Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

kamila66 12:06, 13 lut 2017

Mirellko prezencik bardzo wiosenny i ta biedroneczka na nim
Hiacynt ma śliczny kolor
Anda 12:17, 13 lut 2017

Krokusy do domu to dobry pomysl. Potem na rabatke dac mozna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 12:17, 13 lut 2017

Kamila jak mam pod dostatkiem na wyciągnięcie ręki to nie kupuję na zapas. Poczekam, aż przekwitnie to co mam w domu i wówczas nabędę nowe czyli tak gdzieś w sobotę

Kamila masz racje z tą biedronką to prawdziwie wiosenna kompozycja

Ewa wszystkie cebulowe domowe sadzę na rabtę. Ciekawa jestem ile mi zakwitnie z tych domowych posadzonych w zeszłym roku? Gdzieś czytałam, że one mogą zakwitnąć dopiero w drugim roku - zobaczymy
gobasia 14:18, 13 lut 2017

Zazdroszczę hiacyntów w domu...ja nie mogę dusi mnie ich zapach
anabuko1 17:07, 13 lut 2017

Wiosenny prezencik fajniej.taki żywy w kolorach.I te cuudne śliczne hiacynty.Już sobie wyobrażam jak tam Ci pięknie pachną
polinka 18:44, 13 lut 2017

Pamiętam tego karminowego hiacynta z zeszłego roku
amelia_b 18:48, 13 lut 2017

Zapach pewnie zniewalające, uwielbiam go strasznie tak jak bzu i jaśminu
20:30, 13 lut 2017
Poczytałam o zupce na kolana i zainteresowała mnie.

Hiacynt biskupi przepiękny,bardzo energetyczny I na pewno pachnie niesamowicie.Zawsze jak jestem w sklepie ogrodniczym stoję przy hiacyntach dłuższą chwilę i niucham sobie
Basilikum 20:59, 13 lut 2017

fajny prezent
a hiacynt super, Taki puszysty
magnolia 22:57, 13 lut 2017

W wątku o jeżówkach zobaczyłam jak Ty masz ich dużo. Nie znam Twojego wątku, nie wiem więc, czy robiłaś swój subiektywny przegląd odmian, które masz? A jeżeli nie, to może masz ochotę zrobić? ja chętnie posłucham jak oceniasz je pod kątem siły wzrostu, witalności, sztywności, atrakcyjności całej kępy, trwałości barw....
Bo kolory i sam kwiatek łatwo zaobserwować, ale wiele innych cech.... jak nie pohodujesz, nie wiesz, a czasem nawet jak hodujesz to warto porównać z doświadczeniami innych.
A jeżówki to dla mnie, i chyba dla Ciebie też, ważny gatunek.