Najbardziej chyba Roseum Elegans, Ann Lindsay (niższy)Haaga , Bolesław Chrobry,Catawbiense Grandiflorum,Duke of York, Fantastica,Hachmans Charmant, Kazimierz Odnowiciel,Lausitz,to chyba te najlepsze.
Ja ostatnio wpadłam na pomysł by sadzic w doniczkach. mam z tego dwie korzysci , wiem gdzie rosną i druga bedę doniczki co kilka lat przenosic żeby sie wysiewały w różnych miejscach. Same doniczki najlepiej nie wyglądaja ale przez jakis czas myśle ze to dobry pomysł. U mnie dzis w nocy było -4 stopnie a w dzień zimny wshodni mocny wiatr,martwie sie o kwiatki ale cały dzień nie było mnie w domu nawet nie wiem jak wyglądaja.
Ja mam sporo szkólek w okolicy ale i tak wszystkiego nie dostanę wiec dużo kupuję w internecie np lilie szczególnie martagony, powojniki , krokusy jak są tańsze, no i róże bo odmianowo pewne. Mam swoje sklepy w których zdarzaja sie małe pomyłki ale to wliczam w ryzyko i ogólnie jestem zadowolona z zakupów w internecie.
Lepiej w marcu jako termin sadzenia ale jako termin kupowania lepiej w kwietniu bo widac czy zimą nie zmarzły ale pewnie kupisz u p C to w połowie marca kup.
Wiosna nas troszkę połaskotała, kazała pokazać łepki cebulowym, a dziś luty pokazuje, ze jeszczerządzi rano był przymrozek i szron, a w południe przy pięknym słonku zimny lodowaty wiat brrr...
już nie mogę doczekać się pracy na rabatach
pozdrowionka
Ja juz po troszke pracuje w lepsze dni , głównie obcinam uschnięte byliny ale i sadzenie i przesadzanie tez juz było. U mnie słonka nie było ale to lepiej bo może chmury w nocy nie pozwolą mrozowi sie rzadzic.