Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 09:52, 08 gru 2012

Super relacja Roberto!Ciekawa jestem kolumbijczyka....gada po naszemu?po polsku znaczy?skąd się nauczył?Pytałeś?Ale to dygresja ,o czym innym chciałam.Mam nadzieję,że kask zakładasz jadąc z góry można nie wyhamować,chociaż pęd niezły może być.Ale takie atrakcje,to chyba tylko młodych podniecają.
Ja tylko raz z bratem motorem jechałam ...i powiedziałam,nie dla mnie takie atrakcje.Na uszy uważaj .
U nas nad morzem tez śnieg i temperatura dziś -5C.Śniegu leży z 10cm, jest dziś słonecznie,aż w oczy razi od bieli.
Pozdrawiam i życzę zdrowia.Dziewczyny u Irenki dziś wianki kręcą.
Mala_Mi 10:13, 08 gru 2012

Robert. patrząc na wszędzie przebijające się skały, to raczej... ziemia do uprawy ogrodów dość ciężka... ale wydaje mi się, że amerykanie, Kanadyjczycy pilnują tylko równo wystrzyżonego trawnika..... to taki punkt honoru
A na lampki czekam.. nie tylko Irenka....
Milka 11:02, 08 gru 2012

Piękny kraj, ale jednocześnie jakiś surowy; życie tam inne, znam z opowieści mojej przyjaciółki, żyje tam już 22 lata, pod Toronto; właśnie przylatuje i powiem jej,, że mam kolegę, który poznaje Kanadę i dzięki niemu my też ja poznajemy, z różnych stron, też pod kątem ogrodu; trzymaj się i korzystaj, nie zawsze trafia się taka okazja
Martek 13:01, 08 gru 2012

Kurcze Rober
Cześć.
Jeszcze raz przeczytałam pierwsze zdanie z poprzedniego wejścia,akurat do Ani Monteverde ...
Romek ! Dostałam olśnienia.Romek i skype ,najpierw radość i uśmiech mnie ogarnął,ale potem refleksja ,słyszy ,widzi,ale nie czuje .I tęskni powtarzając twoje imię .Ech te nasze zwierzaki ...
Ale nie zamartwiaj się nie jest sam jest z piękną małżonkę ,a Ty wkrótce do niego wrócisz

I kolejna dzisiejsza galera jak zawsze cudowna.Relacje chłonę i ja chociaż tak można zwiedzić ten odległy kraj .Mało,że odległy to tą najpiękniejszą część Kanady .
A powiedział mi to kolega ,który mieszka ponad 2000 km od tego malowniczego miejsca ...
Tulę po przyjacielsku ,żeby mnie Romek nie dziobną ))))))
Martek 13:12, 08 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Piękny kraj, ale jednocześnie jakiś surowy; życie tam inne, znam z opowieści mojej przyjaciółki, żyje tam już 22 lata, pod Toronto; właśnie przylatuje i powiem jej,, że mam kolegę, który poznaje Kanadę i dzięki niemu my też ja poznajemy, z różnych stron, też pod kątem ogrodu; trzymaj się i korzystaj, nie zawsze trafia się taka okazja

Miła,a ty jeszcze nie masz biletów do Vernon ?)))))))))))
Gardenarium 13:14, 08 gru 2012

Witaj Robercie, mnie mało tutaj widać ale też czytam wszystko i chłonę i nie mogę sobie przetłumaczyć jak to można tak daleko pojechać, zostawić i lecieć za ocean.

Mojej znajomej brat tam mieszka, ma nawet firmę i żonę Hinduskę chyba. Widać można, ale jak Ty tam wytrzymasz? Dobrze że jest internet. Jak byłam na wyjeździe i brałam laptopa i co wieczór byłam z Wami, to rzeczywiście jakby się było w domu.

Tak czy siak, wracaj prędko do Polski, bo chciałabym Cie widzieć ze statywem chodzącego w ogrodach Szmita

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:16, 08 gru 2012

Przesyłam Ci wianek tegoroczny

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 20:50, 08 gru 2012

Poczytałam i juz Cie widze w tym super stroju , ale ponieważ to strój zimowy to czapkę też koniecznie kup. Pozdrówka serdeczne i czekam na następne relacje.
Klamber 10:34, 09 gru 2012

Witajcie, u Was zima a u mnie w dzień 0 a teraz o 23 -2, patrzyłem na jutro 3, a na poniedziałek 7, więc na razie spokojnie. W górach cały czas śniegu przybywa, na Silver Star już 80 cm a to ode mnie tylko 22 km serpentynami. Maże będziecie mieli na święta biało, ze śniegiem jakoś bardziej nastrojowo ja za nim nie tęsknie codziennie patrze na niego na budowie i mi to wystarczy. Jutro muszę jechać na budowę ale jadę rowerem, muszę rano pranie zrobić, chyba żeby padało to pojadę samochodem albo wcale. Trochę jestem zły na to, mam tylko jeden dzień wolnego a na dodatek jeszcze ciepło to bym gdzieś poleciał na łowy. Wezmę aparat to porobię fotki, jak jedziemy samochodem to nie ma czasu i jest za ciemno. Powiem wam że tu ludzie są tak uprzejmi i mili że
jestem pełen podziwu, poszedłem do naszego marketu spytać się gdzie jest Western Union żeby trochę kasy wysłać na Świeta. Jest takie stoisko z ciastkami przed kasami i mówię do dziewczyny ale ona nie wiedziała, podniosła słuchawkę i przez radiowęzeł poprosiła kolegę, zaraz przyszedł ale nie wiedział i zaprowadził mnie do następnej dziewczyny ona coś wiedziała ale nie do końca, więc zadzwoniła do kogoś i mi wszystko wytłumaczyła i narysowała na kartce, nawet tam zadzwoniła żeby sprawdzić czy pracują dłużej niż do 5. Jest to w Walmarcie czyli największym markecie, czyli w zagłębiu marketowym na przedmieściach. Byłem tam dziś ale nie było czasu tego szukać. Dziś miałem znów tam przygodę, zrobiłem zakupy a kasa została na stole, chcę zapłacić a tu nie ma czym, więc mówię że nie mam kasy ale zaraz przylecę z powrotem. Zadzwoniła po kierowniczkę ona dała mi kartkę żebym się podpisał, przykleiła ją do wózka i zabrała go do przechowalni. Powiedziała że nie ma żadnego problemu i pokazała gdzie będzie wózek. Wszyscy przy tym byli tak mili że nie chcę się wierzyć. Przyjechał przy mnie dziadek na wózku inwalidzkim, pomogli mu się przesiąść do takiego wózka elektrycznego z koszem z przodu i dziadek pojechał sam na zakupy, normalnie byłem w szoku. Tutaj to po prostu jest system dla człowieka a u nas człowiek dla systemu, na tym zakończę.
Haniu, Kolumbijczyk pracuje dla mojego znajomego od kilku lat i z polakami ma często do czynienia.

Mówię że nazywam się Robert Jesiotr a on dżeszot a co to jest, to ja mówię że big fish no i tak zostałem Mr.fish. Haniu, na kask za zimno resztę rozumu by mi wywiało. Powiem ze jazda motorem to super sprawa ale trza to lubić a powiem Ci że z tyłu też nie lubię siedzieć trochę dziwna uczucie.
Aniu, widzę nowy avatarek, jakaś epidemia u Was czy co? Powiem że faktycznie trawniki zadbane. Skały są ale ziemia tu czarna i dużo cieplej jak u nas. Wiem że lubisz lampki bo wspominałaś ale akurat napisałem dla Irenki a wiadomo że piszę dal wszystkich. Pokażę na pewno.
Irenko, krzystam w domu prawie nie siedzę jem i lecę a jak przyjdzie niedziela to znikam na cały dzień. Ja chętnie też bym tu został. Tu są wszyscy z Toronto, nawet Kolumbijczyk Ja też tam klamki wysyłałem bo tam mieszka znajomy.
Marto, kraj naprawdę piękny widoki zapierają dech British Colambia i Alberta to najładniejsze stany. Do Calgary jest nie daleko a to już Alberta.W mieście jest skromnie ale poza to już inny świat tu pokażę ten lepszy świat.

Danusiu, tu też widać Hindusów ale jak błądziłem we Frankfurcie po lotnisku, to zauważyłem że chyba co 10 pracownik to był Hindus w Toronto też było ich dużo. Dla mnie ten wyjazd to też była wielka niespodzianka dowiedziałem się 40 dni przed. Tutaj wiank też w modzie i kokardy. Dziękuję za wianek. Internet super rzecz, ale straszny złodziej czasu
Bogdziu, strój super a czapka z futrzaka. Bywajcie lecę spać.
majkel0326 11:03, 09 gru 2012

Robert,wpadłam na kolejny odcinek relacji Bardzo urokliwa okolica,a pickup jest od dawna moim marzeniem,pisałeś,że tam ich sporo jeździ.Pozdrawiam niedzielnie Mr.Fish