Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 18:21, 05 paź 2012

Grzyby, owszem, były. Najczęściej takie:
solniczki...

pieprzniczki...

jeże ...

czarki i muchomorki

barbara_kraj... 18:24, 05 paź 2012

Ale takie również!

To mój zbiór, M miał podobny

właśnie się suszą! Jakieś 25 dag będzie!
Bogdzia 18:55, 05 paź 2012

Basiu bardzo podobała mi się druga częśc opowieści z grzybobrania a zdjecia z trzeciej są piękne. Te 25 dag to chyba Ty sama a nie razem uzbieraliście.Nie jest to dużo ale dobry początek. Myslę że i tak jesteś zadowolona z wycieczki po lesie o czym świadczy Twój wspaniały humor w drugiej częsci. Serdecznie pozdrawiam.
Musiałam poprawic bo nie widziałam jeszcze zdjec na poprzedniej stronie . To pierwsze zachwycające.
Elfik 19:03, 05 paź 2012

W koszyczku całkiem-całkiem... Ja też dziś obierałam podobną porcję . Zdjęcia zrobiłaś cudowne!
Basieńko, cieszę się, że masz świadomość, że skrętnik "z serca dany"! Bo mój - wyobraź sobie, jest już............ jeszcze mniejszy, niż był...
monteverde 19:06, 05 paź 2012

Basiu piękne podgrzybki, takie lubię na grubych nóżkach ale i kanię widzę u mnie dzisiaj nazbierałam polnych pieczarek na trawniku
barbara_kraj... 20:38, 05 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Basiu bardzo podobała mi się druga częśc opowieści z grzybobrania a zdjecia z trzeciej są piękne. Te 25 dag to chyba Ty sama a nie razem uzbieraliście.Nie jest to dużo ale dobry początek. Myslę że i tak jesteś zadowolona z wycieczki po lesie o czym świadczy Twój wspaniały humor w drugiej częsci. Serdecznie pozdrawiam.
Musiałam poprawic bo nie widziałam jeszcze zdjec na poprzedniej stronie . To pierwsze zachwycające.

Cieszę się, że podobają Ci się zdjęcia
Bogdziu, ta wycieczka na grzybobranie to początek a zarazem koniec. W sumie, ze zbiorem poprzednim, będzie jakieś pół kg nowego suszu. Jeśli doliczę do tego to, co mam, to ze dwa kg a może i więcej będzie
Zrobiło się zimno, już grzyb tak szybko nie urośnie. A ludzi w lesie sporo...
Wiecej czasu działce poświęcić muszę
Bogdzia 20:40, 05 paź 2012

Dwa kg suszu masz? Bardzo dużo, ale to z ubiegłego roku rozumiem ?
Mala_Mi 20:42, 05 paź 2012

Basiu..gdzieś pisałaś...ale gdzie???? Niepamiętam.. z braku czasu wskauję tu i ówdzie bardzo szybko.... by zupełnie nie wylecieć z obiegu.... i jak coś ciekawego to skrobnę kilka słów...
barbara_kraj... 20:44, 05 paź 2012

Elfik napisał(a)
W koszyczku całkiem-całkiem... Ja też dziś obierałam podobną porcję . Zdjęcia zrobiłaś cudowne!
Basieńko, cieszę się, że masz świadomość, że skrętnik "z serca dany"! Bo mój - wyobraź sobie, jest już............ jeszcze mniejszy, niż był...

Prawda? A już myślałam, że grzybów w tym roku znów nie zobaczę

A co Twojemu skrętnikowi dolega?
Może trzeba przesadzić go do innej ziemi? Może zimiórki się zalęgły i korzonki niszczą? A może jakiś inny szkodnik w niej siedzi. Szarej pleśni na liściach nie ma?
Ja swój podlewam przegotowaną, ostudzoną wodą, czasem nawozu płynnego do niej dolewam i to wszystko!
barbara_kraj... 20:51, 05 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Dwa kg suszu masz? Bardzo dużo, ale to z ubiegłego roku rozumiem ?

Wakacyjne wyprawy skierowane na ogół tam, gdzie grzyby być mogą. Mam więc jeszcze grzyby z lasów suwalszczyzny, borów tucholskich i podkarpacia