Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielony Punkt - ogród Finki 21:05, 30 sie 2012

Do góry
Ukryta limka /tu jest w ciągłym cieniu/

Hydrangea aspera subsp.strigosa
niestety nie zakwitnie. Te wszystkie liście są tegoroczne a ona kwitnie jak H.macrophylla na ubiegłorocznych. Warto mieć dla samych liści, a jak zakwitnie to jeszcze większa radość, poszukajcie sobie w necie jej kwiatów

a obok tejże hortensji Acer shirasawanum 'Aureum', Berberis thunberga 'Harlequin' Chamaecyparis lawoniana 'Stardust' i Ulmus x hollandica 'Wredei' po środku w tle Acer negundo 'Odessanum'

Hortensja ogrodowa znów kwitnie ! Tegoroczne pędy zdążyły dojrzeć...

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:01, 30 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
no przecież wczoraj fotnęłam ... jeden goździk ... ze trzy niecierpki i limka ... i Ty mi mówisz, że tyyyle !!! kfiatków wstawiłam i nie zauważyłaś ... ... przemyślę z tą przeprowadzką chyba ...

no one mi pozują co kilka dni tylko ... inaczej mówią o mobbingu ... ... Anula będzie w niedzielę jak przeżyje od furtki do domu to za tarasem całe bogactwo

tyyle tego było https://www.ogrodowisko.pl/watek/1829-ogrod-marzen-cegla-roza-lawenda-i-mila-do-tego-co-mam-w-glowie?page=174

Widzialam ale różyczek nowych nie było !!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:00, 30 sie 2012

Do góry
no przecież wczoraj fotnęłam ... jeden goździk ... ze trzy niecierpki i limka ... i Ty mi mówisz, że tyyyle !!! kfiatków wstawiłam i nie zauważyłaś ... ... przemyślę z tą przeprowadzką chyba ...

no one mi pozują co kilka dni tylko ... inaczej mówią o mobbingu ... ... Anula będzie w niedzielę jak przeżyje od furtki do domu to za tarasem całe bogactwo

tyyle tego było https://www.ogrodowisko.pl/watek/1829-ogrod-marzen-cegla-roza-lawenda-i-mila-do-tego-co-mam-w-glowie?page=174

Mój kawałek raju II 20:54, 30 sie 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pamięć

Byłam na tych grzybach i niewypał, w Borach sucho i jak nie popada w najbliższym czasie nie ma co się wybierać na grzyby znalazłam troszeczkę, ale w porównaniu z tym co się z Borow przywozi to jest przysłowiowy "pryszcz" , żałowałam, że nie wzięłam aparatu, bo w lesie pięknie, ale wiecie pobudka o 4.30, nie myśli sie jeszcze trzeźwo

Dwa prawdziwki i kozak babka
trochę kołpaków i kurek
no i 3 tacki na suszarce podgrzybków i to wszystko całe grzybobranie, no i niesamowita ilość pająków i pajęczyn w lesie
Kondziowy Ogród :) 20:53, 30 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)

super to wygląda z tymi trawami

ta mała trawka też jest urocza, ale ja dałbym ją dała wzdłuż chodnika, coby taki efekt powstał jak u Danusi

co do kopytnika, to zgadzam sie z Alinką

pozdrawiam

Piękne zestawienie, bardzo ogrodowiskowe, gdy podrosną i się zagęści będzie cudownie

tak jak dłużej się przyglądam, i czytając Dziewczyny, to jeżli inne żurawki to ja bym tam widział bordowe

ale to tylko takie moje "wymyślanie"

bo ogólnir bardzo fajnie to wygląda, tak jak zresztą już pisałam

Kondzio, a właściwie to gdzie Ty się podziewasz?
Dziekuje mi sie podobaja te zurawki ja w pracy duzo pracuje
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:53, 30 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ja się nie stęskniłam ... tj za moim ogrodem (wiecznie mam dylemat czy używać ogrodem czy prawidłowo tj zgodnie z gabarytami ogródeczkiem ... jak rzeknę ogród słyszę od neurona "pomówienia" ... jak ogródeczek wstydzem siem bo ciumkam ... jak się nie obejrzeć ... wiesz ) ... chwastów kupa ... w lawendzie nawet ... na różyczkach mnóstwo nowych liści i pączków ... ... to rośnie ...

za to stęskniłam się za Tobą ... ile to można sobie pięty peelingować ? ...

A wiesz że ja tylko w dniu przyjazdu od 23 pięty pilingowałam ? A potem już czasu nie było
Spędzić w aucie dwa dni aby sobie peeling nóg zrobić to lekka przesada

Za to z rewolucji jestem zadowolona Podoba mi się, ład wreszcie nastał w miejsce buszu !!!
Różyczki z obi też pięknie u mnie rosną, fajne są A kiedy fotniesz swoje kfiatki ?
Zielony Punkt - ogród Finki 20:53, 30 sie 2012

Do góry
'Double Perfum'

'Chopin'

Popular™ Poulpal024(N) na licencji Poulsen Roser A/S

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:52, 30 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Takie coś (mniej więcej) mi się bardzo podoba

ze strony : http://perdereau.photoshelter.com/image/I00001abwZ17BNGI

jest to fajne ale na zimę "zginią" te ekrany

No właśnie
Kondziowy Ogród :) 20:48, 30 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Moje trzmielinki z bliska dala lubiących moje trzmieliny miedzy innymi dla beti

Kondzio

i tffu, tffu....żeby nie zauroczyć

Konieczna czerwona wstążeczka - wręcz mus
Dzieki mi tez sie bardzo podobają kupiłem jeszcze trzmieliny które beda sie rozrastac na ziemi
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 20:47, 30 sie 2012

Do góry
Dziękuję dziewczyny Pokazałabym wam jeszcze moje zachwaszczone zbocze z którym sobie rady dać nie mogę, ale wtedy spać nie będziecie mogły
więc wkleję róże i trawy.

Kupiłam mnóstwo traw, które cieszą moje oczy Mam nadzieję, że w końcu uda mi się je wszystkie posadzić i wam pokazać.

Mam też kłopot W sąsiedztwie stanął duży dom i muszę czymś go zasłonić a mam tylko 4 metry od budynku do granicy, więc to nie może być nic szeorkiego. Proszę was o pomoc. Co mogę posadzić???

Czasowo rosną sobie piękne białe wiązy szczepione na pniu, ale już wiem, że są za niskie. Pod nimi posadzony jest żywopłoy cisowy, który zakryje płot.
Wracając do wiązów, a może się mylę? Może nie są za niskie i uda mi się z nich wyprowadzić wysoką koronę?

Szalenie podobają mi się takie graby, tylko nie wiem jak je wyprowadzić, co to za odmiana i czy w ogóle będę je w stanie w takiej formie utrzymać. W końcu na zdjęciu wyglądają na bardzo wysokie a trzeba jakoś po ludzku je przycinać.
Macie jakiś inny pomysł?

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:46, 30 sie 2012

Do góry
ja się nie stęskniłam ... tj za moim ogrodem (wiecznie mam dylemat czy używać ogrodem czy prawidłowo tj zgodnie z gabarytami ogródeczkiem ... jak rzeknę ogród słyszę od neurona "pomówienia" ... jak ogródeczek wstydzem siem bo ciumkam ... jak się nie obejrzeć ... wiesz ) ... chwastów kupa ... w lawendzie nawet ... na różyczkach mnóstwo nowych liści i pączków ... ... to rośnie ...

za to stęskniłam się za Tobą ... ile to można sobie pięty peelingować ? ...
Kondziowy Ogród :) 20:43, 30 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)

super to wygląda z tymi trawami

ta mała trawka też jest urocza, ale ja dałbym ją dała wzdłuż chodnika, coby taki efekt powstał jak u Danusi

co do kopytnika, to zgadzam sie z Alinką

pozdrawiam

Dzieki kopytniki nie ruszam narazie nie moge przesadzać ich teraz bo te które przesadziłem padają
Zielony Punkt - ogród Finki 20:42, 30 sie 2012

Do góry
dziś po południu miałam wreszcie chwilę, żeby dorwać aparat i coś nacykać. Czas leci nieubłagalnie i wszystko szybko się zmienia w ogrodzie. Ale psy szczekają jeszcze normalnie - (niektórzy wiedzą o co chodzi - a tym co nie wiedzą spieszę wytłumaczyć, że jak zbliża się jesień to psy u nas już inaczej szczekają - inna gęstość powietrza i niektóre dźwięki inaczej niesie )

więc tak czy owak u mnie jeszcze lato, trawy w rozkwicie, róże kwitną już trzeci raz ale nie jest to spektakularne kwitnienie, tylko słońce szybciej już zachodzi i brakuje mi tej godziny jasności. Z drugiej strony nie narzekam, bo jestem szybciej w domu.

dobra koniec gadania...

po prawej stronie rabata z bylinowymi clematisami, a przy ławce w doniczce papryka !!! nie wiem czy zdąży dojrzeć, ale zielona i tak jest pyszna.

Cleome 'Seniorita Rosalita' a pod nią łan z Lobularii 'Snow Princess'

W środkowej części Eupatorium - Sadziec purpurowy

Szarobródek syberyjski - druga po rozplenicy moja ulubiona trawa

I Rozplenica 'Big Boy' co rok olbrzymia

Miscant 'Variegatus' (nie przestraszył się zimy choć o 1/3 mniejszy )

Miscant 'Morning Light', Heuchera 'Lime Rickey', Ophiopogon 'Niger', Carex ornithopoda 'Variegata'

to samo miejsce z innej strony

świetne zestawienie Hakonechloa macra 'All Gold' i Weigela florida 'Alexandra'

Miscant 'Zebrinus Strictus', Caryopteris x clandonensis 'Worcester Gold', Berberis thunberga 'Green Carpet' i w głębi Miscant 'Morning Light'

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:42, 30 sie 2012

Do góry
Gabi napisał(a)
Takie coś (mniej więcej) mi się bardzo podoba

ze strony : http://perdereau.photoshelter.com/image/I00001abwZ17BNGI

jest to fajne ale na zimę "zginią" te ekrany
Cięcie hortensji 20:30, 30 sie 2012

Do góry
Zdjęcie zrobione godzinę temu:
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:30, 30 sie 2012

Do góry
rany ... dziewczyny zróbmy osobny wątek na KODEKS OGRODOWISKA ... ... bo tu dalej kcem o zupach i pieskach rozprawiać a głupio tak jak powyżej dekalog napisano ...

Martuś a wiesz, że z tymi cyckami to mnie najpierw wprawiłaś w zawstydzenie ... potem w rozmarzenie ...

wreszcie pokornie wytkne i przez kogo ja tu teraz o pierwsiach prawię ...

Ogrodnik mimo woli 20:09, 30 sie 2012

Do góry
I widok zaokienny ..........
Żółtolistne kolumnowe liściaste drzewko - czy tutaj pasuje? :) 20:02, 30 sie 2012

Do góry
Irenko tutaj za Tobą jest - zdecydowanie zbyt duży W takim razie wiąz odpada

Ogrodnik mimo woli 19:48, 30 sie 2012

Do góry
Biega u mnie na ogrodzie zajac.. niestety za ciemno by zrobić fotę..... biedak jakoś wpadł i nie wie jak wyjść....

Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 19:42, 30 sie 2012

Do góry
finka napisał(a)
pierwsze ujęcia....

Tutaj jeszcze w tle, za Mają. Ale ile lat ma ten okaz, nie wiem
Podoba mi się bardzo, pasowałby mi kolorem, wielkością, pokrojem, ale boję się, czy dałabym radę ze szkodnikami, itp.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies