góry
Na wyciągnięcie wzroku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies