Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Daneczka69 12:36, 05 paź 2012

Świetne zakupy, Danusiu! A rękawice wymiatają
Sebek 17:44, 05 paź 2012

asc napisał(a)

Przestawiłam atrybuty ogrodnika

Ale fajne Jakoś mi ten gadżet umknął wcześniej.... czy to nowy nabytek??

Już na pierwszym święcie róż był, także nowy to on nie jest
Ginger 18:15, 05 paź 2012

Danusiu , można teraz przesadzać hortensje ? chodzi dokładnie o Anabelke która już przekwitła. Wiosną posadziłam 2 obok siebie i mają za ciasno i już dla jednej znalazłam inną miejscówkę
Gardenarium 18:44, 05 paź 2012

asc napisał(a)

Przestawiłam atrybuty ogrodnika

Ale fajne Jakoś mi ten gadżet umknął wcześniej.... czy to nowy nabytek??

Stary, tylko przestawiony żeby konkurencji nie miał.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:45, 05 paź 2012

Ginger napisał(a)
Danusiu , można teraz przesadzać hortensje ? chodzi dokładnie o Anabelke która już przekwitła. Wiosną posadziłam 2 obok siebie i mają za ciasno i już dla jednej znalazłam inną miejscówkę

Można, podlej obficie przed i po posadzeniu.

Instagram Ogrodowiska
elf 19:06, 05 paź 2012

Danusiu ja też mam pytanie jeśli można ... a czy można teraz podzielić żurawkę, bo kupilam teraz takiego olbrzyma za pół ceny i nie wiem co z nim robić ?
Sebek 19:39, 05 paź 2012

elf napisał(a)
Danusiu ja też mam pytanie jeśli można ... a czy można teraz podzielić żurawkę, bo kupilam teraz takiego olbrzyma za pół ceny i nie wiem co z nim robić ?

Posadź ją i poczekaj z dzieleniem do wiosny - lepiej nie ryzykować.
elf 19:45, 05 paź 2012

dzięki Sebek tak myślalam - posadzę je na zime do glebybo w donicach nie przetrwają a wiosną -tak jak piszesz- podzielę
malwes 20:10, 05 paź 2012

Danusiu,
Dziś rozlałam niestety całe pełne opakowanie mikoryzy do iglaków na trawnik (Zielony Dom). Na opakowaniu jest napisane, że nie ma ryzyka przedawkowania. Nie ma też żadnych wymogów dot środków ostrożności. Niemniej jednak waham się, czy to miejsce w trawniku polać jakimś fungicydem czy to są na tyle pożyteczne organizmy, żeby dać im żyć własnym życiem i niech sobie "łażą" już w tej trawie....(to są takie, które nie tworzą owocników, czyli grzyby za parę lat nie powinny mi wyrosnąć )

Zadałam pytanie do producenta/importera ale chciałam dopytać co Ty byś zrobiła na moim miejscu?
Gardenarium 20:12, 05 paź 2012

Ja bym nic nie robiła, mikoryza krzywdy nie zrobi. A jak zrobi to wytniesz darń wiosną i naprawisz szkody.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies