Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:38, 08 gru 2012

Do góry
Mi się widzi wianek ten z pobielonych gałązek i czerwone.... Czerwony - od razu widać, że święta
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:38, 08 gru 2012

Do góry
Jakie masz piękne drzwi !!!
Tak wianek elegancki .Ponieważ na fb wspomniałaś o jednym kolorze to miałam ci napisać,że idealny byłby wybielony wianek. Albo jak Danusia proponuje na igliwiu .
Oba mogą być piękne.Te na przetartej wiklinie i na zieleni ...
Takie naturalne wianki też są piękne ja je lubię bardzo,ale lepiej sprawdzają się w kuchni Chyba,że w jadalni jak cała jest w takim tonie ...

Dla odmiany czas na zmiany... 13:24, 08 gru 2012

Do góry
Beatko, Mikołąj przyniósł wspaniałe prezenty, gdzież on je wynalazł! wianek sliczny i jeszcze w tej zimowej poduszce...a szlaeństwo dzieci w takim śniegu, to czysta radość
Mój jesienny ogród 13:16, 08 gru 2012

Do góry
Przesyłam Ci wianek tegoroczny

Dla odmiany czas na zmiany... 13:14, 08 gru 2012

Do góry
Beta, szacun! taaaaaki wianek cudny? Śliczności naprawdę baaaardzo mi się podoba śniegu rzeczywiście dowaliło równo. Ale to dobrze dla roślin, no i dla dzieci U mnie -17 w nocy, a śniegu cieniutka warstewka jak mi poprzemarza w ogrodzie to się poważnie podłamię, bo po ostatniej zimie musiałam dużo poprzestawiać roślin po wypadnięciu tych przemrożonych buźka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:54, 08 gru 2012

Do góry
No też wycięłam co by ludziska patrzyły na drzwi nie na Ciebie

I tak myslę sobie, że pasowałby też z bielonych gałazek, bo drzwi ciemne są. Raczej na bogato, znaczy nie aż tak bardzo, ale z mocnym kolorem. Czerwony może być.

Pasowałyby dwie małe choineczki w tych donicach jeśli jeszcze są, okręcone nie wiem wstążką w kolorze dodatków. I tylko wstążka, tak to widzę. Ale jak zrobisz to podpowiem, muszę zobaczyć.

A wianek może też być ze świerku.

Idealny byłby taki albo taki

Kolorowe rabaty 12:23, 08 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Martek, bo zwierzęta może lgną do tych co je karmią, ale bardziej prawdopodobne wydaje się to, że zwierzęta kochają czystą miłością bez wyrachowania... ......
I te manowce do rzeczy potrzebnych inaczej... hmmm........ też tak często mam...dlatego nie chodzę do sklepów jak nie muszę

Masz Anno rację

Ona mnie kocha,a miłość jest jak najbardziej odwzajemniona.Czasami mój m wysyła mnie w kosmos to mu powiedziałam wczoraj,że za mną ten pies i w kosmos poleci

Co do rzeczy inaczej potrzebnych Aniu .Ja się już wytrenowałam i nadal ćwiczę silną wolę.
Poszłam złapałam trzy błyskotki do wianka,a potem odłożyłam bo przemówiłam do siebie rozsądnym tonem przypominając jak ja kupiłam wianek i elementy do niego w zeszłym roku i nie wykonałam go ...
Także na razie rozum górą !
Ograniczę się raczej do przybrania świątecznego stołu .Ozdób mam naprawdę dużo,można spokojnie robić wiele wianków,a choinka i girlandy w drzwiach nadal będą miały w co się wystroić
W Obi drogie są w tym roku rzeczy nawet jak zrobią wyprzedaż to nie będzie ona zbyt atrakcyjna.
Byłam niedawno w miejscu gdzie było tanio i się głupia nie skusiłam Sklep-hurt coś w tym stylu trochę nie było czasu na zakupy,ale gałązki mogłam złapać ;(

Miło,że mnie odwiedzasz tulę mocno Asc
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:01, 08 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Oj Irenko rozumiem Ciebie doskonale, miałabym takie same rozterki.. i zdałabym się na dziewczyny...... A z drugiej strony kokietujesz, nie wierzę, że Ty nie zrobisz czegoś gustownego.. to do Ciebie nie pasuje

Aniu, naprawdę nie kokietuję, nie mam weny...ale może jak dziewczyny zobaczę w akcji, nagle coś mi wpadnie do głowy; jak coś zmieniałam w domu, to robiła spontanicznie i było ok, im dłużej myślę, tym gorzej z pomysłem!!

Waligóra wymyślił, że mi oponę pomaluje i na tym zrobię wianek, pozłocę i posrebrzę swoje horti i tam zawieszę z gałązkami...no chyba moje drzwi tego nie wytrzymają!!!
Dla odmiany czas na zmiany... 11:48, 08 gru 2012

Do góry
i jeszcze zaległe zdjęcia

mój prezent Mikołajkowy

i wianek pod śnieżną pierzynką

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:31, 07 gru 2012

Do góry
Pierniczki pierwsza klasa. Bardzo mi się podobają gwiazdki i choinki.

A ja muszę się przyznać jeszcze nigdy nie piekłam pierniczków, ale ma foremki do ich wycinania, fajny wałek i tylko mi przepisu brakuje.

Dziękuję,wianek z rojnikami ma się dobrze, leży na stole na zewnątrz przy oknie.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:21, 07 gru 2012

Do góry
Bea, serduszko to inspiracja, jutro będę coś dalej robić z filcu i nie tylko Materiału zostało sporo, tylko czasu zabrakło, żeby wszystko wykorzystać. Zaangażuje też moje dzieci do wspólnej zabawy.

No i jutro też mamy w planach pieczenie pierniczków. To już u nas tradycja. Z roku na rok coraz lepiej nam to wychodzi.
Tu sprzed 2 lat, dzieci ozdabiały same.

Pochwalę się dla porównania zeszłorocznymi Nauczyłam się sama robić kolorowy lukier. Sposób jest prosty: cukier puder wymieszany w gorącej wodzie z dodatkiem naturalnych barwników. Wystarczy kupić żółty, niebieski i czerwony. Można uzyskać z nich mnóstwo różnych ciekawych kolorów.
Korzystam też z gotowych pisaków oraz kolorowych cukiereczków (kulki, płatki, patyczki).

Mam kilka wypróbowanych przepisów na ciasteczka i pierniczki świąteczne. Chętnie się podzielę

Ps. Bea, a Twój wianek z rojnikami też jest wspaniały. Pomysł naprawdę genialny. A jak przy tych mrozach dzisiejszych one się trzymają?
Ogród Magdalenka 21:52, 07 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Madzia nie bójta mam gotowy wianek z Tk max, obfocimy gdyby nam nie wyszło ale myślę że z taką grupą wsparcia nie ma takiej opcji aby nie wyszło!
A w TK będę dopiero po giełdzie w sobotę to obejrzę co w trawie piszczy

Ostatnio widziałem w Bielsku taki cały z kolorowych bombek - pomyślałem o Tobie Ozdoby Blomusa też były, ale myślałem, że większe są - więc nie wziąłem ich

Będę kibicować Waszym wiankom
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:48, 07 gru 2012

Do góry
bociek napisał(a)
A teraz Bockowe rekodzielo artystyczne:

Wianek tymczasowy zimowy.

I wianek udziergany na Swieta

Witaj Boćku śliczny Ci on ... kręci nas to samo ... mój z getry nie nadaje się do pokazania , ale czekam na wsparcie .... i wtedy pochwalę się swoim "tyż" mam nadzieję buziaki
Ogród Magdalenka 21:45, 07 gru 2012

Do góry
bociek napisał(a)
A to Wy bedziecie wianki dziergac Welniane.

Magda, getry powiadasz. Ja swoj z szalika zrobilam, bo getrow niet, stare swetry pooddawalam, a zachorowalam okrutnie na Kasiny wianek sweterkowy.

Milego dziergania, plecenia i klejenia Dziewczyny

Kasik ... po splot taki na wianek idzie się do "lumpeksu" ... tam wiele wiele splotów w sweterkach ... wynorać ... wdziać na wianek i voila ...

a z szalikiem super patent
Kubusiowo 21:44, 07 gru 2012

Do góry
Gosia jakie plany! a my znowu szczęki z podłogi będziemy zbierać Podziwiam, bo ja chyba tylko pierniczki ogarnę w ramach ekstrawagancji no ale żeby nie było to czeka mnie impreza urodzinowa starszej córy na 25 osób. Tort też będzie ale tradycyjny.

Aaaa i wianek cudny uwiłaś
Ogród Leny. 20:48, 07 gru 2012

Do góry
Uratowany mebel bardzo fajny, wianek śliczny no ale nowy lokator to prawdziwy słodziak
Moje zmagania ogrodowe 20:33, 07 gru 2012

Do góry

wianek na drzwi

Moje zmagania ogrodowe 20:27, 07 gru 2012

Do góry
Witam!
Od dwóch dni walczymy z awariami, najpierw popsuł się laptop, potem w mojej cudownej wsi jacyś żartownisie poprzecinali kable i pół wsi nie miało internetu i telefonu, na szczęście Urząd Gminy też i dlatego szybko wzięli się za naprawę.
Bożenko, u mnie jest troszkę śniegu, może z 5 cm, więc tragedii nie ma, ale też wolę święta ze śniegiem, jakiś taki nastrój inny
Elizko, aniołki wyszły tak sobie, większość do malowania przejęła Kinia i całe są na przykład w jednym kolorze, najbardziej jestem zadowolona z reniferków.
Aniu, wtedy było z -3, dziś w nocy koło -8/9. Na ostatni zdjęciu pieris, już go otuliłam, bo podobno wrażliwiec z niego.
Zuza, do finału się zbliżamy, pomalowałyśmy figurki z masy solnej (ale jutro idę do szkoły i ze szkolnymi dzieciakami będę robiła, wiec może jeszcze coś dołożę), wianek na drzwi zrobiony, stroik do domu też, zrobiłam małego lampiona. Został do zrobienia duży lampion i do małego poprawienia jest stroik, który dostałam od szkolnych dzieci.

Efekty może nie powalają z nóg i widzę niedociągnięcia, ale naprawdę mnie cieszą

Ogród Magdalenka 20:16, 07 gru 2012

Do góry
A to Wy bedziecie wianki dziergac Welniane.

Magda, getry powiadasz. Ja swoj z szalika zrobilam, bo getrow niet, stare swetry pooddawalam, a zachorowalam okrutnie na Kasiny wianek sweterkowy.

Milego dziergania, plecenia i klejenia Dziewczyny
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:55, 07 gru 2012

Do góry
Nieszka, super ten zachod slonca W ogole masz taki uporzadkowany ogrod. I fajne zimowe foteczki.

Co do ozdob, nie przejmuj sie, kto powiedzial, ze musisz miec wianek na drzwiach??? To nie jest polska tradycja, wiec spoko. Luz amerykanski Nie musimy slepo podazac za innymi. Ja akurat lubie rekodzielo, wiec mnie to wicie wiankow pasuje, ale np. decoupage to w ogole nie jest moja bajka a jest bardzo modny.Na pewno i tak masz ogrom pracy do wykonania przed Swietami.

Pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies