Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:44, 13 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Mi też się pączka zachciało! Nawet nie pamiętam kiedy jadłem....Ale jak zawsze mijam cukiernię to od razu liczę ile bym musiał biegać, żeby go spalić Ale jednak.... idę po coś słodkiego

ile bym musiał biegać ... żeby spalić ... ... i wtem momencie ... doznałam wstrząsu ...

Sebek tak na wszelki wypadek co mam dołożyć do zupy jak wyobrażę sobie, że będziesz ją jadł
Ogród Hrabiego 17:42, 13 wrz 2012

Do góry
Hrabia napisał(a)
Witam kwitnąco

Nastrojowo, romantycznie. Piękne kwitnienie piwonii, krzewuszek i kosaćców. Pozdrawiam po sąsiedzku.
Ogród średniowieczny i nie tylko 17:37, 13 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To może zdjęcie Sanu?

A proszę bardzo to z wczoraj a wody jak widać mało
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:36, 13 wrz 2012

Do góry
mira napisał(a)

i jak to się mówi przy sobocie po robocie

Umęczony bidulka jak ja czasami
Ledwie zdjął rękawiczki i padł
Mała drzemka i wróci do prac ogrodowych ...

Rozpoznawanie odmian róż 17:34, 13 wrz 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Pomocy! Co to jest? Po raz pierwszy zakwitła i taka niespodzianka! Tania róża z marketu budowlanego! Gdyby nie jasne liście, to pomyślałabym, że to Eden Rose! Ale chyba nie. Co to może być?

Opcje są dwie - First Lady lub History, do dostania łatwiejsza ta pierwsza róża.
Różnice między nimi są niewielkie, ale z moich obserwacji: FL ma pędy długie i kolczaste, kwitnie pojedynczo na pędzie, History rośnie powoli, pędy ma krótsze i na pędach po kilka kwiatów. Obstawiłabym FL.

Aniu, Mario - to jednak nie jest ani History ani FL. Jestem prawie pewna, że to jest Honore de Balzac! Wszystko się zgadza, łacznie niestety z wadami tej rózy - bardzo źle znosi deszcz - paki brązowieją i zewnetrzne płatki są bardzo brzydkie. Natomiast gdy nie pada to niezły z niej okaz
Pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:31, 13 wrz 2012

Do góry
Elu specjalnie dla Ciebie - patrz jak się wstydzi - takie wyznanie

Elu ale ja Cię rozpoznałam ,
chyba już zbieraliśmy się - zaiste nie byłam pewna bo rano jechałam na wakacje a kilka dni wcześniej miałam szał , ale cieszę się ze byłam bo poźniej już nie miałam szans na żadne spotkanie
myślę, że uda się jeszcze spotkać gdzieś w małopolsce
pozdrawiam
Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 17:26, 13 wrz 2012

Do góry
Krzewuszka kwitnie we wrześniu w tym roku, i też mnie to dziwi.
A może tylko w ok. Łodzi, ja też witam po sąsiedzku, moimi krzewuszkami.
A ogród mój też miał początek i dużo pracy.
Najpierw sadziłam co miałam i co mi wpadło "w oko" i w "ręce", potem z jednej roślinki robiłam kilka itd.
Wyznacz cel, a potem cierpliwość i praca. Pozdrawiam.
Mój jesienny ogród 17:23, 13 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj smutny dzionek kropi cały dzień.
Karolciu zobacz na marchewkę, którą urwałem na sok. Mojej M spodobało fotografowanie.

Tak już wygląda dereń sibirica

i rabata z trawkami

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:22, 13 wrz 2012

Do góry
Mirko zaglądam po długim niebycie.
Na początek chciałam Cię przeprosić, ale u Ani -asc nie poznałam Cię i nie mogłam kompletnie skojażyć. Jest mi totalnie głupio. Zorientowałam się dopiero jak już pojechałaś - cóż nie spodziewałam się tam Ciebie spotkać, bo wcześniej wspominałaś, że nie dasz rady przyjechać.

mira napisał(a)

i jak to się mówi przy sobocie po robocie

A tego kota kocham - zawsze mnie rozbawi.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:18, 13 wrz 2012

Do góry
ciapie ................

ciapie od samego rana ... w tej jakże uroczej okoliczności przyrody odkryłam nową metodę ustalanie menu ...

ciapie ... jest szaro ... zimno i w kieleckim więc wieje ... stoję nad owalem na kuchence ... w owalu pyrkoli się wywar ... doszłam do magicznej chwili gdy decyzja konieczna ... ale ciapie ... koncepcji brak ...

pączka bym zjadła ... Adamo będzie wracał trasą przy mojej ulubionej cukierni ... to dzwonie ... minął ... hmmm ... i w tym momencie mała piłeczka odija się od lewej skroni ... neuron wybucha niczym etna w dobrych lach i do wywaru trafia fasolka szparagowa ... nie muszę dodawać, że małż nie przepada ... no akurat była ...

dziecko ... mam jeszcze dziecko ... ona też wraca a w każdym razie może tamtędy wracać ... dzwonie .... .... .... nie może ... ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ... ciapie ... trudno ciapie nie ciapie poświęcam mokasynki i do wywaru trafia ... brukselka ... tok koncepcyjny jak powyżej ...

przy warzywniaku kupiłam pączki ...

zupa całkiem dobra ...

ich dwoje wróciło ... każde z pączkami z Sołtyków ...

i kto teraz musi nadrabiać naleśnikami
O....! 17:16, 13 wrz 2012

Do góry
marzena napisał(a)
bardzo Wam dziękuję
pozdrawiam Was wszystkie/-kich serdecznie

...trochę po takich pochwałach, a nawet niekiedy zachwytach mam tzw mieszane uczucia...
z jednej strony to szalenie miłe i mobilizuje do dalszej pracy...ale z drugiej...wiadomo, pokazuję miejsca,które chcę/lubię/podobają mi się ...więc to nie jest całościowy obraz ogrodu...
ale...pewnie macie podobnie ...z tą prezentacja własnych ogrodów ?

Boguś, dzięki za konsultację oczywiscie zastosuję się do Twoich rad

dzisiaj wyjeżdżam na kilka dni...
zapraszam na moją ławeczkę, z której widzę prawie cały ogród i...nigdy nie siedzę zbyt długo...

Ja Cię rozumię
na ławce ogrodnik siedzi krótko i widzi wszystko więc myk do roboty - to tak jest
a jak robimy zdjęcia to ja myslę też dla siebie bo jeśli nam się coś podoba to jeszcze sprawdzamy
na zdjęciu czy to rzeczywiście tak wygląda jak to widzimy i dzielimy się z innymi naszą radością że coś cieszy nas ale też pokazujemy miejsca wymagające pracy i o to chodzi
pozdrawiam
Początki w Kruklandii 17:04, 13 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Justyś, gratki na kolejną setuchnę
Wiele, wiele kolejnych i niech Ci się w ogrodzie dobrze dzieje
Taki kfiatuch wszystkim daję, to i Tobie się nalezy

Wow!!!
Czadowy widoczek.
Dzięki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:48, 13 wrz 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Izuś, z okazji 200 ! gratulacje

cudowna rabatka ... nieniejszym uznaję, że mogę zgapić ... wróć ... zainspirować się ... Anula buziak
ogrodoweimpresjejolki 16:33, 13 wrz 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Pewnie głupio to zabrzmi, ale zazdroszczę tego deszczu. Ile bym wody nie wylała na działce, to zawsze mało, a i grzybów by się chciało ...

Wychodzą z działki pstryknęłam jeszcze zdjęcie róży "uciekającej" z mojej działki na wolność

Wcale nie brzmi głupio - wiem, co oznacza susza w ogrodzie.
Może popada, u mnie od wczorajszej burzy pada prawie cały dzień.

A różyczka cudna
Eksperyment ogrodowy Beaty 16:23, 13 wrz 2012

Do góry
Bardzo ładnie u Ciebie. Szczególnie podoba mi się kręta ścieżka do domu i jej obsadzenie. Domek też niczego sobie.Pozdrawiam
Ogrodnik mimo woli 16:20, 13 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Muszę pokazac prezent od Marka.... jak szczerze dany Kwitnie.. i ma jeszcze dużo pączków...

To len? U kogoś (niestety, nie pamiętam, u kogo) już w ogrodzie widziałam. Zauroczył mnie

Ja mam len i jestem z niego zadowolona. Dostałam małą kępkę od koleżanki a teraz mam dużo więcej, bo łatwo się wysiewa Śliczny niebieski akcent na rabacie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:16, 13 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
:

co to za funkia , ta duża taka jaśniutka ? (na drugim zdjęciu )

Ogrodnik mimo woli 16:15, 13 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Muszę pokazac prezent od Marka.... jak szczerze dany Kwitnie.. i ma jeszcze dużo pączków...

To len? U kogoś (niestety, nie pamiętam, u kogo) już w ogrodzie widziałam. Zauroczył mnie
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 16:14, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Liść ambrowca jesienią

Mam pytanko, czy ten ambrowiec na pierwszym zdjęciu jest odmianą szczepioną na pniu?
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 16:14, 13 wrz 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)
Irenko, wywołałaś mnie do tablicy a ja nie znam odpowiedzi. Teraz wiem jak się czuje uczeń w takiej sytuacji. Kwiatki kupiłam na ryneczku od jakiejś babiny. Juz je kiedys pokazywałam. Teraz zrobiłam inne ujęcie i trochę je artystycznie zmodyfikowałam.

Na 99% to z białymi kwiatkami to bakopa Mam ja w skrzynkach balkonowych. Niestety jednoroczna, ale kwitnie do późnej jesieni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies