Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 09:08, 18 lut 2016

Mysza napisał(a)
Trzymam kciuki za hortki

Małgoś dzięki Sama jestem zaskoczona. Po prostu je wsadziłam do wody i tyle. Ania z "Malutkiego pod lasem" napomknęła żeby wrzucić do wody ciut węgla drzewnego, żeby się nie psuła. Ale... hahahahaaa zapasy grillowe się skończyły u wszystkich w rodzinie, więc woda bez węgielka. Dwa razy zmieniałam

Przemek

Witam się po przerwie
Pięknie Ci wzeszły żeniszki Kiedyś je siałem ale mi tak nie chciały kiełkować Masz tą rękę
Hortensje idą jak burza Jeszcze tylko korzonki i do ziemi
Odliczam dni do Gardenii Już niedługo się widzimy Rub się na bóstwo

Żeniszek to prezent od Dziecka Stwierdził, że mu się podoba obrazek na opakowaniu i "kupi" mamie Wzeszły naj naj najszybciej.
Z hortensjami - jestem w szoku. Wszyscy w domu patrzyli na mnie jak na ufoludka "po co ci tyle hortensji". Hmm w sumie nie wiem hahahahahaaa w razie czego będę się dzielić
Gardenia - już też nie mogę się doczekać bardziej spotkania niż wystawy. Salmą Hayek przez tydzień się nie stanę, ale znajomi twierdzą, że jestem sympatyczna (i skromna hahahahahaaa )

Terenia

hi hi taki zarobek ciekawy, dobrze płatny a i kalorii ile się traci no same +++

Hahahahaaa no same ++++, tylko nie wiem jak eM zareaguje na taką profesję swojej żony

Mirabelka"

1. Asiu to samo zauważyłam na nasionach werbeny. Może faktycznie za dużo wody?
Jak sobie z tym radzisz?

2. To już byś nie mogła mieć takich jak ja mam tych karminowych. Te dopiero pachną, dwa hiacynty u góry, a zapach w całym domu

3. Asia, ale hortki to cudnie wypuszczają, duże szanse, że się przyjmą, fajnie
Dwóch źdźbeł lawendy zazdroszczę Szkoda, że nie zakwitnie w tym roku
Moja jeszcze w lodówce siedzi.

Nasiona - odkryłam wielodoniczki, bo wcześniej zrobiłam im mini szklarenkę z dużego pojemnika z Ikei. Przeniosłam je do pokoju (super to wygląda ), bo w nim po prostu jest cieplej niż w pomieszczeniu, w którym stały przez tydzień. Ciut ograniczę podlewanie - będę lekko zraszać. Zobaczymy co dalej, ale chyba nie jest źle, bo wychodzą kolejne JUPI :kupna werbena, ryż ozdobny, no i lawenda oraz darowane rozplenice - choć te ciut wolniej. Może coś w genach po Tacie przejęłam
Aaaa kupnej lawendy i werbeny nie stratyfikowałam - nie posłuchałam Przemka - rosną. Werbena darowana chłodzi się na balkonie od 23 stycznia.

Hiacynty - bardzo ładne kwiaty, ale zapach mnie powala na łopatki. Lilie tak samo. Lawenda w domu, to też nie dokońca moja bajka. W ogrodzie mi to nie przeszkadza, bo zapach po prostu "idzie" w siną dal

Hortensje - trzymam za nie kciuki, ale tylko troche, żeby nie pomyślały sobie, że mi na nich zależy

Dominika

jak jest meszek to na pewno jest za mokro, musisz dać w bardziej słoneczne miejsce, żeby troche przeschło i mniej podlewać
a hortki super

Przeniosłam do cieplejszego pomieszczenia, jest też większe okno. Przeszłam na tryb zraszania
Hortensje - "nie dziękuję"
AnnaCh 09:11, 18 lut 2016

A nie masz gdzieś pod ręką kominka. Można z kominka wziąć kawałek węgielka i też wrzucić
AsiaK_Z 09:56, 18 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
A nie masz gdzieś pod ręką kominka. Można z kominka wziąć kawałek węgielka i też wrzucić

No niestety ale może coś mi się uda jeszcze "skołować"
MirellaB 16:00, 18 lut 2016

Czyli też muszę ograniczyć podlewanie
AsiaK_Z 16:17, 18 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Czyli też muszę ograniczyć podlewanie

iwka 13:30, 19 lut 2016

Asia Ty to normalnie tancerka jesteś Układ gotowy na Gardenię?

Hortensje zawsze wypuszczają liście, gorzej z korzonkami trzymam kciuki aby wypuściły
AsiaK_Z 13:33, 19 lut 2016

Werbena mi startuje "na dobre" - ta kupna, nie stratyfikowana. Pozostałe nasiona mniej lub bardziej nieśmiało startują Ufff
MirellaB 13:34, 19 lut 2016

Oooooo no to super

Fotkę pokaż
AsiaK_Z 13:36, 19 lut 2016

iwka napisał(a)
Asia Ty to normalnie tancerka jesteś Układ gotowy na Gardenię?

Hortensje zawsze wypuszczają liście, gorzej z korzonkami trzymam kciuki aby wypuściły

Hahahahahaaa, właśnie natura zadbała, żebym nie musiała się kompromitować publicznie
Z korzonkami hortensji ciekawa sprawa. Tam gdzie łodyga nazwijmy "w opakowaniu" korzeni nie widać, a tam gdzie przy cięciu mi się troszkę oberwało to powoli wychodzą
AsiaK_Z 13:47, 19 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Oooooo no to super

Fotkę pokaż

Wyłączył mi się komputer - tego jeszcze nie było

Jak wrócę do domu to wrzucę ciut lepszą na pierwszym planie lawenda, zaraz za nią werbena, trochę słabo widoczna ale jest...