Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

kamila66 21:40, 17 lut 2017

Jolanko zdjęcia piękne
To musi być trudne powitać na nowo zimę.
U mnie na ulicach rzeki z roztopionego śniegu czasami jest dość niebezpiecznie bo pod taką wodą kryje się lód.
21:46, 17 lut 2017
U mnie zupełnie inaczej, ponuro i jesiennie bym powiedziała, masz dużo ładniej i przytulniej, ale... ile można zimy...
Milka 13:11, 18 lut 2017

Jeszcze tyle śniegu? ale przynajmniej schludnie, u nas własnie słońce wyłazi, w nocy lało.
jolanka 13:35, 18 lut 2017

JoannA napisał(a)

Ładnie ... tak czyściutko
A tak na poważnie to cieszę się że już wróciłaś to trochę optymizmu wniesiesz
I pogoń tę zimę wreszcie.

Masz rację. Kiedy leży śnieg nie widać bałaganu
Zimę pogoniłabym chętnie ale tak na dobre. Obawiam się jednak, że najpierw przyjdzie ocieplenie a później znowu mrozy i niektóre rośliny dopiero wtedy padną Oby nie.

Poszłam nawet do ogrodu i szukałam na roślinach jakichś śladów wiosennych. Cóż, nieszczególne
inka74 13:36, 18 lut 2017

Miesiąc czasu poza domem - ciężko by mi było. 2 tygodnie max wytrzymuję. Ale ten czas szybko leci.

Piękny musi być ten tunel grabowy latem. Rodki też już wiosenne bardzo. Ciekawe jak wyglądają kwitnące. Nad morzem i hortensje i rodki dobrze się mają.

Jejku jak cię zasypało!
jolanka 13:38, 18 lut 2017

kamila66 napisał(a)
Jolanko zdjęcia piękne
To musi być trudne powitać na nowo zimę.
U mnie na ulicach rzeki z roztopionego śniegu czasami jest dość niebezpiecznie bo pod taką wodą kryje się lód.

haha, trudno Śniegu od miesiąca nie widziałam a tu proszę, zaspy
U mnie też jest ślisko. Mam mały spadek od domu do bramy więc lodowisko było jak się patrzy. dzisiaj jest już ok, spłynęło, za to na ulicy woda a pod nią lód No to ja nie wychodzę
jolanka 13:40, 18 lut 2017

MonikA napisał(a)
U mnie zupełnie inaczej, ponuro i jesiennie bym powiedziała, masz dużo ładniej i przytulniej, ale... ile można zimy...

Dzisiaj już zaczyna topnieć, ale potrwa to długo bo miejscami warstwa śniegu na 20-30cm a tam, gdzie był odgarniany z podjazdu to hoho
Chyba wszyscy przebierają nogami w przedbiegach
jolanka 13:42, 18 lut 2017

Milka napisał(a)
Jeszcze tyle śniegu? ale przynajmniej schludnie, u nas własnie słońce wyłazi, w nocy lało.

No tyle Słońce poproś aby do mnie zawitalo Jak zacznie padać to szybciej ten śnieg spłynie, przynajmniej zobaczę co zostawiłam jesienią na działce i nie sprzątnęłam
jolanka 13:50, 18 lut 2017

Dzisiejszy ogród wyglądał tak. Oczywiście omijałam śnieg wieeelkim łukiem

Najpierw patyczkowo: azalia, magnolia i tuja.

jolanka 13:58, 18 lut 2017

Hortensje czekają na ścięcie, bidulka różyczka zastanawia się co tu jeszcze robi, wszystkie dwie sztuki goyi zostawiłam na krzaczku aby zobaczyć jak będę wyglądać niezrywane