Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

beta 09:20, 12 lis 2012

pięknie u Ciebie Betysiu

ta niebieska ławeczka i panienka na jej tle-miodzio

pozdrawiam poniedziałkowo
MilenaP 10:15, 12 lis 2012

i ja obejrzałam i jestem zachwycona widokami ściskam serdecznie
Mala_Mi 17:50, 12 lis 2012

Do jutra
betysia 07:27, 13 lis 2012

Kochani...alez duzo radosci i pieknych doznan,wspomnien doswiadczylam dzis rano odwiedzajac wasze watki...dziekuje Wam wszystkim za to co moze dla was nawet zwyczajne...dla mnie zawsze piekne i wazne...

Dziekuje za wasze odwiedzinki, za tyle cieplych slow...

Ciesze sie,ze moja mala czarnulka Wam sie spodobala, to cudniasty kociak, daje nam tyle radosci!!!!!
to jak zywa przytulanka, jak przyklejona, wciaz na kolanach...lub na drzewie, na najwyzszej galazi...
uwielbiam tego czarnego lobuza i te szmaragdowe oczeta...

W weekend bylo pieknie, slonecznie...nawet obiad jedlismy w ogrodzie...my w altance a koty buszowaly wokol...uwielbiam takie beztroskie chwile, w tle muzyka, cieply wiaterek, slonko muska twarz i najblizsi...
nawet gdy chlopaki kolejny raz zmasakrowali pilka moj nowo posadzony hortensjowy szpaler ...przyjelam to z godnascia...tz z umiarkowana godnoscia!
...ranki juz chlodne, dzisia tylko 5C, po poludniu na pewno bedzie cieplej... ale gdy swieci slonko jest i energia i dobry humor...czego wam zycze z calego serduszka!!!!!!

p.s
policzylam moje rozane krzaczki i jest.....25 szt...juz sie nie moge doczekac lata gdy pierwszy raz zakwitna...czuje,ze cos tworze, cos na nowo nabiera zycia, ze wraca to co kiedys tu krolowalo przez dlugi czas...marze aby na nowo powrocil tu zapach roz...ogrod po woli odzywa...a ja razem z nim...

ale sie rozpisalam...sciskam !
hanka_andrus 07:34, 13 lis 2012

Żyj,Betysiu! Ciesz się każdą chwilą,bo ulotne one są,Teraz gromadzimy zapasy optymizmu i dobrej energi ne tylko na kilka zimowych miesięcy,ale i częściowo na całe życie.
Będziesz potem wspominała te cudowne popołudnia z rodziną,śmiechy i radość wypływającą z wzajemnego obcowania w naturze.To cenne,i trzeba zachowywać w pamięci...

Miłego dnia!
Urszulla 10:51, 13 lis 2012

Witaj, Betysiu
Ale dużo radości w Tobie........więc cieszę się razem z Tobą różami które będą kwitły.
Kociaka wypożyczyłabym od Ciebie na 1 noc bo u mnie znów mysz grasuje i znów w tym samym pokoju w nocy zastawiłam 2 pułapki z boczusiem......ale narazie nic.
A muszę z Tobą się podzielić bo od 3 dni czytam książkę Petera MAYLE "Lekcje francuskiego"wyd. Pruszyński i S-ka.... o wspaniałym francuskim jedzeniu: żabich udkach.... drobiowych świętach z Vittel......... teraz na topie francuskie sery.......książka napisana z lekkim poczuciem humoru przez Anglika mieszkającego we Francji. Przyjemna lektura. Wiesz jeśli miałabym gdzieś mieszkać poza krajem......to Francja ze swoim ciepłym klimatem zimą jest najodpowiedniejsza.
abiko 15:23, 13 lis 2012

Bea, piękny masz widok z okna i..ogrodowiskowy... no bo jak nazwać niebieską ławkę,z kulkami bukszpanowymi i cudną panną..

Temp. też niczego sobie..ale takie są uroki Francji, jak pamiętam swój pobyt dawno temu to przyjechałam w kożuszku a na rabatach były bratki To musiał być widok..
pozdrawiam Cię serdecznie
Syla 16:54, 13 lis 2012

pięknie !!!!
Urszulla 07:36, 14 lis 2012

Witaj Betysiu dzisiaj wcześnie jak nigdy, z poranną jajecznicą. Pozdrawiam Cię na tej słonecznej i ciepłej ziemi....miłego dzionka Ci życzę. U nas był w nocy mały przymrozek. Ach jakbym się przeniosła do Ciebie
zbigniew_gazda 07:44, 14 lis 2012

Betysiu pozdrowienia z Podkarpacia i miłego dnia.