Bywałam już na tej stronie, a teraz właśnie czytam od deski do deski i oglądam filmy. Chcę wybrać odmiany, ktore mogę u siebie posadzić w konkrernych warunkach, spory mam wybór. Szkoda, że na tej stronie nie realizują zamówień indywidualnych, bo w sklepach wiadomo, nie mają wszystkiego.
Ojej, Magnolia czemu nie masz swojego wątku, wszyscy byśmy wzdychali.
Ewa, cudna ta magnolia. Mam nadzieję że nasze Susan będą co najmniej tak ładne. No i czytam że sadzenie za tobą a ja dalej w lesie. Kupiłam dzisiaj berberysy to może hurtem wszystko posadzę.
niebieski to Little Artist
a bordowy to... kupiony jako Princess D., ale widzisz że to nie ona, raczej
Gravetye Beauty
Martini
jak je wybieram?- czytam o nich na dobrej stronie: http://www.clematis.com.pl/pl/informacje-o-roslinach/powojniki/498-odmiany
I najbardziej lubię grupę Integrifolia i Texensis- poczytaj o nich. Ta druga grupa choruje czasem na mączniaka, więc lubi być w przewiewnych miejscach
Mam jeszcze powojnika Hakure- nie mam fotki
i Elf- ten to jest gość kwitnie baardzo długo i cudnie pachnie. potrzebuje tła bo jest delikatny w wyglądzie. Ten jest z grupy Viticella też bardzo fajna grupa
Mam już zawrót głowy, oglądam w katalogach i ofertach magnolie lilaki, ta aronia też mi się podoba. Chętnie bym miała u siebie dużooooooooo krzewów, tylko kto mi to posadzi?
Magnolia ładniejsza od tej oglądanej przeze mnie ostatnio
Każda opinia miłe widziana. Znam sychodrzew oczywiście tez go lubię ale gatunków dodawać nie chce nowych. Trzmielina mam i dywan z niej tez ale jakos stul mi się od czasu jej zakupienia zmienił
Irge major mam i to ze 100m2 wiec znam ja doskonale i uwielbiam bi rozwiązała problem naszych skarp i uważam ze jest bardzo wdzięczna.
Do lawend może dam trochę irgi ale miniaturowej jak radziła magnolia. Albo nic Bo ja lubię jak pustka cos znaczy a czy to jest reprezentacyjne miejsce?
U mnie major wyglada tak
Ewa taki zabiedzony zimowit i tak na niego mówiono (dawniej)- zimowit wiosenny
Ania to bezimienna staruszka którą przesadziłem z poprzedniej działki
być może to magnolia Soulange'a 'Alexandrina albo coś w tym typie
Magnolia dotarła wczoraj,ale moja to mikrusia dzisiaj część roślin już sadziliśmy i pogoda odpowiednia. Posyłam Ci promyczki w takim razie, ale częśc sobie zostawiam
Super zakupy. Magnolia jest? Oj, szykuje ci się wielkie sadzenie. Trzymam kciuki za pogodę. U mnie zimno, ale od jutra ma być poprawa pogody i 10 stopni.
O to bardzo dobra wiadomosc!
Mam od roku powojnik wielkokwiatowy, ale jakoś mnie nie ujął. Kwiaty miał ładne, jednak bardziej podobają mi się właśnie te dzwoneczki. A jak na garażu puszczę takie powojniki, mto będzie miodzio widoczek z jadalni.
Witam
Trafiłam do Ciebie szukając lilaka Krasasawica moskwy, zauroczona zdjęciami zobaczyłam wizytówkę... tam zakochałam się w tej magnolii, hortensjach, brzozach noo i migdałku
Zdjęcie oszronionej brzozy- dzieło sztuki!
Cięcie migdałka- ja myślałam, że mocno tnę... w tym roku postąpię wg Twoich wskazówek.
Proszę napisz czy ta magnolia to Lennei, Satisfaction czy jeszcze inna? bo nie doszukałam się.
Ale wiesz Reniu ile ja juz miałam tych magnoliowych klęsk? TRZY
Na tę czwartą malutką chucham i dmucham, zeby tylko nie zmarzła i choć listki miała. A tak mi się marzy duża magnolia.