Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 20:35, 11 lis 2012

mira napisał(a)
Flaga dziś powinna łopotać - pozdrawiam

zawsze gdzie jadę zwracam uwagę na flagę - są fajnymi symbolami -

Właśnie o tym pisałyśmy z Ewalm, serdecznie pozdrawiam
eliza3 20:38, 11 lis 2012

halina_zawitkowska napisał(a)
Dzieki Elizko tą ostóżkę uwieczniłam na wczasach na Podlasiu będę szukać jak znajdę dam Ci znać albo kupię i Tobie nasiona.Fajne te sikorki-ja je nazywm kłótnice bo u mnie więcej jak jedna nie może być w karmniku bo biją się i walczą.Pozdrawiam.Jak uchwycę zza firanki to zrobię zdjęcia.Pozdróweczka !!!

Czekam na twoje zdjęcia zdjęcia sikorek, ja też uwielbiam na nie patrzeć... kłótnice - świetna nazwa i naprawdę trafna, bo kłócą się ciągle
betysia 06:29, 13 lis 2012

eliza3 napisał(a)

Wczoraj M powiesił karmnik dla ptaszków. Karmnik wisi wysoko na lince, bo kiedy był na paliku to koty atakowały i ptaszki wystraszone przestały przychodzić.
Teraz ptaki są bezpieczne, a ja mam cudowny widok z dwóch okien. Zdjęcia słabiutkie, bo aparat słabo zbliża, ale udokumentowane... zachęciła mnie Bogdzia.
Na obserwacje ptaków i tak będę chodziła do niej, bo jest niezrównana, a u mnie tylko taki ptaszkowy epizod.
To fakt, że sikorek trzeba szukać, ale zapewniam was, że są trzeba mieć tylko dobry wzrok

Świetny pomysł z podwieszeniem karmnika na lince , łatwo opuścic i dosypac ziarna a koty mają niewykonalne zadanie jak by chciały zapolowac, a zdjęcia bardzo mi sie podobają, jak na pierwszy raz są super. No i udało się zrobic nawet jedno zdjecie bardzo ciekawe które już wszyscy komentują . Pierwszy raz i juz sukces, gratulacje.

Bożenko, dużą przyjemność mi sprawiłaś swoimi słowami. Pomysł powieszenia karmnika należy do M, chciałam mieć ptaszki na oku
Zdjęcia takie sobie, ale pochwała z Twoich ust mobilizuje do próbowania dalej

Witaj Elu....bonjour!!!!!

dziekuje za odwiedzinki i sciskam bardzoooo cieplutko!!!!
karmniczek cudowniasty...i jaki swietny pomysl, brawo!!!!!
u nas na drzewie nie zdaje egzaminu ale Ty juz wiesz dlaczego...dla naszego malego czarnucha wysokosc nie gra roli...wiec karmniczek jest na wysokiejjjjjj nozce... ale na drzewie tez jeszcze cos wymysle....
pochwalic prosze malzonka za pomysl i wykonanie, dobra robota!!!!

pozdrawiam was bardzo cieplutko i cudownego dnia zycze!!!!!!!
eliza3 16:55, 13 lis 2012

Dziękuję Betysiu za słowa uznania dla M. Karmnik wisi na tarasie, bo gdyby wisiał na drzewie to koty z sąsiedztwa na pewno nie dały by ptaszkom spokoju. Na drzewie będę wieszać słoninkę, może ptaszki będą bardziej czujne i w porę uciekną. Pozdrawiam cieplutko :
kasik778 18:14, 13 lis 2012

eliza3 napisał(a)
Wczoraj M powiesił karmnik dla ptaszków. Karmnik wisi wysoko na lince, bo kiedy był na paliku to koty atakowały i ptaszki wystraszone przestały przychodzić.
Teraz ptaki są bezpieczne, a ja mam cudowny widok z dwóch okien. Zdjęcia słabiutkie, bo aparat słabo zbliża, ale udokumentowane... zachęciła mnie Bogdzia.
Na obserwacje ptaków i tak będę chodziła do niej, bo jest niezrównana, a u mnie tylko taki ptaszkowy epizod.
To fakt, że sikorek trzeba szukać, ale zapewniam was, że są trzeba mieć tylko dobry wzrok

Elizo bardzo fajny wam pomysł wyszedł z tym powieszeniem karmnika, mój od roku prosi się o stopę, czyli jakiś postument i nie może się doczekać muszę się zmobilizować
majkel0326 18:19, 13 lis 2012

Elu,świetny pomysł z tym karmnikiem,koty nie mają szans
Urszulla 18:34, 13 lis 2012

Pomysł z karmnikiem super.
Ale czy Wy nie za wcześnie ptaki dokarmiacie? .......w zeszłym roku pisałam z moim S. zadanie o dokarmianiu zwierząt......i byliśmy na stronie jakiegoś towarzystwa gdzie pisało że ptaki dokarmia się tylko przy dużych mrozach i śniegach, gdy nie mogą same zdobyć pożywienia.
Dokarmiane bez potrzeby się rozleniwiają.........ale wiem że to fajnie jak ptaszki przylatują i robią małe zamieszanie przy karmniku. Ciąży teraz na Was duża odpowiedzialność za karmienie tych rozleniwionych stworzeń
eliza3 18:51, 13 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Pomysł z karmnikiem super.
Ale czy Wy nie za wcześnie ptaki dokarmiacie? .......w zeszłym roku pisałam z moim S. zadanie o dokarmianiu zwierząt......i byliśmy na stronie jakiegoś towarzystwa gdzie pisało że ptaki dokarmia się tylko przy dużych mrozach i śniegach, gdy nie mogą same zdobyć pożywienia.
Dokarmiane bez potrzeby się rozleniwiają.........ale wiem że to fajnie jak ptaszki przylatują i robią małe zamieszanie przy karmniku. Ciąży teraz na Was duża odpowiedzialność za karmienie tych rozleniwionych stworzeń

Ja też zastanawiałam się, czy nie za wcześnie, ale gdy w ubiegłym roku powiesiłam karmnik jak spadł śnieg to ptaszki i tak nie przychodziły, bo nie wiedziały gdzie szukać.
Postanowiłam więc w tym roku dokarmiać wcześniej, aby ptaki się przyzwyczaiły. Wiem, że to będzie stały obowiązek, ale niech tak będzie, a na wiosnę powieszę budki lęgowe dla sikorek, tylko muszę poszukać jak mają wyglądać i M na pewno zrobi. Oboje mamy dużo przyjemności z patrzenia na nie
eliza3 18:56, 13 lis 2012

Kasiu, Maju cieszę się, że pomysł Wam przypadł do gustu. Czas się przygotowywać do dokarmiania ptaków, żeby zdążyć przed mrozami. Jak śnieg spadnie ptaki będą nas potrzebować, a wiosną odwdzięczą się pięknym śpiewem
Mala_Mi 19:17, 13 lis 2012

Pomysł super.. a z dokarmianiem..są zadania podzielone....