Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 20:32, 07 gru 2012

stroik od szkolnych dzieci (robiony na kawałku kory przez jedną z mam); jest śliczny, muszę dokleić jeszcze jedną świeczkę, bo są trzy

Welka 20:33, 07 gru 2012

wianek na drzwi

Welka 20:35, 07 gru 2012

Pozdrawiam
eliza3 21:01, 07 gru 2012

Ewelinko, aniołki idealne na choinkę, wspólna praca z dzieckiem dała niezłe rezultaty, reniferki też bardzo mi się podobają, i będzie to moja inspiracja w przyszłym roku.
Widzę, że rączki masz zdolne i prace są bardzo ładne... lampion, wianki... miałaś pracowity czas
Gratuluję. Prawda, że prace ręczne dają dużo przyjemności?
Welka 15:14, 08 gru 2012

Witam!
Elu, dziś byłyśmy z Kinią w szkole, z dziećmi szkolnymi robiliśmy ozdoby na choinkę i wzięłam nasze reniferki do pokazania i dzieci porobiły dla siebie. Lubię prace ręczne, kiedyś robiłam na drutach, szydełkowałam, potem miałam czas robienia pocztówek świątecznych, teraz to - i wszystko robię zimą, jak nie ma co robić w ogrodzie
Pozdrawiam
Mala_Mi 15:47, 08 gru 2012

łosie i anioły superaśne
monteverde 17:47, 08 gru 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Od dwóch dni walczymy z awariami, najpierw popsuł się laptop, potem w mojej cudownej wsi jacyś żartownisie poprzecinali kable i pół wsi nie miało internetu i telefonu, na szczęście Urząd Gminy też i dlatego szybko wzięli się za naprawę.
Bożenko, u mnie jest troszkę śniegu, może z 5 cm, więc tragedii nie ma, ale też wolę święta ze śniegiem, jakiś taki nastrój inny
Elizko, aniołki wyszły tak sobie, większość do malowania przejęła Kinia i całe są na przykład w jednym kolorze, najbardziej jestem zadowolona z reniferków.
Aniu, wtedy było z -3, dziś w nocy koło -8/9. Na ostatni zdjęciu pieris, już go otuliłam, bo podobno wrażliwiec z niego.
Zuza, do finału się zbliżamy, pomalowałyśmy figurki z masy solnej (ale jutro idę do szkoły i ze szkolnymi dzieciakami będę robiła, wiec może jeszcze coś dołożę), wianek na drzwi zrobiony, stroik do domu też, zrobiłam małego lampiona. Został do zrobienia duży lampion i do małego poprawienia jest stroik, który dostałam od szkolnych dzieci.

Efekty może nie powalają z nóg i widzę niedociągnięcia, ale naprawdę mnie cieszą

bardzo ładne wyszły ozdoby i wieńce fajne
Welka 10:30, 09 gru 2012

Witam i dziękuję za pochwały!
Oglądałam dziś (zresztą jak zawsze) Maję w ogrodzie i mówili o kopczykowaniu roślin oraz o torfie, który się do tego nie nadaje i teraz mam zmartwienie, bo większość kopczykowałam kompostem, ale miałam jakąś ziemie w worku w garażu i wykorzystałam ją, a to chyba był torf. Oczywiście nie pamiętam, bo się spieszyłam i nawet nie mam pewności, na które rośliny sypnęłam, więc straty po zimie z mojej głupoty mogą być większe
Pozdrawiam niedzielnie
Juzia 10:39, 09 gru 2012

Zgubiły mi się powiadomienia i zgubił mi się Twój wątek.
Dobrze, że do mnie zajrzałaś

Śliczne ozdoby świąteczne, ale najbardziej podobają mi się bałwanki, reniferki i aniołki

Mala_Mi 11:38, 09 gru 2012

Ja też kopczykowałam torfem, bo nic innego nie miałam, ale dziewczyny mi podały linka do strony, gdzie jednym ze sposobów kopczykowania róż jest nasypanie torfu, a na to ziemia..... i tak zrobiłam, bo ziemi tyle nie miałam, a torf był w nadmiarze.... Może sypnij na to zwykłej ziemi jak kupisz..... albo gałązki iglaste...