Jak już napisałam w moim ogrodzie trochę się zmieniło, ale niestety zdjęć nie ma czasu zrobić. Pokażę więc wcześniejsze, żeby można było porównać co się zmieniło jak wstawię teraźniejsze.
Obwódka przy tarasie:
A to druga strona, ugór, który chyba nigdy się nie zmieni, bo tam strasznie mokro po deszczu, choć M tam między tymi kamieniami studzienkę z odprowadzeniem wody do gruntu zrobił. Nie mam pomysłu co tam sadzić, żurawka i liliowce jednak świetnie sobie radzą
Są też lilie ale wymagają przesadzenia, bo jak widać marnie rosną, mam nadzieję, że nie gniją. Teraz najlepiej rosną tam chwasty.
Przed oknem tarasowym;róża kaskadowa, dwa clematisy i dwa cisy, na których mają się oplatać. Do tego dwa barwinki, dzwonki karpackie i dużo cebul tulipanów, ale ich widok dopiero na wiosnę.
Na koniec moja kwitnąca czarna trawa, fachowo to chyba konwalik.
Jeszcze tylko proszę o radę mam 14 trzmielin żółto-zielonych i żółto białych mają być na obwódkę, ale z czym je posadzić. Jutro zrobię fotkę tych rabat, na których będą posadzone, myślałam o jakichś iglaczkach ciemno zielonych formowanych na stożki i coś muszę dodać dla koloru.