Witaj Lenko. Jak żyjesz w te straszne mrozy. Choć może nie znowu takie straszne, bo tylko -15 stC w nocy było.Trzeba się czymś rozgrzewać... i nie chodzi mi tylko o ciepło kominka i eMa
Byłam dzisiaj w naszej kwiaciarni i kupiłam podkłady słomiane do wianuszków - po 4,50 zł - tanie jak barszcz. Ale nie miała pani ciemierników, buuu - a marzą mi się po wizycie w wątku u Neomi. Może jeszcze w centrach gdzieś znajdę. A będąc ostatnio w Krakowie udało mi się kupić fajne dodatki: wstążeczki, koraliki i inne cusia. Wczoraj zrobiłam stroik w koszu do firmy. Wyszedł jako tako, ale nie mam zdjęć, bo nie zdążyłam zrobić. Kupiłam też duży wianek - z dzwonków i haczyk do zawieszenia na drzwi. Pod ten wiankodzwonek zrobię wianek z choinki - będzie dobrze widoczny na białych drzwiach.
i wyszły takie ozdoby
a to zrobił mój synuś - pięciolatek (ale jestem dumna) - z mikro pomocą mamy
Przyszłam popatrzeć co nowego u Ciebie Danusiu...i co widzę? Piękny zimowy ogród, cudny wręcz...te śniegowe czapy i te superaśne czerwone kulki, wianek na drzwiach zaprasza do środka...widać święta się zbliżają...a u Ciebie remonty w kuchni...to chyba taki prezent pod choinkę już? Pozdrowienia zostawiam i słoneczka życzę, ( może nie dzisiaj, bo zachodzi u mnie to pewno u Ciebie już ciemno), ale na jutrzejszy dzień
Irenko, to przygotowania u Ciebie pełną parą trwają.....tak te limonki mi też u Danusi wpadły w oko....takie naturalne..........miło że zdążyłaś do mnie zaglądnąć......ja będę podziwiać Twoje efekty wiankowe......a tak a propos gałązek to też winogron powycinałam na wianek norweski
(na ostatnim zdjęciu widać pół wianka z patyczków) https://www.ogrodowisko.pl/watek/2196-norweski-ogrodek?page=28
popatrzyłam na wianek Danusi i też mnie ciągnie do czerwieni, jakoś do świąt pasuje; rok temu miałam ładne dekoracje, ale jakieś nowoczesne wyszły i smutnawe, no to teraz zgram na kolorowo
te dwie opcje biorę pod uwagę; w domu zrobię też podobne dekoracje, żeby zagrało mi to; dziś będzie dzień dziecka, będę szperać w moich ozdobach, mam nawet jakieś ptaszki;
kuchnia i salon są w większości białe, więc jak zrobię biało srebrną jak rok temu, to mi się zleje to wszystko; nie ma to jak grupa wsparcia
Jakie masz piękne drzwi !!!
Tak wianek elegancki .Ponieważ na fb wspomniałaś o jednym kolorze to miałam ci napisać,że idealny byłby wybielony wianek. Albo jak Danusia proponuje na igliwiu .
Oba mogą być piękne.Te na przetartej wiklinie i na zieleni ...
Takie naturalne wianki też są piękne ja je lubię bardzo,ale lepiej sprawdzają się w kuchni Chyba,że w jadalni jak cała jest w takim tonie ...
Beatko, Mikołąj przyniósł wspaniałe prezenty, gdzież on je wynalazł! wianek sliczny i jeszcze w tej zimowej poduszce...a szlaeństwo dzieci w takim śniegu, to czysta radość
Beta, szacun! taaaaaki wianek cudny? Śliczności naprawdę baaaardzo mi się podoba śniegu rzeczywiście dowaliło równo. Ale to dobrze dla roślin, no i dla dzieci U mnie -17 w nocy, a śniegu cieniutka warstewka jak mi poprzemarza w ogrodzie to się poważnie podłamię, bo po ostatniej zimie musiałam dużo poprzestawiać roślin po wypadnięciu tych przemrożonych buźka
No też wycięłam co by ludziska patrzyły na drzwi nie na Ciebie
I tak myslę sobie, że pasowałby też z bielonych gałazek, bo drzwi ciemne są. Raczej na bogato, znaczy nie aż tak bardzo, ale z mocnym kolorem. Czerwony może być.
Pasowałyby dwie małe choineczki w tych donicach jeśli jeszcze są, okręcone nie wiem wstążką w kolorze dodatków. I tylko wstążka, tak to widzę. Ale jak zrobisz to podpowiem, muszę zobaczyć.
Ona mnie kocha,a miłość jest jak najbardziej odwzajemniona.Czasami mój m wysyła mnie w kosmos to mu powiedziałam wczoraj,że za mną ten pies i w kosmos poleci
Co do rzeczy inaczej potrzebnych Aniu .Ja się już wytrenowałam i nadal ćwiczę silną wolę.
Poszłam złapałam trzy błyskotki do wianka,a potem odłożyłam bo przemówiłam do siebie rozsądnym tonem przypominając jak ja kupiłam wianek i elementy do niego w zeszłym roku i nie wykonałam go ...
Także na razie rozum górą !
Ograniczę się raczej do przybrania świątecznego stołu .Ozdób mam naprawdę dużo,można spokojnie robić wiele wianków,a choinka i girlandy w drzwiach nadal będą miały w co się wystroić
W Obi drogie są w tym roku rzeczy nawet jak zrobią wyprzedaż to nie będzie ona zbyt atrakcyjna.
Byłam niedawno w miejscu gdzie było tanio i się głupia nie skusiłam Sklep-hurt coś w tym stylu trochę nie było czasu na zakupy,ale gałązki mogłam złapać ;(
Aniu, naprawdę nie kokietuję, nie mam weny...ale może jak dziewczyny zobaczę w akcji, nagle coś mi wpadnie do głowy; jak coś zmieniałam w domu, to robiła spontanicznie i było ok, im dłużej myślę, tym gorzej z pomysłem!!
Waligóra wymyślił, że mi oponę pomaluje i na tym zrobię wianek, pozłocę i posrebrzę swoje horti i tam zawieszę z gałązkami...no chyba moje drzwi tego nie wytrzymają!!!