Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 23:12, 27 sie 2012

Do góry

Ogródek Hanusi po zimie 23:04, 27 sie 2012

Do góry
Co może się dziać u babć wieczorową porą.?Nic.......chyba,że bajki plotą wnukom przed snem.....
Odpoczywajcie ,boście tę końcówkę lata poganiacie,jak konie robocze.....bacikiem!
A gdzie nasładzanie się zapachami?
Jabłka pachną,maliny,o kwiatach nie wspomnę......

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:57, 27 sie 2012

Do góry

Mój kawałek raju II 22:56, 27 sie 2012

Do góry
betysia napisał(a)

Dzisiaj po południu przed deszczem zebrane , dobre ponad 2kg, jutro dżemy i w syropie do deserów robię
trochę zjedliśmy z borówką, pychotka

o matuniu ...Aniu!!!!!!
oj nie pamietam kiedy jadlam swierze maliny...w sklepie jakos zawsze szybko szybko i nawet nie zauwazylam ale pewnie sa!!!!!
jutro musze kupic i zjem chyba cale pudelko!!!!!!!!
oj jakaz lapczywosc przeze mnie przemawia brrr strach sie bac!!!!

p.s
dziekuje za odwiedzinki...rozyczki wszystkie w pakach...wiec cierpliwie czekam na kolejny festiwal zapachow...
spokojnej nocki!!!!!!
A ja świeże malinki jadłam dziś mówię wam pychota
Rajski ogród Ani 22:56, 27 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
A kiedy planujesz podróż do Torunia i zahaczysz o mój domek ?

Aniu, gdzież ta biedna Bożenka ma się zahaczyć... Na domku wszystkie miejsca zajęte!!! Ale cudnieee!!!
Nigdy nie mów nigdy 22:49, 27 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Witam po przerwie. Ale się stęskniłam za Wami
Najpierw dla Julitki limki

Są jeszcze malutkie, ale bardzo się starają

Kasiu ...avatarek super, w końcu do Ludzia gadam

dzięki za limki już wiem na co mogę liczyć w przyszłym roku

Ale największa rewelacja dla mnie to Twoje jałowce, idealne. Tylko czy wycinałaś im brązowe igły ze środka krzaczora?, gdzieś czytałam, że to ważne. Pozdrawiam już prawie wtorkowo
Rajski ogród Ani 22:47, 27 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Ale pieknie jak zaczarowany
Dziękuję

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:45, 27 sie 2012

Do góry
Jolu,a mnie się wydawało,że mam zupełnie najpospolitsze rosliny wszystkim znane.Ta roslina,o którą pytasz to begonia.Kupiłam ją wiosną u nas na rynku i juz przy sadzeniu ułamała mi się ,myslałam,że bedzie najmniej udana z begonii,a potem pokazała swoje wyjątkowe piękno,to teraz kwitnie nieprzerwanie,obficie i zwisa co najmniej na 50-60 cm.Jesienia obetnę pędy przy ziemi i przechowam z doniczką,a wiosna na pewno dokupie przynajmnie jeszcze dwie sztuki.
Tak samo wyjątkowo spodobały mi się te nowe aksamitki,zadne z dotychcczasowych odmian tak długo nie kwitły,a kwiaty przypominaja peonie tylko trochęmniejsze.Na pewno nie każdemu sie spodobają,bo jak na aksamitki to są dosyc wysokie.

Buk pospolity - Fagus sylvatica 22:45, 27 sie 2012

Do góry
Sebek a czy to szczepienie trochę go nie "skurczy" ?

Już go posadziłam. Mam jednak cichą nadzieję, że nie będzie ogromny. To sam środek ogrodu.

Rajski ogród Ani 22:41, 27 sie 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, mam też kostrzewę siną. Lubię ją za jej kolor. Widać ją z daleka. Zdjęcia zachodzącego słońca bardzo nastrojowe. O domku już ci pisałam. Po prostu domek prosto z bajki.
A kiedy planujesz podróż do Torunia i zahaczysz o mój domek ?

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:33, 27 sie 2012

Do góry
Bożenko,musiałam sporo poprzesadzać,żeby miało ręce i nogi to nowe nasadzenie.Więcej roslin już nie zmieszczę.Dzisiaj kupiłam w biedronce ogrom cebul wiosennych,takiego fajnego wyboru nie mieli nigdy w roslinach.Na agrze planuję dokupić jedynie kilka zurawek w jasnym kolorze.Byłam u Bozenki i spisałam sobie kilka nazw,które wpadły mi w oko.

Bozenko,witam cię wieczorowo i dziekuję za miłe słowa,które ogrodnikowi sa bardzo potrzebne,zeby ta nasza dłubanina w ziemi miała sens.

Dolina Tęczy 22:33, 27 sie 2012

Do góry
Martuś gratuluję setki! U Ciebie ślicznie jak zawsze

Kubusiowo 22:32, 27 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A następnego dnia rano.... znowu do roboty!

I posadzony (oczywiście przez Witka) buk (Danuś buk czy grab bo ja sie już zamotałam? )

I Danusia w kolorze
Rajski ogród Ani 22:32, 27 sie 2012

Do góry
Nabytą u Szmita brunerę podzieliłam dziś na trzy mniejsze i wsadziłam do gruntu, niech rośnie

podzielilam też na kolka sadzonek kostrzewę siną

fotek nie robiłam bo zastał mnie zmrok, posadziłam też hortensje od Ani monte... i jedną od Szmita
Ogród w Tarnowie 22:32, 27 sie 2012

Do góry
Nie mogłem się oprzeć takim kolorom...

i jeszcze

Rododendronowy ogród II. 22:31, 27 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

My co roku na wiosnę i jesienią przesadzamy. Stale jest coś nie tak jak powinno, ale w tym roku poraz pierwszy moge to robic. Te rośliny zaznaczone strzałkami to nasze ostatnio przesadzane.Wszystkie duże choc na zdjeciu niektóre na duże nie wyglądają.

Niby nie wyglądają ale ja raz z m przesadzałam dużego świerka z 2,5 metra miał cały dzien nam zeszło, a w połowie pracy chciałam już go na kawałaki pociąć bo poprostu fizycznie nie dawałam rady, a najgorsze było przewożenie taczkami 100m dalej ze skarpy, myślałam że go na tych taczkach podpalę.
Tak, że podziwiam prace, ogród i miłość do ogrodu

Joasiu dawno z Toba nie gadałam. Gdzies mi zniknęłaś z horyzontu. Tym bardziej miło Cię widziec. Ja Ci powiem że świerki to mój M sam przesadza bo w porównaniu do rh to żadna robota. Ten srebrny świerk ma na pewno 2,5 m , ale one mają rzadkie korzenie i z nimi zabiera sie mało ziemi. Problem jest przy przesadzaniu rh bo te to mają bryły korzeniowe wielkie jak okazałe głazy i ważą pewnie niewiele mniej. Tu się trzeba nagimnastykowac . O dżwiganiu mowy nie ma , M jakieś dźwignie stosuje oczywiscie prowizoryczne. Łopaty specjalnie wzmocnione, łom , drągi belki to narzędzia wspomagające . Tego na taczkę nie da sie włożyc bo waży tony. Wciągamy na mocną grubą folię do jeziorek i ciągniemy po trawie do nowego dołka. Sama nie wiem jak dajemy radę bo to straszne ciężary.Co rok mówimy że to koniec przesadzania a za pół roku bo na wiosnę już znów sie coś znajdzie. Jutro policze ile teraz na jesieni a właściwie w niecały tydzień roślin przesadziliśmy ale nie jest tego mało.Dziś były cztery duże azalie japońskie, jeden wielki rh, duża thuja i mniejsza azalia japońska. Ten rh to była olbrzymia bryła ziemi .Pozdrawiam serdecznie.

A jakoś tak czasu brakło, trochę wakacji, dzieciaka trzeba było trochę wyprzytulać, poza tym małe i większe problemiki i czas tak szybko ucieka że sama nie wiem kiedy mi 2 tyg. urlopu uciekły.
Podziwiam to przesadzanie bo to ciężka robota, ale za to jaka satysfakcja że są jakeś zmiany
Ja lubię zmiany, oczywiście umiarkowanie ale nie umiem tak nic nie zmieniać, o włąsnie i mieszkanie przemalowaliśmy z M bo nam się kolory znudziły z bordo na błękit a co
Pozdrawiam serdecznie.
Kubusiowo 22:31, 27 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Dostała prezenta! Mega wypasione, błyszczące cudeńko! Nożyk do kacików! I wierzcie mi lub nie nie rozstawałam się z nim nawet na chwilkę... głaskałam, przecierałam....
Co prawda ja trzymam ale... w mojej ręce prawej cud dla Pawła - naleweczka imbirowa

A dla mnie to w tej torbie już nic nie zostało ???
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:29, 27 sie 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

Pięknie i kolorowo Małgosiu, ale proszę podpisuj swoje zdjecia, bo ja nie znam niektórych roślinek a chętnie bym nowe poznała Np. Co to jest za cudeńko pomarańczowe w donicy ?

Rajski ogród Ani 22:25, 27 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Mój domeczek

Ale pieknie jak zaczarowany
Nigdy nie mów nigdy 22:24, 27 sie 2012

Do góry
A na dobranoc róże

Jeszce tylko na momencik do Was i luli. Rano do pracy mus iść

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies