Danusiu , można teraz przesadzać hortensje ? chodzi dokładnie o Anabelke która już przekwitła. Wiosną posadziłam 2 obok siebie i mają za ciasno i już dla jednej znalazłam inną miejscówkę
Danusiu , można teraz przesadzać hortensje ? chodzi dokładnie o Anabelke która już przekwitła. Wiosną posadziłam 2 obok siebie i mają za ciasno i już dla jednej znalazłam inną miejscówkę
Danusiu ja też mam pytanie jeśli można ... a czy można teraz podzielić żurawkę, bo kupilam teraz takiego olbrzyma za pół ceny i nie wiem co z nim robić ?
Danusiu ja też mam pytanie jeśli można ... a czy można teraz podzielić żurawkę, bo kupilam teraz takiego olbrzyma za pół ceny i nie wiem co z nim robić ?
Posadź ją i poczekaj z dzieleniem do wiosny - lepiej nie ryzykować.
Danusiu,
Dziś rozlałam niestety całe pełne opakowanie mikoryzy do iglaków na trawnik (Zielony Dom). Na opakowaniu jest napisane, że nie ma ryzyka przedawkowania. Nie ma też żadnych wymogów dot środków ostrożności. Niemniej jednak waham się, czy to miejsce w trawniku polać jakimś fungicydem czy to są na tyle pożyteczne organizmy, żeby dać im żyć własnym życiem i niech sobie "łażą" już w tej trawie....(to są takie, które nie tworzą owocników, czyli grzyby za parę lat nie powinny mi wyrosnąć )
Zadałam pytanie do producenta/importera ale chciałam dopytać co Ty byś zrobiła na moim miejscu?