Marto trawa to rozplenica japońska, moja jest jeszcze niewielka ma metr w obwodzie 0,5 wysoka ale będzie 2 na 1, pięknieje z dnia na dzień. Rośnie grzecznie w kępie. Ciesze się że Ci się podobają ale twoje też chwaliłem, ładne robisz.
Ciekawa jestem, kto ma białe studentki? I jak rosną? Bo moje chyba oszalały! Dwie malutkie, bardzo anemiczne sadzonki wsadziłam z litości po obu stronach róży - i oto, co z tego wynikło:
A za nimi cynie - już mojego wzrostu...
Moje tez się bardzo rozrosły, są wysokie jakieś 60/70 cm i dość obficie kwitną sprzyja im ten rok wstawiłam u siebie fotkę
Aniu, Bożenko, Aniu dzięki za zainteresowanie. W poniedziałek rano stałam już przed wyborem, czy ją uśpić czy przestać męczyć. Patrzyła na mnie takimi przerażającymi, załzawionymi oczami, a ja ryczałam nad nią jak bóbr i nie mogłam tego zrobić. Dziś zabrałam ją do domu i jest dobrze, ale zdaję sobie sprawę że tak będzie do następnego kryzysu. Miałam tydzień wyrwany z życia i zapomniałam o ogrodzie.
Pozdrawiam serdecznie
Ciekawa jestem, kto ma białe studentki? I jak rosną? Bo moje chyba oszalały! Dwie malutkie, bardzo anemiczne sadzonki wsadziłam z litości po obu stronach róży - i oto, co z tego wynikło:
Dziś znów piękny dzień i upalny wieczór, dopiero o 22 przywlokłem się z podwórka, sucho już u mnie i trza codziennie podlewać. Finka, jadąc na Zieleń to życie, przywiozła mi hosty i szarobródka piękne
sadzoneczki. Wymienię hosty, Pizzas, Me & You, Cherry Berry, Sun & Substance, Sagae. Dzisiejsze zbiory znów duże 2 wiadra fasolki, reklamówka mamuta tylko ogórków mniej, będą się już kończyły. W tym sezonie nawet brokuły urosły.
Robercie ostanie zdjęcie,trawka jak jej na imię czy ona rośnie w kępie jak turzyca i do jakiej wysokości dorasta ?
Urszulo,papryka chyba poniżej +10 nie rośnie,a takie temperatury już się zbliżają,szczególnie w nocy.
Bożenko,Aniu-tre,Marto ,Agatko,Dziękuję za odwiedziny.
Ewo, dzięki za foto, ta gąsienica to jak bóbr, prawie rękę można wsadzić. Fajna fota z dłonią, inaczej nigdy bym nie skojarzył tej skali zniszczeń, normalnie nie do uwierzenia.
Dla przypomnienia pokazuję tę milusię monstrum.
Bogdziu to tak pięknie kwitnie rudbekia od Ciebie i kolkwicja ładnie się bujnęła.