Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

kasiek 18:40, 02 lut 2016

O jakie piękne zestawienia poczyniłeś Drzewiaste masz niesamowite, takie dorodne że hej! Mam nadzieje że moja jedyna tez taka urosnie A rodki tez niczego sobie, ja też mam zamiar ich dokupić w tym roku
Bogdzia 19:45, 02 lut 2016

Mariusz napisał(a)

Bogdziu , inspiracje ogrodowe między innymi czerpię od Ciebie, w prawdzie mam tylko kilkanaście różaneczników, ale oko cieszą, nawet w tak młodym wieku. Niestety u nas na zasadowych glebach czasem marnieją pomimo odpowiednich zabiegów. Ale taka drobna namiastka rododendronowego jest .

Piekne są i mam nadzieje że takie pozostaną i bedą tylko coraz wyższe. Za to piwonie masz najwieksze na świecie. Kilka dni siedziałam na internecie i przegladałam ogrody piwoniowe, filmy i inne informacje o nich, piękniejszych a szczególnie większych nie widziałam.
ewa_k 10:03, 03 lut 2016

Ten ogród udawadnia, że nawet jak rośliny nie kwitną to może być ciekawy i intrygujący.
Umiejętność takich kompozycji do pozazdroszczenia! I konsekwencja w realizacji.
Mala_Mi 08:57, 08 lut 2016

A ja sobie z okazji urodzin już kupiłam 2 piwonie ITOH, ale na necie, łapki zaswędziały Dlatego mam zakaz oglądania internetu..bo jestem nienormalna.

Tym sposobem mus już wiosna brać się za nową rabatę Muszę Twoje piwonie wyeksponować Kiedyś też urosną duże Masz najładniejsze drzewiaste na forum
Mariusz 21:55, 08 lut 2016

Nie sądziłem, że piwonie mają aż tylu adoratorów, uprawiają taaakie cuda…
Ciekawy jestem Twojej rabaty piwoniowej. Wiosną również z nimi wchodzę na nowe miejsce, potrzeba doszkalania się jest wielka.
Przeglądałem oferty piwonii, kuszące, bardziej niż jabłko w raju.

Piotr_ 23:08, 12 lut 2016

A ty jak zawsze szalejesz lilie cudne i urzekające
mira 23:23, 12 lut 2016

Mariusz napisał(a)
Nie sądziłem, że piwonie mają aż tylu adoratorów, uprawiają taaakie cuda…
Ciekawy jestem Twojej rabaty piwoniowej. Wiosną również z nimi wchodzę na nowe miejsce, potrzeba doszkalania się jest wielka.
Przeglądałem oferty piwonii, kuszące, bardziej niż jabłko w raju.

Mariusz czy to oznacza że będziesz przesadzał piwonie wiosną ? i będą kwitnąć, no chyba że masz małe może - pytam bo może bym przesadziła

łanowość to jest to ale trzeba mieć też areał na łanowość

no i lilie w trawach - tak to super inspiracja
pozdrawiam
Mariusz 11:27, 13 lut 2016

Tak, z konieczności będę przesadzał wiosną. Część kęp zostaje do sierpnia, do właściwego terminu, natomiast reszta bez rozdzielania, w całości, wędruje na nowe rabaty. Zakwitną, ale mogą być marniejsze. Żałuję, że nie zrobiłem tej akcji jesienią. Jedna, którą przesadziłem na próbę wypuściła piękne kły.

Jeszcze niedawno było tak jak na zdjęciach - koniec października - a już w ogrodach kwitną ranniki, kwiaty wiosenne kły pokazują.

Alicja169 13:44, 21 lut 2016

Mariusz, czy piwonia drzewiasta ma te same wymagania co bylinowa?
Czy sadzenie drzewiastej teraz na wiosnę da oczekiwany skutek?
Pytam, bo zauważyłam, że producent u którego wybrałam sobie egzemplarz będzie wystawiał się na Gardenii, na którą się wybieram.
Pomyślałam, że może będzie można u niego kupić, jeśli Twoja opinia będzie pozytywna co do czasu sadzenia.
A w ogóle co myślisz o moim typie Amakudo?
sylwia_slomc... 15:20, 21 lut 2016

cudne widoki jesienne, ale doczekać się nie mogę wiosennych u Ciebie