Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

jotka 22:03, 15 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Basiu, a Ty kompost jesienią rozrzucasz? Ja też jeszcze mam w planie wizytę na działce, liczę na sobotnia pogodę

Mieszam go z ziemią i robię kopczyki wokół róż. Wiosną rozgarniam i to jest pierwsze wiosenne nawozenie Wcześniej stosowałam w dołki dla przesadzanych roslin. Też z ziemią wymieszany

Myślałam, że go na wszystkie rabaty rozsypujesz ...
barbara_kraj... 22:03, 15 lis 2012

monteverde napisał(a)
Pracowity dzień miałaś Basiu, ja też ale na ogrodzie, zrobiłam zdjęcie młodym listkom New Dawn, która tu u mnie rośnie, czyżby miało być jeszcze ciepło, zdjęcia wkleję po powrocie pozdrawiam Basiu

Aniu, ja zawsze się martwię jak późną jesienią coś zaczyna się rozwijać. Znaczy, że roślina do zimy nie przygotowana. Przemarznąć może. Tak się w minioną zimę z wieloma rośllinami stało.
barbara_kraj... 22:10, 15 lis 2012

jotka napisał(a)

Basiu, a Ty kompost jesienią rozrzucasz? Ja też jeszcze mam w planie wizytę na działce, liczę na sobotnia pogodę

Mieszam go z ziemią i robię kopczyki wokół róż. Wiosną rozgarniam i to jest pierwsze wiosenne nawozenie Wcześniej stosowałam w dołki dla przesadzanych roslin. Też z ziemią wymieszany

Myślałam, że go na wszystkie rabaty rozsypujesz ...

Jolu, na moje potrzeby mam go zbyt mało i szanować go muszę Podsypuję tym roślinom, które większe wymagania co do podłoża mają Bardzo słabą ziemię mam na swojej działce: piaszczysto-żwirowatą i do tego na górce, z której cala woda spływa. W pierwszych latach całe wiadra kamieni z niej wynosiliśmy. Drogę można by nimi wybrukować!
Justyna 22:17, 15 lis 2012

Witaj Basiu,
czytałam Twoje opisy w wątku o bylinach. Gratulację dla wiedzy i pięknych zdjeć.
Teraz spaceruję po ogrodzie, trochę mi to zajmie, bo naprodukowałaś sporo
serdecznie
barbara_kraj... 22:25, 15 lis 2012

Justyno, witaj Miło mi widzieć Cię w moim ogródku Chętnie zajrzę do Twojego
barbara_kraj... 22:40, 15 lis 2012

Moje wnuki, dwudziestomiesięczne brzdące

rok później - zabawa czy praca?
Justyna 23:00, 15 lis 2012

Basiu, jestem pod ogromnym wrażeniem kolekcji jaką zgromadziłaś. I Twojego zaangażowania z jakim podchodzisz indywidualnie do każdej piękności. Zostały mi przed zdjęcia makro irysów robione z góry, bajeczne kolory!
jotka 23:03, 15 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Moje wnuki, dwudziestomiesięczne brzdące

rok później - zabawa czy praca?

Widzę Basiu pewne podobieństwo

Pracusie Nawet taczki nie zdążyli załadować

To idę do siebie pokazać moich przy pracy Też pomagają
barbara_kraj... 23:49, 15 lis 2012

Justyna napisał(a)
Basiu, jestem pod ogromnym wrażeniem kolekcji jaką zgromadziłaś. I Twojego zaangażowania z jakim podchodzisz indywidualnie do każdej piękności. Zostały mi przed zdjęcia makro irysów robione z góry, bajeczne kolory!

Moja kolekcja ulega ciagłym zmianom. Warunki mojego ogródka nie pozwalają na uprawę np cieniolubnych i tych, które wilgoć lubią. I cierpię z tego powodu.
Niezmiernie mi miło, że podobają Ci się moje fotki
Byłam w Twoim ogrodzie ale nie zdażyłam nic wpisać. Zastanawia mnie odmiana Twojej
rutewki. Nie masz fotek z samymi pręcikami?
A tu znajdziesz o niej artykuł https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=rutewka+orlikolistna
Milka 12:19, 16 lis 2012

A moje wnuczki też maja takie taczki

fajne te twoje wnuczęta

no z tym paleniem, to jak u nas, za wilgotno i nie pali się do końca i masz rację, wczoraj dymiło jak diabli!

no tak, jeszcze pogoda, to warto na działkę, skoro i kolory można podziwiać