Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:22, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No też wycięłam co by ludziska patrzyły na drzwi nie na Ciebie

I tak myslę sobie, że pasowałby też z bielonych gałazek, bo drzwi ciemne są. Raczej na bogato, znaczy nie aż tak bardzo, ale z mocnym kolorem. Czerwony może być.

Pasowałyby dwie małe choineczki w tych donicach jeśli jeszcze są, okręcone nie wiem wstążką w kolorze dodatków. I tylko wstążka, tak to widzę. Ale jak zrobisz to podpowiem, muszę zobaczyć.

A wianek może też być ze świerku.

Idealny byłby taki albo taki

Irenko ładne drzwi a Danusia już gotowce podsyła na pewno do środy nie jeden wymyślisz pozdrawiam
Ogród do kwadratu 18:04, 08 gru 2012

Do góry
Witaj Lenko. Jak żyjesz w te straszne mrozy. Choć może nie znowu takie straszne, bo tylko -15 stC w nocy było.Trzeba się czymś rozgrzewać... i nie chodzi mi tylko o ciepło kominka i eMa

Byłam dzisiaj w naszej kwiaciarni i kupiłam podkłady słomiane do wianuszków - po 4,50 zł - tanie jak barszcz. Ale nie miała pani ciemierników, buuu - a marzą mi się po wizycie w wątku u Neomi. Może jeszcze w centrach gdzieś znajdę. A będąc ostatnio w Krakowie udało mi się kupić fajne dodatki: wstążeczki, koraliki i inne cusia. Wczoraj zrobiłam stroik w koszu do firmy. Wyszedł jako tako, ale nie mam zdjęć, bo nie zdążyłam zrobić. Kupiłam też duży wianek - z dzwonków i haczyk do zawieszenia na drzwi. Pod ten wiankodzwonek zrobię wianek z choinki - będzie dobrze widoczny na białych drzwiach.

i wyszły takie ozdoby

a to zrobił mój synuś - pięciolatek (ale jestem dumna) - z mikro pomocą mamy

Moje zmagania ogrodowe 17:47, 08 gru 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Od dwóch dni walczymy z awariami, najpierw popsuł się laptop, potem w mojej cudownej wsi jacyś żartownisie poprzecinali kable i pół wsi nie miało internetu i telefonu, na szczęście Urząd Gminy też i dlatego szybko wzięli się za naprawę.
Bożenko, u mnie jest troszkę śniegu, może z 5 cm, więc tragedii nie ma, ale też wolę święta ze śniegiem, jakiś taki nastrój inny
Elizko, aniołki wyszły tak sobie, większość do malowania przejęła Kinia i całe są na przykład w jednym kolorze, najbardziej jestem zadowolona z reniferków.
Aniu, wtedy było z -3, dziś w nocy koło -8/9. Na ostatni zdjęciu pieris, już go otuliłam, bo podobno wrażliwiec z niego.
Zuza, do finału się zbliżamy, pomalowałyśmy figurki z masy solnej (ale jutro idę do szkoły i ze szkolnymi dzieciakami będę robiła, wiec może jeszcze coś dołożę), wianek na drzwi zrobiony, stroik do domu też, zrobiłam małego lampiona. Został do zrobienia duży lampion i do małego poprawienia jest stroik, który dostałam od szkolnych dzieci.

Efekty może nie powalają z nóg i widzę niedociągnięcia, ale naprawdę mnie cieszą

bardzo ładne wyszły ozdoby i wieńce fajne
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:47, 08 gru 2012

Do góry
Pozdrowienia ze spaceru Przy okazji poszłam po witki brzozowe na kolejny wianek

I pokażę Wam fajne osłonki na pnie drzew, żeby zające nie podgryzały

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:47, 08 gru 2012

Do góry
Przyszłam popatrzeć co nowego u Ciebie Danusiu...i co widzę? Piękny zimowy ogród, cudny wręcz...te śniegowe czapy i te superaśne czerwone kulki, wianek na drzwiach zaprasza do środka...widać święta się zbliżają...a u Ciebie remonty w kuchni...to chyba taki prezent pod choinkę już? Pozdrowienia zostawiam i słoneczka życzę, ( może nie dzisiaj, bo zachodzi u mnie to pewno u Ciebie już ciemno), ale na jutrzejszy dzień
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:05, 08 gru 2012

Do góry
Irenko, to przygotowania u Ciebie pełną parą trwają.....tak te limonki mi też u Danusi wpadły w oko....takie naturalne..........miło że zdążyłaś do mnie zaglądnąć......ja będę podziwiać Twoje efekty wiankowe......a tak a propos gałązek to też winogron powycinałam na wianek norweski
(na ostatnim zdjęciu widać pół wianka z patyczków)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2196-norweski-ogrodek?page=28
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:02, 08 gru 2012

Do góry
A ja podziwiam bluszcz na ścianie..... i oczywiście wianek z kolorem czerwonym i białymi dodatkami... super wygląda ta czerwień z bielą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:47, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wianek z orzechów i bombek

Tak takie wianki też są piękne,ale ja jestem za czerwienią z bielą i zielenią ,lub sama biel i czerwień.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:46, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

o boziu, jaki piękny! w salonie do bieli super by pasował i do tego złote kule, bombki i inne detale!

ten nie jest łatwy do zrobienia, tyle orzechów!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 08 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Mi się widzi wianek ten z pobielonych gałązek i czerwone.... Czerwony - od razu widać, że święta

popatrzyłam na wianek Danusi i też mnie ciągnie do czerwieni, jakoś do świąt pasuje; rok temu miałam ładne dekoracje, ale jakieś nowoczesne wyszły i smutnawe, no to teraz zgram na kolorowo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 08 gru 2012

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:43, 08 gru 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Jakie masz piękne drzwi !!!
Tak wianek elegancki .Ponieważ na fb wspomniałaś o jednym kolorze to miałam ci napisać,że idealny byłby wybielony wianek. Albo jak Danusia proponuje na igliwiu .
Oba mogą być piękne.Te na przetartej wiklinie i na zieleni ...
Takie naturalne wianki też są piękne ja je lubię bardzo,ale lepiej sprawdzają się w kuchni Chyba,że w jadalni jak cała jest w takim tonie ...

ja u ciebie...ty u mnie

te dwie opcje biorę pod uwagę; w domu zrobię też podobne dekoracje, żeby zagrało mi to; dziś będzie dzień dziecka, będę szperać w moich ozdobach, mam nawet jakieś ptaszki;
kuchnia i salon są w większości białe, więc jak zrobię biało srebrną jak rok temu, to mi się zleje to wszystko; nie ma to jak grupa wsparcia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:38, 08 gru 2012

Do góry
Mi się widzi wianek ten z pobielonych gałązek i czerwone.... Czerwony - od razu widać, że święta
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:38, 08 gru 2012

Do góry
Jakie masz piękne drzwi !!!
Tak wianek elegancki .Ponieważ na fb wspomniałaś o jednym kolorze to miałam ci napisać,że idealny byłby wybielony wianek. Albo jak Danusia proponuje na igliwiu .
Oba mogą być piękne.Te na przetartej wiklinie i na zieleni ...
Takie naturalne wianki też są piękne ja je lubię bardzo,ale lepiej sprawdzają się w kuchni Chyba,że w jadalni jak cała jest w takim tonie ...

Dla odmiany czas na zmiany... 13:24, 08 gru 2012

Do góry
Beatko, Mikołąj przyniósł wspaniałe prezenty, gdzież on je wynalazł! wianek sliczny i jeszcze w tej zimowej poduszce...a szlaeństwo dzieci w takim śniegu, to czysta radość
Mój jesienny ogród 13:16, 08 gru 2012

Do góry
Przesyłam Ci wianek tegoroczny

Dla odmiany czas na zmiany... 13:14, 08 gru 2012

Do góry
Beta, szacun! taaaaaki wianek cudny? Śliczności naprawdę baaaardzo mi się podoba śniegu rzeczywiście dowaliło równo. Ale to dobrze dla roślin, no i dla dzieci U mnie -17 w nocy, a śniegu cieniutka warstewka jak mi poprzemarza w ogrodzie to się poważnie podłamię, bo po ostatniej zimie musiałam dużo poprzestawiać roślin po wypadnięciu tych przemrożonych buźka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:54, 08 gru 2012

Do góry
No też wycięłam co by ludziska patrzyły na drzwi nie na Ciebie

I tak myslę sobie, że pasowałby też z bielonych gałazek, bo drzwi ciemne są. Raczej na bogato, znaczy nie aż tak bardzo, ale z mocnym kolorem. Czerwony może być.

Pasowałyby dwie małe choineczki w tych donicach jeśli jeszcze są, okręcone nie wiem wstążką w kolorze dodatków. I tylko wstążka, tak to widzę. Ale jak zrobisz to podpowiem, muszę zobaczyć.

A wianek może też być ze świerku.

Idealny byłby taki albo taki

Kolorowe rabaty 12:23, 08 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Martek, bo zwierzęta może lgną do tych co je karmią, ale bardziej prawdopodobne wydaje się to, że zwierzęta kochają czystą miłością bez wyrachowania... ......
I te manowce do rzeczy potrzebnych inaczej... hmmm........ też tak często mam...dlatego nie chodzę do sklepów jak nie muszę

Masz Anno rację

Ona mnie kocha,a miłość jest jak najbardziej odwzajemniona.Czasami mój m wysyła mnie w kosmos to mu powiedziałam wczoraj,że za mną ten pies i w kosmos poleci

Co do rzeczy inaczej potrzebnych Aniu .Ja się już wytrenowałam i nadal ćwiczę silną wolę.
Poszłam złapałam trzy błyskotki do wianka,a potem odłożyłam bo przemówiłam do siebie rozsądnym tonem przypominając jak ja kupiłam wianek i elementy do niego w zeszłym roku i nie wykonałam go ...
Także na razie rozum górą !
Ograniczę się raczej do przybrania świątecznego stołu .Ozdób mam naprawdę dużo,można spokojnie robić wiele wianków,a choinka i girlandy w drzwiach nadal będą miały w co się wystroić
W Obi drogie są w tym roku rzeczy nawet jak zrobią wyprzedaż to nie będzie ona zbyt atrakcyjna.
Byłam niedawno w miejscu gdzie było tanio i się głupia nie skusiłam Sklep-hurt coś w tym stylu trochę nie było czasu na zakupy,ale gałązki mogłam złapać ;(

Miło,że mnie odwiedzasz tulę mocno Asc
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:01, 08 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Oj Irenko rozumiem Ciebie doskonale, miałabym takie same rozterki.. i zdałabym się na dziewczyny...... A z drugiej strony kokietujesz, nie wierzę, że Ty nie zrobisz czegoś gustownego.. to do Ciebie nie pasuje

Aniu, naprawdę nie kokietuję, nie mam weny...ale może jak dziewczyny zobaczę w akcji, nagle coś mi wpadnie do głowy; jak coś zmieniałam w domu, to robiła spontanicznie i było ok, im dłużej myślę, tym gorzej z pomysłem!!

Waligóra wymyślił, że mi oponę pomaluje i na tym zrobię wianek, pozłocę i posrebrzę swoje horti i tam zawieszę z gałązkami...no chyba moje drzwi tego nie wytrzymają!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies