Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 20:51, 08 lis 2012

kaisog1 napisał(a)
Wy męczycie jeszcze ten kawałek? On nie był już zagospodarowany?

Gosiula zrobiłam takie coś. Zdjęcie to jest bo to demo programu i zapisać nie mogę.Paskudnej jakości, ale mniej więcej widać.
Nie wiem czy dobrze? Za limkami (to pod drzewem to niby hortensje) wsadziłam jeszcze dwa miskanty,

Po lewej od hr rosną teraz miotlaste, 5 szt., po prawej jest 5 host, też rosną.
Zamiast tych dwóch kuleczek x 2 (co robią za turzyce) posadziłabym po kuli bukszpanowej.

I co???
Kindzia 20:56, 08 lis 2012

Teraz to już na prawdę idę...
Dobranoc
kaisog1 21:22, 08 lis 2012

Trawy miotlaste po lewej przesadzić stąd. Przed hortensjami dać hosty.
Nie wiem czemu chcesz zachować w tym miejscu klony..... Będziesz miała za dużo drzew na tak małej przestrzeni...... trzeba je rozłożyć jakoś....

Kindzia 07:55, 09 lis 2012

kaisog1 napisał(a)
Trawy miotlaste po lewej przesadzić stąd. Przed hortensjami dać hosty.
Nie wiem czemu chcesz zachować w tym miejscu klony..... Będziesz miała za dużo drzew na tak małej przestrzeni...... trzeba je rozłożyć jakoś....

Ślicznościowo Ci to wyszło, ale 5 limek tam nie wejdzie, teraz tak, ale jak urosną...widziałam u Anuli jedną w rogu i jest ogromniasta. Trzy będzie dosyć
Danusia mówiła, żeby przed limki dać carexy Evergold.
To miejsce po prawej, gdzie teraz są hosty, to jedyne, w którym je nie przypala słońce.
Nie wiem co zrobić z klonami...
Jak myślisz Gosiu, jak wysoko szczepioną Nigrę kupić?

Dzięki
Kindzia 09:39, 09 lis 2012

Z tym rogiem to już dam Wam spokój, wiem co i jak. Wiosną będę sadzić to wszystko wyjdzie w praniu
Teraz dalszy ciąg został, aż do zatoki śmietnikowej. Ale o to w przyszłym tygodniu zacznę marudzić

Matko i córko, jaka pogoda...leci z nieba takie nie wiadomo co, zimno i ponuro...
A dzisiaj dzieciarnia z nami jedzie, Kubuś będzie musiał w domu siedzieć, ani na spacer nie będzie można wyjść...Może jutro lepiej będzie

Miłego, słonecznego Wam życzę
Urszulla 10:47, 09 lis 2012

Fajne fotki u Ciebie, Kasiu wszystko się poukłada Ale pogoda rzeczywiście paskudna.
JulkAd 22:50, 09 lis 2012

Kasiu zmarudziłam cały dzień na robocie. I zmiana w pracy, II w domu...zawsze próbuję posprzątać w piątek, żeby mieć 2 dni wolne, nie zawsze to wychodzi. Życzę miłego weekendu w twoim zaciszu
JulkAd 17:17, 12 lis 2012

Kasiu witam przy poniedziałku....co słychać po weekendzie?
Kindzia 17:29, 12 lis 2012

JulkAd napisał(a)
Kasiu witam przy poniedziałku....co słychać po weekendzie?

Wbrew niesprzyjającej aurze w piątek, sobota i niedziela były całkiem, całkiem Słoneczko, duuużo słoneczka.
Kocurki były głodne jak wilki, ale mają się dobrze, rosną jak na drożdżach. Mama ich jeszcze karmi, więc też łasi się ciągle z nadzieją na smakowity kąsek. Zresztą przy każdym otwarciu drzwi trzeba uważać, kocurki są szybkie i wystarczy chwilka a już są w domu. I w domu, i w ogrodzie czują się jak u siebie

Kindzia 17:36, 12 lis 2012

W sobotę rano wywlekłam bulwy dalii, wykopane mieczyki i oczyściłam to wszystko. Tu wywleczone

a tu już przygotowane do zimowego snu

Wysprzątaliśmy w sobotę wszystkie liście, wygrabione, ręcznie wybrane z kory i skarpy, M skosił trawę. Czyściutko było i schludnie. Było, bo pod wieczór pięknie wiało i w niedzielę rano było gorzej niż w piątek

Wreszcie doczekałam się cytrynowo-pomarańczowego koloru na berberysach

i róże kwitną w dalszym ciągu