Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 06:22, 16 wrz 2012

Do góry

Cały ogródek zaprojektowałam sama, były to działania dosyć chaotyczne, próbuję to wszystko trochę uporządkować i uładzić, teraz jest tyle możlwości i inspiracji...chociażby to forum.

Witam sąsiadkę

Masz śliczny ogród, te twoje zakątki są rewelacyjne, pokoiki czysto zadbane, super pozdrawiam
Ogrodnik mimo woli 02:39, 16 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Martek... a teraz na 100% śnieżnica dla Ciebie
Dzięki piękne Aniu już tęsknię za wiosną .
Mnie chodziło o cebulicę syberyjską to ma kwiatuszki podobne do młodego hiacynta bo rzadko poukładane na łodydze i bardzo niebieski kolor
Te śnieżniki też są bardzo urokliwe
Ogrodnik mimo woli 01:14, 16 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja z M powiększałam... plac pod wrzosowisko....... pasuje keidy posadzić moje zakupione dobro.. itak poszerzaliśmy, poszerazaliśmy...... i wrzosów mam zdecydowanie za mało...... Wyznaczyliśmy też placyk pod ustawienie karmników.. i powolutku bedziemy teraz urabiać grządkę.......... może do zimy zdążymy........... i placyk może zdązymy. Dla podniesienia motywacji zdarliśmy darń z trawy i teraz mus coś z tm zrobic.. bo wygląda okropnie.. misiek sieco prawda cieszy, ale dla psa nie bedę trzymać takiej baby jagi.....
Najpierw moje kaloszki i rezanie kancika......

Część wybrane.. ale linia ...... nie tylko mi się nie podba.. M stwierdził, że jest do niczego i nastąpiło nowe wyznaczanie linii...... (efektu końcowego nie ma bo już było full ciemno)

Misek mówi, pańcia poszerz bo za wąsko I poszerzylismy.....

Kończenie już w ciemnościach zupełnych...

Dobre, dobre, a Misiek ma niekiepski wzrok

Rajski ogród Ani 00:36, 16 wrz 2012

Do góry
To dla komplemenciary.... za regularne wizytki...... aż mi głupio, że ja tak z doskoku
Ogrodnik mimo woli 00:31, 16 wrz 2012

Do góry
Martek... a teraz na 100% śnieżnica dla Ciebie
Bajkowy ogród Weroniki 00:25, 16 wrz 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Róże powtarzają kwitnienie.

Chopin.

Dune.

Flamingo.

Lady X.

Weroniko u Ciebie jak zwykle pięknie i bardzo kolorowo.Wydaje mi się ,że rozpoznaję imiona róż-na zdjęciu za Flamingo może to Faschnaft a za Valencią Louise Odier /mam obie /.Louise w tym roku wypuściła 1,5 m pędy i teraz będzie lepiej kwitła niż podczas letnich upałów.Wkleję Ci dla porównania .

Pozdrawiam serdecznie .
Ogrodnik mimo woli 00:25, 16 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Ale będzie kropka nad " i " na tej części .Ja sobie odpuściłam wrzosy,może jak będzie jakiś zakątek bez którego nie da rady bez nich to się przełamie .Na razie mi wymarzały mam dosłownie zostawione dwie sztuki .Muszę się zastanowić nad jakimi cebulkami ,żeby wcześniej coś mnie wprowadzało w wiosenny nastrój.
Ale mnie się podoba cebulica i przebiśniegi pełne ??? Krokusy też u ciebie zobaczyłam zupełnie inne niż widziałam na "Dzień Babci" Pomyślę może się zarażę

Ciężka ta cała praca Aniu,ale człowiek jak się zmęczy to wie,że żyje

Krokusy koniecznie... pod krzewy lisciaste poupychaj A cebulic sam sięlądnie rozsiewa.. niestety jeden warunek... nie można zruszać ziemi i pielić..... Ale tam gdzie nigdy nie zdąże zrobić porządków to piękne łany się robią...... dla Ciebie
Chyba to też cebulica.... tylko taka mniejsza.. ale to kwitnie na początku kwitenia i w stosunku do krokusów ma 2 tygodnie opóżnienia... na kartce pisze Chindoksia.. ale już nie mam ochoty pytać wujka Googla czy t oto samo....... mam jeszcze kupę roboty.....

Rajski ogród Ani 23:52, 15 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Babciu, droga Babciu, a to się wnusia ucieszy Aniu kobea ma na jednym pędzie kwiaty jednego koloru? masz kilka kobei? miłego świętowania
Dziękuję Aniu w donicy posadziłam po 2 sadzonki białej i fioletowej i jest fajny efekt, biała zakwitła wcześniej i ma więcej kwiatów i pąków

Marzy mi się Siedlisko.... 23:48, 15 wrz 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Oto moje

Widzę, że też "nałupiłaś" na Wałach

Trochę inny asortyment niz mój, ale wszystko ciekawe i piękne
Mam nadzieję, że pokażesz po posadzeniu
Bajkowy ogród Weroniki 23:47, 15 wrz 2012

Do góry
I jeszcze z Wystawy Kwiatów Owoców i Warzyw w Skierniewicach 15.09.2012r.

Rajski ogród Ani 23:43, 15 wrz 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Pogadałyśmy u mnie, to przyszłam zobaczyć co u Ciebie

Może znowu w przyszłym roku kupię nasionka kobei
pozdrawiam i spokojnej nocy Aniu
Kolorowych snów Jolu Jutro jadę do Oliwy, do wnusi na 4 urodzinki

Marzy mi się Siedlisko.... 23:42, 15 wrz 2012

Do góry
Oto moje

Bajkowy ogród Weroniki 23:36, 15 wrz 2012

Do góry
Podziwiałam kompozycje kwiatowe

ale jeszcze bardziej...owocowe, te niżej pokazane arbuzowe rzeźby.

ogrodoweimpresjejolki 23:34, 15 wrz 2012

Do góry
A moje zimowity rwą się do światła

żeniszki tworzą niebieskie kępki

a róża "uciekinierka" juz nie da rady wrócić, bo głowa za duża

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:33, 15 wrz 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Kiścienie zeblid znalazły stałe miejsce pod trzmielinkami. Jeszcze i kiścienie i trzmieliny muszą podrosnąć!

Marzenko jakie trawy masz tu posadzone, ja zrobiłam sobie burzę mózgów, jeżeli chodzi o trawy, wczoraj do późna w nocy czytałam encyklopedię traw Marusza Surowińskiego i wszystkie jego wpisy tutaj w Ogrodowisku i mam mętlik w głowie, tyle jest pięknych traw, strasznie ciężko zdecydować się tylko na kilka

Kasia to carex morrovi variegata. Rosna u mnie drugi sezon i dopiero teraz się rozrosły.

Ta najmniejsza jest zadeptana przez mojego psa bo rośnie na jego ścieżce sprintu do płotu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:31, 15 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Zawilce zdobią jesienny ogród
]

Piękne są ... jak długo kwitną ? ....wiosną są same liście, po zimie się ścina całą roślinkę ? ... Marzenko a znasz nazwę tych z pierwszego zdjęcia ?

Madzia to najpopularniejszy zawilec japońskie, bladoróżowy, rośnie przy każdym rowie. Wiosną długo nie ma liści, podobnie jak trawy, zimą zanikają.
Jeśli chcesz to Ci wiosną dam kilka
Po prostu ogród... 23:30, 15 wrz 2012

Do góry
Ewa - zdjęcia to dzięki Ogrodowisku uczu się robić

Urszulla - o wizytówce pomyśle może zimą

Agnieszko - leżaczki czekają na Ciebie, tylko wieczory już zimne i krótszy dzień

Tu dniem swym zmęczona przysiadam na chwilę 23:27, 15 wrz 2012

Do góry
Jak już napisałam w moim ogrodzie trochę się zmieniło, ale niestety zdjęć nie ma czasu zrobić. Pokażę więc wcześniejsze, żeby można było porównać co się zmieniło jak wstawię teraźniejsze.
Obwódka przy tarasie:
A to druga strona, ugór, który chyba nigdy się nie zmieni, bo tam strasznie mokro po deszczu, choć M tam między tymi kamieniami studzienkę z odprowadzeniem wody do gruntu zrobił. Nie mam pomysłu co tam sadzić, żurawka i liliowce jednak świetnie sobie radzą

Są też lilie ale wymagają przesadzenia, bo jak widać marnie rosną, mam nadzieję, że nie gniją. Teraz najlepiej rosną tam chwasty.
Przed oknem tarasowym;róża kaskadowa, dwa clematisy i dwa cisy, na których mają się oplatać. Do tego dwa barwinki, dzwonki karpackie i dużo cebul tulipanów, ale ich widok dopiero na wiosnę.

Na koniec moja kwitnąca czarna trawa, fachowo to chyba konwalik.

Jeszcze tylko proszę o radę mam 14 trzmielin żółto-zielonych i żółto białych mają być na obwódkę, ale z czym je posadzić. Jutro zrobię fotkę tych rabat, na których będą posadzone, myślałam o jakichś iglaczkach ciemno zielonych formowanych na stożki i coś muszę dodać dla koloru.
Bajkowy ogród Weroniki 23:22, 15 wrz 2012

Do góry
Bogdziu, i my dziękujemy za miły dzionek w Twoim towarzystwie, i za roślinki. Za pozdrowienia Jotce i Martkowi również dziękujemy, i pozdrawiamy.
Zaszokowałaś mnie sadzonką parzydła, olbrzymia sadzonką, która zmieściła się do samochodu tylko dlatego, że odbyły się najpierw postrzyżyny. Ja pisałam o miejscu na rabacie na parzydło "olbrzymie", bo miniaturowe mam. Wsadzę, i zrobię zdjęcia Twoim roślinkom.
Nasze zakupy też muszą poczekać, bo wróciliśmy i zrobiło się ciemno i późno.

"Pocałowaliśmy klamkę" można powiedzieć, bo przyjechaliśmy zobaczyć końcówkę defilady kwiatowo owocowej, parę minut spóźnienia. Cztery godziny oglądania, podziwiania i kupowania kwiatów zrekompensowało nam te stracone minuty.

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 23:20, 15 wrz 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies