Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Urszulla 16:31, 12 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Ogród jest wypełniony po brzegi, dobrze jest, ale potrzeba mu trochę uwagi, żeby dopracować różne szczegóły i cukiereczki, tam gdzie czegoś brakuje - trzeba dosadzić, a tam gdzie misz-masz - trzeba przegrupować i pozmieniać kolory.

Kondziu-Dausia pokazała Twój ogród w pełnej odsłonie, ale on naprawdę jest bogaty. Wymaga może uporządkowania i dopieszczenia, ale na pewno nie załamywania się.
To ja powinnam być podłamana z tymi problemami, które mam do rozwiązania. Sama chciałabym mieć tyle roślin tak rozrośniętych jak Ty-to dla pocieszenia że inni mają 100razy gorzej.
A Twoim zmianom na wiosnę będę kibicować..... i u Irenki ........, bo też wiele będzie przerabiać. Fajnie będzie.
I coś nowego podglądnę po Danusiowemu
Kondzio 19:33, 12 lis 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam, ja przeżywam wizytację kuratorium u siebie w szkole, a ty widzę też ogromne przeżycie miałeś
Część ogrodu widziałam dopiero pierwszy raz na zdjęciach Danusi, wiem że dążysz do ładu, ale ja bardzo mało zmian bym wprowadziła u Ciebie, bo mi się podoba taka różnorodność Niemniej jednak będę podglądać wiosna co ciekawego pozmieniasz
Pozdrawiam
Mi tez się podoba ale trzeba go dopiescic i dodać bardziej charakteru
Kondzio 19:38, 12 lis 2012

Urszulla napisał(a)

Ogród jest wypełniony po brzegi, dobrze jest, ale potrzeba mu trochę uwagi, żeby dopracować różne szczegóły i cukiereczki, tam gdzie czegoś brakuje - trzeba dosadzić, a tam gdzie misz-masz - trzeba przegrupować i pozmieniać kolory.

Kondziu-Dausia pokazała Twój ogród w pełnej odsłonie, ale on naprawdę jest bogaty. Wymaga może uporządkowania i dopieszczenia, ale na pewno nie załamywania się.
To ja powinnam być podłamana z tymi problemami, które mam do rozwiązania. Sama chciałabym mieć tyle roślin tak rozrośniętych jak Ty-to dla pocieszenia że inni mają 100razy gorzej.
A Twoim zmianom na wiosnę będę kibicować..... i u Irenki ........, bo też wiele będzie przerabiać. Fajnie będzie.
I coś nowego podglądnę po Danusiowemu
Wiem ze inni maja gorzej ale ja chciałem pomocy teraz to wyglada tak poduzych zmianach które zrobiłem możecie porównać są zdjecia jak tu założyłem wątek a teraz każdy mnie atakuje ale nie było tak dobrze dzięki za kibicowanie
Ozz 20:00, 12 lis 2012

Warzywniaki lubią obwódki z bukszpanu jak bum cyk, cyk

A koniecznie zróbcie zjazd w ogrodzie, to się spora objazdówka szykuje, bo alinak też planuje, chyba coś na sierpień...

ja zawsze mogę przywieźć dzwonka marketowego w doniczce i już będzie komplet
Kondzio 20:59, 12 lis 2012

Ozz napisał(a)
Warzywniaki lubią obwódki z bukszpanu jak bum cyk, cyk

A koniecznie zróbcie zjazd w ogrodzie, to się spora objazdówka szykuje, bo alinak też planuje, chyba coś na sierpień...

ja zawsze mogę przywieźć dzwonka marketowego w doniczce i już będzie komplet
tez mi się podoba obwódka myślałem o bukszpanie lawendą truskawek i śmierdziuchów a w środku warzywa ale nie wiem czy nie za dużo
Ozz 21:11, 12 lis 2012

a czemu nie, śmierdziuchy do warzywniaka pasują, bo odstraszają szkodniki. Ja tak ratowałam swoje poziomki na balkonie, że im podrzucałam przekwitnięte kwiatostany aksamitek i dały radę
Kondzio 21:18, 12 lis 2012

Bo myślałem żeby użyć wszystkie tylko nie wiem w jakiej kolejności a z śmierdziuchami o to mi chodziło żeby odstraszały szkodniki
Ozz 21:22, 12 lis 2012

jak będzie kilka ,,kwater" czyli kwadratów z bukszpanu, a zazwyczaj tak to wygląda to zmieścisz wszystko spokojnie - w jednej jedną rzecz, w drugiej następną, w trzeciej jakieś dwie...
Kondzio 21:29, 12 lis 2012

Ozz napisał(a)
jak będzie kilka ,,kwater" czyli kwadratów z bukszpanu, a zazwyczaj tak to wygląda to zmieścisz wszystko spokojnie - w jednej jedną rzecz, w drugiej następną, w trzeciej jakieś dwie...
No dobry pomysł nie myślałem o kwaterach tylko o dookoła najpierw np truskawka potem z lawendą później bukszpan a potem śmierdziuch ale twój pomysł mi się chyba bardziej podoba z kwaterami i podziałami
Martek 21:32, 12 lis 2012

Spoko niech sama ma możliwość cię poznać