Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 08:48, 14 lut 2016

frezja napisał(a)
Witam się u Ciebie imienniczko.
Przeleciałam cały Twój wątek...ufff...dużo tego; a tak wogóle to cieszę się, że znalazłam Ciebie u Kasi )zaczęło się od lamp a skończyło na poradach dotyczących róży u mnie )
piękne fotki u Ciebie (przy okazji nauczyłam się wstawiać podpis na foto) nawet nie próbuję cytować, dużo takich łapiących za serce będę stałym gościem Twojego różanego zakątka )
pozdrowienia zostawiam

Ewuniu, ciesze sie, ze do mnie zawitalas. To bardzo mile co piszesz. Zapraszam jak najczesciej. Ty u mnie tez juz jestes w obserwowanych
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:49, 14 lut 2016

Sylvana napisał(a)
A mogę te skórki wrzucić pod jaśminowiec? ....co roku go zjadają mszyce

Zdaje sie, ze temu nic nie pomoze No naprawde, co widze jasminowce gdzies, to zawsze oblepione mszyca. Rosna mimo to
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 08:52, 14 lut 2016

frezja napisał(a)

że podkopujesz pod krzaczek i to jest dla niej dobre papu.Banany zawierają potas.Pokrojone mieszasz z ziemią.

I jeszcze to znalazłam: http://ekotuba.pl/drugie-zycie-skorki-od-banana/

I ja skorzystałam z rad. Dzięki Frezyjko
kamila66 09:37, 14 lut 2016

Z linka i ja skorzystałam dziękuję
Banany pod maliny stosuję dla ich składników mineralnych o mszycy nie słyszałam. Wiem, że wiosną dobrze zadołować całe banany czasami bywa, że jakiś ciemnieje i się już nie nadaje do jedzenia wtedy taki w całości ląduje w ziemi
Flower1 10:23, 14 lut 2016

Ja dodaje skorki od bananow do wszystkich kwitnacych kwiatow ,juz zaczynam powoli zbierac a skorubki od jaj pod bez i lilie..no i piwonie tez lubia.
frezja 11:13, 14 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Z linka i ja skorzystałam dziękuję
Banany pod maliny stosuję dla ich składników mineralnych o mszycy nie słyszałam.

Bo to jest tak, jak roślina ma zapewnione składniki potrzebne dla rozwoju to rozwija się zdrowo,uruchamia mechanizmy obronne a jak czegoś jej brakuje to słabowita i wtedy atakują ją mszyce, choroby.Tak myślę
frezja 11:13, 14 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)

I ja skorzystałam z rad. Dzięki Frezyjko

) proszę bardzo
Jana 16:22, 14 lut 2016

a pod które jeszcze roślinki dawać skorupki oprócz bzu, lili i piwonii...?
Anda 16:33, 14 lut 2016

Jana, pod róże oczywiście

Kasya 17:01, 14 lut 2016

Anda napisał(a)

Banany pod maliny? Musze wyprobowac

albo odwrotnie

ale brzmi dobrze