Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zimozielony ogród przy białym domu 14:22, 10 wrz 2012

Do góry
Chopin kwitnie

Zimozielony ogród przy białym domu 14:20, 10 wrz 2012

Do góry
Witek wytycza środek elementu wodnego

A Zdzisław przekopuje cosik, chyba kabel do reflektorka

Zimozielony ogród przy białym domu 14:18, 10 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj sprawy techniczne na wokandzie, placyk

i takie tam...

Boki, leży już siatka w rolkach

Kolorowe rabaty 14:15, 10 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
O Qurcze......... alem się zapóźniła czasowo...... biję się w piersi.... przegapiłam dwusetuchnę......
Martuś.. nadrobiłam.... gdzie sie zgubiłam.... i gratuluję... dla Ciebie pachnącą... gdyby nie Ty nigdy bym nie wiedziała, że one tak ślicznie pachną

Moja ulica wcale lepiej nie wyglada.... całe lato...... i tylko co chwila pozostawiam auto u sąsiadów, bo do mnie wjechać się nie da....... albo nie da sie wyjechać

Aneczka nic się nie da przeoczyć.Zapach poczułam od razu weszłam na forum )))))))
One naprawdę mają piękny zapach.Pewnie musi być dość mocna kępa,żeby poczuć bez wtykania nosa,ale i warto się schylić
Dziękuję ci,ściskam mocno
Kolorowe rabaty 14:13, 10 wrz 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)
Witaj Martuś Idąc Ani tropem i ja z kwiatkiem z okazji 200 setki wpadam i z jeżówką życzenia dalszych stronek składam

Widzę, że jakieś nieogrodowiskowe tematy ostatnio u Ciebie poruszane Prasowanie to i moja zmora - 5 chłopów i tylko jedna para rąk do prasowania - w tym roku delikatnie wpraowadzam zmiany - dobrze roztrzepuję przed powieszeniem i prasuje tylko to co muszę - tzw. wyjściówki Pozdrawiam

Danusiu kolejna piękna jeżówka,jaka szkoda,że nie moja ))))))))Dzięki piękne uśmiechnięta dziewczyno
Kolorowe rabaty 14:11, 10 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Na kolejną setunię Martuś !!! niech Ci pachnie buziole

Syla dziękuję ci za pamięć,ale twój nowy awatar mnie urzekł .Piękna jest jego cała ! zawartość
Kubusiowo 14:09, 10 wrz 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A tu jeszcze z serii Szefowa nakazała, więc trzeba , nie ma zmiłuj

O matko, nie może być, dkładnie tak jak szpadlem namazałam na trawniku.

Gosia no nie wierzę, że dałaś fizycznie radę to przekopać No widzisz jakie to ważne jest ??? Idealne linie i ogród brzytwa po prostu, Buziole i koniec kropka, idę przekopac swój ogród ...hehehe...żartowałam
Kubusiowo 14:09, 10 wrz 2012

Do góry
Szefowa tu specjalnie dla Ciebie

Za drzewem gazety i trawa (zdjęcie specjalnie w trakcie pracy pracy coby było wszystko widać )

Z hortensjowej znikają kamienie

I pod schodami.... kamieni zabrakło Ale jak się uzupełni i wysypie korę bukszpanom będzie superaśno

Kubusiowo 14:06, 10 wrz 2012

Do góry
I rabata hand made by Szefowa

Nasz mały raj na ziemi :) 14:05, 10 wrz 2012

Do góry
Witam Asieńko ..... Rozchodniki przekazałam , także do Eli dotrą .... W całym zamieszaniu nie do końca wiedziałam , że Ty to Ty wybacz ..... Przesyłam pachnący obrazek

Kubusiowo 14:05, 10 wrz 2012

Do góry
A tu jeszcze z serii Szefowa nakazała, więc trzeba , nie ma zmiłuj

Rabata jak ja zostawiłam....

Rabata w trakcie prac...

I rabata ukończona w 95% bo jeszcze kora...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:59, 10 wrz 2012

Do góry
i dalej trawy...hakone, ale mi urosła ta trawa również mnie zachwyca., rośnie w towarzystwie szałwii i buków tricolor.....ups ale widać chwasty!!!!

i kolejne trawy

Ogrodnik mimo woli 13:54, 10 wrz 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
narysowałam rabatkę dla sąsiadki. Wypełnienie to żwir

Magnolio..... jest cuuuuuudnie......... masz u nas wielką czekoladę.... cholerka, chyba swój przedogródek też Ci zlecę..... Jesteś Wielka...... zupełnie inne spojrzenie na świat.... Napewno z drobnych modernizacji jakie musza nastąpić.. to koleżanka che mieć czewonego , szczepionego klona i nawet już taki zakupiła..... ale myślę, że zamiast Magnolii (ja uwielbiam magnolie i u nas w prawie każdym ogródku rośnie magnolia..... moje kwitna do tej pory..... ) może być i klon ..... co o tym sądzisz... ????? A magnolię posadzimy po drugiej stronie wejścia do domu Ale na razie po jednej rabatce....
Boziu kiedy założysz swój wątek... u Ciebie to będzie ogród..... wróc, żle piszę .............to będzie OGRÓD

Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 13:53, 10 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Czy ktoś wie może co to za kolumnowe drzewo po lewej, lub ma je w zbliżeniu??
Z góry dziękuję

Na moje oko to grab Fastigiata.
Ogród Magdalenka 13:34, 10 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Evchen na właśnie , spotkanie króciutkie , ale jednak spotkanie ... ach cieszą mnie te chwile bardzo ... ja bym Ci radziła rozplenicę .... widziałaś połączenie jej z różami ? piękne ...

rozlpenicy z różami?.. no nie.. Masz takie?

załączę to połączenie jak by co to wykasujemy

Wersja mini mini 13:33, 10 wrz 2012

Do góry
A jutro przesadzanie, dosadzanie przyjadą moje róże Aspirin planuje troszkę pozmieniać nasadzenie przed ekranem cisowym. Posadzić kulki bukszpanowe, między nimi carexy Frosted curls i róże. W rogach działki wiśnie umbra (coś ala jeden zakątek w Danusiowym ogrodzie, gdzie kulki rosną w trawie przed ekranem cisowym, który zasłania siłownik od bramy).

Problem z bokami działki mam niestety nadal Chciałam trochę wyrównać linię trawnika ale niestety nie za bardzo mam pomysła

Z elementów stałych, które są na tą chwilę, to donice stalowe z hortensjami i trawami, ekran cisowy a przed nim miskanty Morning Light

W pierwszej wersji miały być 3 wisienki - jedna w lewym górnym rogu oraz 2 między ekranem cisowym, jednak troszkę łyso mam po tej lewej stronie i zastanawiałam się czy tak nie umieścić jeszcze jednej wisienki w bukszpanowej skarpecie. Tylko czy 4 wisienki to już nie przesada? Czy może zrezygnować z tej jednej pośrodku, na rzecz tej po lewej?

Po prawej stronie będzie drewutnia i dosadzę żywopłot cisowy. Marzyło mi się jakieś kulisowanie ale po prawej za bardzo nie (jest tam górka z której chłopcy zjeżdżają na samochodzikach i sankach ) więc zostaje mi do działania tylko lewa strona. A wtedy to moja linia trawnika dopiero będzie miała uskoki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:24, 10 wrz 2012

Do góry
trawy...

a teraz moje ulubione...rozjaśniają, końce nie schną..idealne

a tu dwie te same ale różne kolory, w sumie rosną tu z kannami 4 szt, tego rodzaju

i w kupie, a dalej chyba kwiatostan jakiejś NN

Wersja mini mini 13:16, 10 wrz 2012

Do góry
Troszkę się ogrodowo zapuściłam ale już pędzę nadrabiać zaległości

i moje zakupy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:03, 10 wrz 2012

Do góry
a tak kwitnie chryzantema wieloletnia, wysoka na 1.5m ; też ją stąd wywalam, ale gdzie dać? powoli i mnie miejsce się kurczy!

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:03, 10 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Syla dziękuję!!!!! Musiałam sobie zacytować ten piękny widoczek!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies