Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:30, 04 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)

Śliczna ta rozplenica jak mała fontanna
Ania i róże i cała reszta :) 09:29, 04 paź 2012

Do góry
Wszystkie piękne, ale najbardziej lubię takie

Miłego dnia
Ogrodnik mimo woli 09:29, 04 paź 2012

Do góry
Pozdrawiam zaglądajacych....
A to moja trzmielina oskrzydlona... ledwo, ledwo się zaczęła przebarwiac.....

Ale itea zachwyca kolorami...
Ogród w Holandii 09:28, 04 paź 2012

Do góry
Wróciłam właśnie z Holandii, pięknie jest i w dodatku mieliśmy cały czas słoneczko

ale dziś chyba już leje? Podobno jak się "zaniesie" to potrafi lać tydzień ?
Zielona odskocznia 09:14, 04 paź 2012

Do góry
Mam parę zdjęć z lata, które porobiłam bo jak pomyślałam że jednak będą zmiany w tym roku w ogrodzie to warto to udkokumentować .
Pierwszym narzędziem które kupiłam był szpadelek do robienia kancików rewelacja ( może nie wychodzą mi jeszcze najpiękniejsze ale i tak bardzo mi się podobają)
Pod tujami wydarłam trawę zrobiłam kaciki i obsypałam trotami żeby trawa nie rosła zanim kupię korę.

Ogród Leny. 09:14, 04 paź 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 09:10, 04 paź 2012

Do góry
MarekW napisał(a)
Ja też byłem na jednym spotkaniu i było fantastycznie a burzy u nas nie było, choć to blisko, dzisiaj natomiast przez pół dnia padał gęsty ale spokojny deszcz i to dobrze. Aniu wszystko się przyjęło, co mi przywiozłaś, tylko marcinki nie nie podlałem ich na czas bo jakoś zapomniałem.

Dam Ci nowe, jest teo u mnie pod dostatkiem Aczkolwiek góra mogła uschnać, a z kłączy za rok mogą odbić.. to żywotne rośliny

A mi deszcz polamał kupę roslin w ogrodzie...... perwskia cała wyłamana...

Maryski powyłamywały się i wszystko co napotkały na swej drodze... .........

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:02, 04 paź 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
a tu mam właśnie problem. Nie wiem czy robić bukszpanowe półkole, czy może posadzić wrzosy?

Bukszpanowe półkole! A wrzosy posadziłabym/dosadziłabym gęsto w tym miejscu pomiędzy rozplenicą a tym pięknym gęściutkim iglakiem (tym srebrzysto-niebieskim). O w to miejsce na fotce poniżej, tam gdzie juz są białe i fioletowe wrzosy.
Ania i róże i cała reszta :) 09:01, 04 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Na dobranoc:

Billet Doux

Cudna ta róża,
ło matko ja jeszcze róż nie mam (dopiero czekam na dostwę) ja nawet ogrodu nie mam a juz sie chyba zaraziłam różomanią i notuje co ładniejsze w notesie z dopiskiem (do kupienia )
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:59, 04 paź 2012

Do góry
Dalszych "tysiączków" życzę

Ogrodnik mimo woli 08:58, 04 paź 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Ania - no coś ty burze ????. u nas średnia ta pogoda . ale fakt duchota straszna , choć wcale nie gorąco . pewnie od tego burzowego ciśnienia . ale polało i to wazne . u nas prawdziwa susza . po 2 dniowych deszczach 10 cm w ziemi ledwie mokro a głębiej spiekota .fajne wspominki z wakacji . dla mnie podsuma jest taka - pierwsze spotkanie i najlepsze ( byłam na jednym ).

A ja czekam na spotkanie u Ciebie.. bo sie wybieram, miejscówkę zaklepałam...... i chociażbym była nie wiem jak zawalona robotą to przyjadę
Dobrze, że pierwsze spotkanie zostawia dobre wrażenie, bo to ...mniejszy strach przed następnym
Burze.....były straszne........ ale już dziś świeci słonko.... a ogródek aż błagał o deszcz.........
I rano ogród był cały w biżuterii......wszystko aż się skrzyło w kropelkach wody.. szkoda, że od tej biżuterii spodnie się całe zmoczyły..

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 08:54, 04 paź 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

W końcu jakieś fotki Rozchodniki pięknie wyglądają o tej porze roku. A ta trawka na zdjęciu powyżej to turzyca palmowa? Świetna jest!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:53, 04 paź 2012

Do góry
Irenko. Holandia mnie zastała w Twoim tysiączku, więc spóźniona kompozycja Wiedziałam że lada moment "dobijesz"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:51, 04 paź 2012

Do góry
I ode mnie gratulacje

Nigdy nie mów nigdy 08:49, 04 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Kasiu, kochana moja, budleja doszła! ależ ty sie musiałas namęczyć, przecież to prawie drzewo, jest olbrzymia!!! dzięki serdeczne, trzymam ją na razie w wodzie, aby sie opiła, a jutro sadzę
korzenie wyglądaja super, nie połamała się, więc liczę na kwiaty w przyszłym roku

a to w podziękowaniu

Właśnie dlatego, że dość duża, to się martwię żeby się przyjęła. Te korzenie takie niespecjalne
Zobaczymy
Ogrodnik mimo woli 08:49, 04 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu...bosko te klony teraz wygladają

Poleciałam z rana zrobić zdjecie moich klonów.... jeszcze sie nei wybrwiaja... jeszcze czas na jesień Pokazane foto było z 25 pażdziernika 2011..teraz jest jeszcze tak.... ale malutkie czerwone plamki sie pojawiają ....
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:46, 04 paź 2012

Do góry
Żeby nie było że nic nie działam ogrodowo.
Moje przedwczorajsze zakupy
A agresty na pniu, 2 zwykłe, 2 porzeczki i 2 żółte maliny - ponoć powtarzają owocowanie - zobaczymy

Czekając wczoraj na stolarza powyrywaliśmy trochę babek

Ładnie wychodzą, chyba trzeba znaleźć w tym naszym całodniowym kołowrocie czas i pozbyć się ich wszystkich
Warmińskie dylematy 08:45, 04 paź 2012

Do góry
Megi napisał(a)
[img size=318x480]

Bardzo ładnie wyszło to mini wrzosowisko
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:43, 04 paź 2012

Do góry
Mam do Was pytanko.
Z racji tego że my z moim J kompletnie się nie znamy na ogrodnictwie , nie wiemy czy to co się podziało po wczorajszym deszczu jest normalne
Padało całą noc i ranek, do tego doszło automatycznie ustawione nie wyłączone podlewanie.
Wczoraj zastaliśmy taki widok na działce

Na kolistą rabatę ma być jeszcze dosypane trochę ziemi - ale chyba nie powinno tak to wyglądać po jednodniowym deszczu

Na działce mamy zrobiony lekki spadek terenu w kierunku lasu, gdzie za naszym ogrodzeniem jest rów odprowadzający wodę.
Podejrzewam że ilość gliny jaka jest pod ta małą warstewką nasypanej ziemi zrobiła swoje

W te kwadraty miałam wczoraj wsadzać cebulki, podejrzewam że po deszczu by mi wypłynęły na powierzchnię

Pytanie jak by to wyglądało gdyba lało równo przez tydzień???
Mielibyśmy bajoro na całej działce
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:43, 04 paź 2012

Do góry
Ewalm - Dziękuję miłym porankiem. po pchlich targach ? widziałam takie ale nie dało rady, bo byśmy do ogrodów się spóźnili Więc jechaliśmy dalej, ale w jednym z ogrodów miałam "raj drobiazgów"

Sławko - Stipa tenuissima jest po prostu niezastąpiona, nie ma drugiej takiej. Nieco (ale tylko nieco...) podobny jest śmiałek Deschampsia cespitosa "Goldschleier" lub "Goldtau" i Molinia "Poul Petersen". Mnie się podoba wielka Stipa gigantea także i właśnie znalazłam jej odpowiednik - Molinia caerulea "Overdam" trochę niższa, potem odmiana "Moorhexe" wyższa i "Cordoba" - najwyższa. Obydwie ostatnie mam

'Overdam'

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies