Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:38, 30 sty 2016

Do góry
Beatko --- czerwone i białe to łubiny , czerwony folsik hosta biała i 4 lilie pełne:

Zakupy robione Auchen u nas .
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:43, 30 sty 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Wczoraj

Halinko gdzie takie cuda pokupiłaś???? białe łubiny piękne a i lilie hmmm
Do raju daleko - u Ewy 19:36, 30 sty 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
A mnie ciekawi, gdzie Ty to wszystko upchniesz... Ogród z gumy?

Beatko, dziewczyny piszą, ze lilie da się wszędzie wcisnąć A ja im uwierzyłam
Moja działka na Dębowym Lesie 18:34, 30 sty 2016

Do góry
Aniu lilie bajeczne ja też uwielbiam Dużo jeszcze nie mam ,ale już mam plan przy warzywniku zrobić rabatę liliowcowo- liliową
Do raju daleko - u Ewy 18:02, 30 sty 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Widzę, że lilie coraz więcej zwolenników znajdują Mnie na razie jakoś nie pociągają. Zobaczymy, jak to będzie za parę lat, jak ich sobie więcej pooglądam

Zobaczyłam śliczne zdjęcie hortensji z lilią u Ani i to mnie zainspirowało do zakupów. Mam sporo hortensji i szukam dla nich towarzystwa Stąd te zakupy
Moja działka na Dębowym Lesie 17:56, 30 sty 2016

Do góry
Fajnie wygląda Fiona z swoim adoratorem też mam lilie, uwielbiam jak pachną ale nie wolno ich trzymać w sypialni ze względu na intensywny zapach kupiłam Halcycon w zeszłym roku, też jestem jej ciekawa
Do raju daleko - u Ewy 17:52, 30 sty 2016

Do góry
Widzę, że lilie coraz więcej zwolenników znajdują Mnie na razie jakoś nie pociągają. Zobaczymy, jak to będzie za parę lat, jak ich sobie więcej pooglądam
Ogród Mirelli 17:14, 30 sty 2016

Do góry
U mnie nawet lilie wyszły :/ martwię się żeby później nie przymroziło i się nie zmarnowały.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:13, 30 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Właśnie jakoś mi się z liliami nigdy nie kojarzysz...

Ślimaki mi wszystkie lilie zżarły w pąku wiosną 2015 , w jedną noc...
Moja działka na Dębowym Lesie 13:41, 30 sty 2016

Do góry
Aniu ją też mam lilie powtykane gdzie się da Uwielbiam je podobnie jak tulipany U mnie jest tylko jeden problem, już nie mam gdzie sadzić bo co ruszę łopatką to albo lilia albo tulipan. Podobnie jak ją sadzisz też wszystkie kolory No i mam dwa takie porcelanowe piesy jak kolegą Fiony
Moja działka na Dębowym Lesie 09:21, 30 sty 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu,kupiłam lilie i mam zamiar posadzić w doniczkach ,ale gdzieś u Ciebie chyba wyczytałam że nie jest to za dobrze .w zaszłym roki zzarły mi cebule nornice a były takie piękne ???????I drugoe pytanie czy masz jakieś niskie hosty do cienia ????

rozark napisał(a)
miłego dnia

W donicach nie sadziłam lili, i chyba nie będę.
Lilie pięknie i lepiej rosną w gruncie .I tu też lepiej zimują .
Host do cienia,,Całe mnóstwo.
Praktycznie każda można tam właśnie posadzić .
Np:
Cherry Berry,June,White Feather, Fire and Ice, White Christmas,Golden tiara, Grand tiara,Stilleto,Halcyon jest średnia, nie duża mocno,Laceside Cupcake,Morning Light( chociaż u mnie marnie rośnie, dlatego ja przesadziłam i zobaczymy co to dało) Raibow's End, Rainforest Sunrise, Ice Follies .
Jeszcze sporo można byłoby ich wypisać.
Ale te mam i są suuper
Również życzę dobrego dnia dziewczyny i całego dalszego weekendu
Moja działka na Dębowym Lesie 09:07, 30 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Lilie cudne Czy jak tak wszystkie zakwitną unosi się ich zapach w powietrzu?

Kamilko, nie wszystkie pachną.
Drzewiaste, orientalne owszem.
nie wszystkie kwitną w tym samym czasie.
I to jest fajne, mając ich więcej i rożne odmiany. Można cieszyć oczy ich kwitnieniami długo.
A zapach faktycznie unosi się na 1, 5 metra .Mam kilka obok tarasu,To wtedy jest miodzio
Moja działka na Dębowym Lesie 09:04, 30 sty 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Aniu, obejrzałam hosty i lilie i wogóle cały ogród, jestem zachwycona na pewno powiększę kolekcję host, mam tylko 23 odmiany, oczywiście lilie już mam na liście zakupowej,bo mam tylko kilka u siebie w tym dwie białe drzewiaste, które są u mnie pierwszy rok,pięknie kwitły,ale jedną niestety złamał mi wiatr
PS. ładnego koteczka wypatrzyłam w Twoim ogrodzie a ja kociara jestem

Jest mi bardzo miło czytając takie sympatyczne słowa, i pochwalki.
Każdy tworzy taki ogród i sadzi takie roślinki, które najbardziej lubi, które sprawiają mu radość
Hosty warto mieść w ogrodzie.
co roku sa piękniejsze, okazalsze.
Trudno ich w ogrodzie nie zauważyć
Ale z tych złamanych lilii cebule zostały, rosły.
oj szkoda,ąle czasami rożne niespodzianki w ogrodach też mamy
W tym roku ci wynagrodzą swoimi kwitnieniami.A jak za duże porosną, to je podwiąż do czegoś,
Ja do jakiś patyczków, takich do ich połowy łodygi to niektórym robię .
O i moja Fiona ci sie spodobała.
To fajnie.
Ja tez lubię koty
To dla ciebie moja księżniczka , jak się przygląda w lusterku.Jak prawdziwa kobietka,ciekawe co ona tam myśli
-Lustereczko, powiedz, przecie,,kto jest najpiękniejszy na świecie?Fiona ???

ciekawe kto kogo pilnuje.Ale towarzystwo sobie znalazła
Moja działka na Dębowym Lesie 08:54, 30 sty 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

O, to połączenie bardzo mi się podoba Chyba dosadzę lilie do hortensji

Lilie praktycznie można dosadzić do wszystkiego.
A jak przekwitną, przyciąć nisko.I puste łodygi nie psują ładego widoku
olga80 napisał(a)
liliami czarujesz tak,że i ja powiększę swoją kolekcję

Oj, Warto, warto
Moja działka na Dębowym Lesie 08:50, 30 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne masz Aniu lilie i jak dużo gatunków. U mnie orientalne natychmiast by wymarzły wiec ich nie kupuję.

Ja kiedyś więcej kupowałam i sadziłam orientalnych.
Ale też mi część wymarzła.
Teraz to tylko czasami jakaś sobie kupię.
Ale kilka mam i od 3 lat zimują dobrze nawet
A u mnie zima- czytaj czasami fala mrozów bywa tez duża.
Jak to na wschodzie , może nie tak jak na północnym wschodzie ale też czasami przyrozi fest!!!
Moja działka na Dębowym Lesie 08:46, 30 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
piękna

AnnaCh napisał(a)
Aniu, Ty takie śliczności pokazujesz, że oczu oderwać nie można

Bo lilie takie są, piękne, dostojne.
A najważniejsze,że wszędzie można je dodać, zmieścić
Do raju daleko - u Ewy 19:52, 29 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam zobaczyć jakie lilie zamówiłaś, a tu nic...Dawaj nazwy!!! Pamiętaj dołek wykop 3x głębszy niż ma cebula, do dołka na dno trochę piachu, żeby drenaż miały i trochę granulowanego obornika. Na to warstwa Twojej ziemi, pomieszaj, cebulę wsadź, zakop i po 6 tygodniach...cudnym kwiatem się cieszyć będziesz

Awatarek masz śliczny

Rododendronowy ogród II. 19:18, 29 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A ja myślę...kupować-nie kupować...nie mam gdzie posadzić Plan oszczędnościowy też musi być... oj ciężki los ogrodnika .... takiego co lubi kupować Dlatego mnie Gardenia też nie pociąga.
I tak codziennie tam zaglądam i się bije z myślami .. kupić po jednej nie ma sensu...
U mnie śniegu już nie ma zupełnie.. wiosna to a nie zima.

Ja tez nie mam gdzie sadzic ale lilie juz zamówiłam , głównie martagony. Chyba jeszcze róze zamówie jakies niskie takie na brzeg rabaty i powojniki i na tym koniec , no chyba ze jakąs cudna piwonie.U mnie też śniegu nie ma.Ziemia zmarznieta jak skała.Macham Aniu.
Do raju daleko - u Ewy 18:58, 29 sty 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kasiu, dziękuję Ci bardzo za te wszystkie informacje Kupowałam lilie tak, żeby sadzić po 3 obok siebie jednego rodzaju, żeby utworzyć takie większe krzaczki. Jaką odległość byś proponowała?
Moje zamówienie:
Lilia Spring Pink - 6 cebul
Lilia Lollypop - 9 cebul
Lilia Lavon - 9 cebul

Proponują je sadzić między marcem a majem, a Ty uważasz, że jaki termin najlepszy?

Wszystkie piękne!!! Jak w kupie chcesz, po trzy, to bym wykopała większy dołek, te 3 cebule co 10 cm w jednym i dalej

Ja wiosną w kwietniu, w drugiej połowie sadzę, jeżeli Twoje przyjdą wcześniej, to naderwij im woreczki, zawiń w zwykłą gazetę razem z tym woreczkiem z torfem, potem do tekturowego pudełka i do...lodówki. Ja już różnie próbowałam z takimi za wcześnie przyleciałymi cebulami, sadziłam nawet do donic, ale wtedy się bardzo wyciągną, są rachityczne i psinco z tego wyjdzie w pierwszym roku.Dwa lata temu, jak wiosenne święta w zimie się znalazły, w lodówce przetrzymałam 60 cebul...w połowie marca przyszły...a zima miała nawrót wtedy i nie dało się w kwietniu wyjść na ogród do sadzenia...Dopiero na początku maja sadziłam. Kwitły pięknie wszystkie
Ogród z łezką II 18:42, 29 sty 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu dzięki serdeczne. U mnie w tej chwili też piękne słoneczko. Jutro moje chłopaki mają bale więc pogoda się przyda bo jak pada to jest kiepsko. Andrzej ma studniówkę a Jasiek bal gimnazjalny i oczywiście znając moje szczęście to mają w jednym czasie. Młody wprawdzie zapowiedział żebym się do niego nie wybierała to sprawę oglądania poloneza mam wyjaśnioną- będę na studniówce. I jako rodzic udzielający się i organizujący studniówkę troszkę sobie na niej posiedzę.

Przecież musisz mieć więcej niż 3 lilie!!!

Och, to jutro masz imprezowy dzień!!!
Ja raczej na spokojnie, leniwie...po harówie w pracy, a przed ciągiem dalszym, muszę odsapnąć trochę...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies