Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 12:53, 28 sie 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Aniu, mój Anioł tak samo kwitnie.

Robercie to nie Anioł tylko Jan Paweł II , kwitnienie drugie Aniol wygląda tak
Ogród Bogusława 12:49, 28 sie 2012

Do góry
Nati napisał(a)

A tu wyginanie

To samo

piękne

witam, mam sosnę i też próbuję ja uformować ma 2 lata( u mnie ) spójrzcie co mogę w niej zmienić

Witam serdecznie dziś odebrałem wiadomość, tę sosnę nazwijmy ją bliźniaczkę spróbuj uformować tak: przód ten niższy na wiosnę jak puszczą odrosty ok. 10 cm. wyłam delikatnie wszystkie, natomiast te z tyłu najwyższy pozostaw na następny rok, ale na dole też wyłam na tę wiosnę,( wgram Ci zdjęcie do porównania.) ja jako bliźniaczki bym nie wyginał.
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:43, 28 sie 2012

Do góry
Poznaliśmy również człka, który postanowił zamieszkać na Floriadzie.

Mój jesienny ogród 12:42, 28 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)

Robercie, bardzo mi miło było Cię poznać osobiście
(obok koleżanka Roberta, która zauważyła Go po moim "cześć Robert"):

Tess - a przez chwilę myślałam, że to Wy oboje we własnej osobie

Jak mogłaś się tak pomylić?
Przecież ja jestem do tej Pani zupełnie niepodobna
Mój jesienny ogród 12:38, 28 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Robercie, bardzo mi miło było Cię poznać osobiście
(obok koleżanka Roberta, która zauważyła Go po moim "cześć Robert"):

Tess - a przez chwilę myślałam, że to Wy oboje we własnej osobie
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:38, 28 sie 2012

Do góry
Nadszedł wreszcie dzień, kiedy bukszpany musiały ustąpić.

Przed wejściem do domu rósł też wielki babciny bukszpan. On też zmieni miejsce. To będzie jego druga przeprowadzka. Pierwszy raz przyjechał do nas trzy lata temu z ogrodu babci. Przyjął się bez większych problemów

Bukszpan wielki, więc dół musi być ogromny. Panowie dziarsko wzięli się do pracy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:30, 28 sie 2012

Do góry
Spełnienia ogrodowych marzeń Irenko i nie tylko

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:30, 28 sie 2012

Do góry
GRABY

Będzie i domek.......... 12:29, 28 sie 2012

Do góry

Zdjęcie z 2011 roku październik cieplutko było
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:25, 28 sie 2012

Do góry
Zauroczyły mnie także przepiękne fioletowo kwitnące Fravinus excelsior Allgold w połączeniu z trawami

oraz Równie piękne niebieskie Liriope muscari Big Blue

A tu zwana przeze mnie "Angielska kompozycja"

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:25, 28 sie 2012

Do góry
Zauroczyły mnie także przepiękne fioletowo kwitnące Fravinus excelsior Allgold w połączeniu z trawami

oraz Równie piękne niebieskie Liriope muscari Big Blue

A tu zwana przeze mnie "Angielska kompozycja"

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 12:17, 28 sie 2012

Do góry
dokładnie tak jak piszesz i dalej: Na pewno gdzieś będę chciała posadzić Ginko i magnolię. Zastanawiam się, czy mieszać kolory czy zrobić rabaty tematyczne (chodzi o zestawy kolorystyczne). Rozchodniki, trawy, bergenie, kocimiętka, krzewuszki, budleja, bodziszki, niecierpki, żarnowiec, lawenda, trzmieliny, bukszpany, róże okrywowe, hortensje, runianka, firletka, begonie. Dla urozmaicenia przestrzeni rośliny mini na pniu. I jak to wszystko ogarnąć ;-( Pewnie przy altanie, której zarys zrobiłam w lewym rogu zdjęcia będzie jeszcze ciurkadełko i gdzieś muszę zrobić wrzosowisko. Zwariowałam ??????????
Miniaturowy ogródek 12:15, 28 sie 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Tars obledny Bez dwoch zdan, z charakterem

A rosliny rozrosly sie jak szalone. Jest cudownie. Skrzynia z rancikiem wymiata. Bosko.

Szkoda klosowki, ja ze swojej jestem zadowolona, ale chyba jestem jedna z niewielu. Klosowke trzeba ciac, zeby nie robila sie brzydka. Co posadzilas w jej miejsce???

Ostnice szaleja, sa wybitne Podobnie jak zurawki. W ogole, cud, miod i orzeszki w czekoladzie

Ucalowania dla malego Elfika, polaskocz ja ode mnie

Usciski

Gabi, skąd wzięłaś krzesła w kolorze identycznym jak donice??? Pięknie u Ciebie!
Moja kłosówka też zrobiła się okropna z tymi sterczącymi kłosami, rozlazła się na boki i zbrązowiała, więc ją ciachnęłam do zera i teraz ładnie odbija. Bociek ma rację, że trzeba ją ciąć, żeby była ładna.
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:14, 28 sie 2012

Do góry
Tak jak już pisałąm, odwiedziliśmy Floriadę. Byliśmy ponad 6 godzin i nie widzieliśmy wszystkiego. Tam najlepiej jechać na weekend.

Na początek pokażę TRAWY, które akurat mnie zachwyciły.

Pięknie zielona Prunus padus commutata

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:05, 28 sie 2012

Do góry
Postanowiliśmy z M rozpocząć porządkowanie naszego bałaganu. Musimy trochę prześwietlić nasadzenia, bo oczywiście na początku sadziło sie dużo i gęsto, bo przecież inaczej nie było efektu. Teraz roślinki za bardzo się do siebie tulą, a to jest niebezpieczne i szybko trzeba interweniować.

Najpierw postanowiliśmy zmienić to miejsce przy ścieżce. M zaczął od założenia krawężników i poprawienia polbruku.
Strasznie mnie też drażniły te bukszpany. Trochę nadmaznięte tej zimy, jeszcze nie doszły do siebie. Za małe na uformowanie i takie nijakie. No i najgorsze, kupione przez mamę, więc strach było je ruszać, bo to ona je tak sobie posadziła.

Plan był prosty - najpierw formujemy rabatę, a potem przystąpimy do ataku. Prace postępowały a bukszpany wciąż rosły.

Na nowej rabacie wylądowała pierwsza kulka, a bukszpany dalej rosną.

Mój ogród 11:43, 28 sie 2012

Do góry

Serdeczne pozdrowienia

Bożena

Super wyglądacie, ja bym swojego chyba tak nie dźwignęła. Pozdrawiam cieplutko
Taka sobie rabatka pod oknem 11:08, 28 sie 2012

Do góry
a i powstał problem gdzie te miskanty ulokować
jeden miał być koło stożka

albo

a trzy koło hortensji - tu brakuje jeszcze drzewka na pniu po środku hortensji ale już zamówione

co o tym myślicie? gdzie nalepiej je posadzić pod ścianą czy pomiedzy hortensjami?
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 11:05, 28 sie 2012

Do góry
Ludu złoty!!!! Jaką masz przechowalnię. Kobito!!! Będziesz sadzić to potem dwa tygodnie
Piękna ta żurawka! Daje radę w słońcu? Wiesz może?
Chodzę koło heuchera Southern Comfort już jakiś czas i na wiosnę będę musiała się zdecydować na duże ilości żurawek. Bardzo chcę wiedzieć, czy mogę ją posadzić na słońce. Mam dwa gatunki z czerwoniastych i dają radę

ogrodoweimpresjejolki 11:03, 28 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

No to może zainteresują Cię gołąbki,

...yes!!! yes!!! yes!!!...... ...gorące!!! Ja w ogóle wszystko, co gorące... Nawet w upał herbata-kipiatok!

Sie robi Posadzę Cie koło mojego M. On też lubi gorące !

Zagrzeję i zawinę co by nie ostygły zanim przyjdziecie

Sposób pakowania odgapiony od Duńczyków Tak mi zapakowali 4 lata temu śledzie w wędzarni na Bornholmie

A na dzisiaj pomyślnych wiatrów na wszelkie działania życzę

Taka sobie rabatka pod oknem 10:59, 28 sie 2012

Do góry
Witajcie

byłam ostatnio w ogrodniczym i zakupiłam bukszpanik na obwódkę tej rabaty pod oknem i jakies miskanty nie wiem tylko jak się nazywaja ale może mi podpowiecie

owe miskanty- tak mysle bo nie było opisu

i teraz pytanie- czy ten bukszpan może być sadzony w takiej odległości jak jest ustawiony? czy mogę go przyciąc po wsadzeniu czy czekać do następnego roku? muszę jeszcze dokupic z 10 szt bo brakuje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies