Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:04, 01 wrz 2012

Do góry

Karola twje limki w przyszłym roku będą zapewne takie czego ci zyczę z całego serca , bo fajną jesteś ogrodniczką .
Czym obsadzić długą słoneczną skarpe? 11:59, 01 wrz 2012

Do góry

Dajej pod skarpą zaczyna się sad,też jeszcze pustki,rosły same chwasty,część już została zlikwidowana,ale zastanawiam się co może być alternatywą dla trawnika pod drzewami owocowymi.Już teraz koszenie trawy zajmuje mi dużo czasu,a jak obsieje cały sad to już będzie katorga.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:57, 01 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

To ja trochę z innej beczki .... z innymi propozycjami gatunkowymi roślin ....
tak

Syla, te Twoje propozycje z innej beczki zawsze są ciekawe i dają do myślenia - zwłaszcza pierwsza przypadła mi do gustu Muszę tylko zapytać M. czy tak blisko tarasu da radę coś posadzić - już z lawendą był problem, bo tam jest daleko wysunięta taka betonowa podbudowa tarasu...
A i kosodrzewina i dokładnie te berberysy czekają w doniczkach na posadzenie (wykopane z innego miejsca). Telepatia jakaś cy cuś ?
Czym obsadzić długą słoneczną skarpe? 11:54, 01 wrz 2012

Do góry

Dziękuję wszystkim za szybką odpowiedz Nareszcie udało mi się wstawić zdjęcie,tylko google chrome zadziałał.Chodzi włąśnie o tą skarpe,na górze już coś tam rośnie,posadziłam pęcherznice,trawy ozdobne a skarpa jest pusta,nie chce siać tam trawy bo ciężko będzie to kosić.Na górze wysypałam już dwa worki kory,ale będę to chyba zbierać bo wygląda nieciekawie.Zastanawiam się czy nie obsadzić całej skarpy wrzosami.
Mój kawałek raju II 11:41, 01 wrz 2012

Do góry
Ania, wklejam ci zdjęcie i nazwę róży, której nie mogłaś znaleźć, a ja kupiłam u Finki, jest boska
róża Rosa Briosa Barbrio'cov

rabatowa o pokroju krzaczastym i wyprostowanych pędach. Kwiaty okrągłe średniej wielkości w kolorze łososiowym, pełne zebrane po kilka na końcach pędów. W miarę przekwitania kwiaty przebarwiają się na czerwono. Kwitnie nieustannie maj - październik. Liście jasnozielone, błyszczące, wysokość do 60 cm
Początki w Kruklandii 11:38, 01 wrz 2012

Do góry
Na razie ciort z jałowcami i danicami....MAM!!!!

Patrzcie
Lek na całe zło czyli mój ogród 11:21, 01 wrz 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)

Pozdrówka Aldonko. odezwij sie.

Bożenko, dzięki za pamięć. Spędziłam kilka dni u kuzynki koło Opola. Jej ogród ma już 25 lat i posiada niezłą kolekcję rh i azalii. Teraz są dzieci i trudno mi usiąść do komputera. Pozdrawiam

Ja tez pozdrawiam

Ja też tak czasami lubię - w ciszy , w spokoju, tylko z własnymi myślami
Wichrowe wzgórze 11:17, 01 wrz 2012

Do góry
Moniko

co do róży, cudna jest, może to ta?

zdjęcie kiepskie, ale to scan

i opis ; Rosa Briosa Barbrio'cov
róża rabatowa o pokroju krzaczastym ( wysok. do 60 cm) i wyprostowanych pędach. Kwiaty okrągłe średniej wielkości w kolorze łososiowym, pełne zebrane po kilka na końcach pędó. W miarę przekwitania kwiaty przebarwiają się na czerwono. Powtarza kwitnienie od maja do października. Liście jasnozielone, błyszczące, ale w realu takie jak u ciebie
Ogród w Jaszczowie 11:11, 01 wrz 2012

Do góry
Pomidorków mamy nie do przejedzenia, tyle mają owoców Może komuś podrzucić?

A to nasz nowy nabytek (3 szt) - tawułka...

A one ciągle kwitną

pozdrawiamy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:07, 01 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Dodaję do moich ulubionych!!! A z tą hortensją suuuuper!

Pytam się o te trawki na samym końcu, za niebieską horti.... najwyższe i takie zwiewne....... co to ??? Lux........ pierwszy sort...... ależ są super....

to bezsprzecznie ideał! dobrze, ze jesień idzie, będę kopać i przesadzać i naśladować
miłego dnia, dziś chyba wasza objazdówka
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:02, 01 wrz 2012

Do góry
bacowa napisał(a)

Karolinko ,trawka też urosła

Ewo - bacowo, ładne obrazki pokazujesz u Karoliny już kolejny raz, a masz swój wątek?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:52, 01 wrz 2012

Do góry

To ja trochę z innej beczki .... z innymi propozycjami gatunkowymi roślin ....

tak

i jeszcze tak

Ogród do kwadratu 10:47, 01 wrz 2012

Do góry
Marzenko - wielka jesteś. Powiem szczerze, że już się trochę przyłamałam. Jakoś mało informacji znajduję na temat ukorzenienia. Mur wysoki wchodzi w ziemię na ok. 1 m. a niska rabatka na ok 0,5. Rabata jest bez dna, tzn, zwykła ziemie jest na całej głębokości. Marzy mi się takie cuś:

Nie wiem tylko czy dam radę tak uformować - czytaj przycinać - czy do tego potrzeba jakichś drutów i linek użyć.

Chciałabym taki efekt uzyskać - mniej więcej - to taki rysunek odręczny. I może nie aż tak w kant strzyżenie, ale podobnie. a może robić jednak taką szczelinę pomiędzi drzewami by każde było odrębne?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:40, 01 wrz 2012

Do góry
Haha, Ewo - niesamowite!! Fajnie to wygląda!
Marzenka mi podpowiedziała, że przed moim szpalerem z róż też mogę posadzić trawę - a ponieważ mozga mi rośnie jak głupia, to pewnie na nią padnie I nie wymarza jak inne trawy!
O, tutaj:

Kominek osłaniają teraz 3 cisy...

pozdrawiam!!
Blaski i cienie nowego życia 10:38, 01 wrz 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Zobaczcie moje dzisiejsze połowy-ale będzie rozmnażanie!!!jak ukorzeniasz czmieline?

Kolorowe rabaty 10:30, 01 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Samo się ...więc zostawiłam i tak kwitnie ...

piękne!! i kwiaty i foto!

co do ubrania, to tylko takie sugestie na twoje zapytanie i ani tobie ani Tereni się nie oberwie!!
każdy ubiera się tak, jak czuje się najlepiej ale inna sprawa, że czasami z boku ktoś może doradzić, ja z takich rad skorzystałam i mimo, że swoje lata mam, korzystam z takich ubrań, w których dobrze wyglądam, maskują to i owo, a jednocześnie są w miarę na topie; wiem, nie wszystkim się to podoba, ale najważniejsze jest moje samopoczucie
a kowbojki uwielbiam, to but nr 1 w mojej szafie

i jeszcze muszę napisać, że róże i bukiety wspaniałe i baw się po prostu cudownie najważniejsze w życiu, to być sobą
Wichrowe wzgórze 10:30, 01 wrz 2012

Do góry
Dasia napisał(a)

Dobrze jednak wrócić do domu, bo w ogrodzie natychmiast pojawiły się nowe chwasty. Blisko tydzień spędziłam na pieleniu. Trawa też urosła, ale na szczęście po deszczach ładnie się zazieleniła.

Ale klimat w ogrodzie, ehh. Ślicznie.
PS. Ja tu często zaglądam, ale nie będę wzdychać głośno za każdym razem

Pięknie! Zupełnie jak w angielskim ogrodzie
Kiedy moja rabata będzie taka dojrzała.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:30, 01 wrz 2012

Do góry

Karolinko ,trawka też urosła
ogrodoweimpresjejolki 10:29, 01 wrz 2012

Do góry
To już wrzesień U mnie ładnie się zaczął Pogoda typowo działkowa, świeci słoneczko, bez upału...

W planie praca przerywana kawką i kiełbaska pieczona na grillu. M.chętny do pomocy, to powinno sprawnie iść. A jak się wyrobimy z pracą dziś, to jutro rodzinno-przyjacielskie spotkanie wśród kwitnących kwiatów

Niech Wam wszystko dzisiaj sprzyja
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 09:57, 01 wrz 2012

Do góry
Hej! Słoneczko masz? Czy deszczyk kropi?Miłego odpoczynku......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies